Türk Lirası'nın geldiği durum: Papua Yeni Gina kinası bile para birimimizi üçe katladı - Son Dakika
Ekonomi

Türk Lirası'nın geldiği durum: Papua Yeni Gina kinası bile para birimimizi üçe katladı

Geçtiğimiz üç ayda toplamda 400 baz puan faiz indiren Merkez Bankası, faizi yüzde 15'e çekti. Eylül, ekim ve kasım aylarında seri bir şekilde faiz indirimine gidilirken, TL'de sert değer kaybı yaşandı ve dolar 10,99'la rekor tazeledi. TL, 2021 yılında dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi oldu. Ancak TL'nin değer kaybı sadece dolar karşısında değil. TL, Papua Yeni Gine kinası karşısında bile değer kaybı yaşıyor. Şu sıralar 1 Papua Yeni Gine kinası 3,07 liraya denk geliyor.

18.11.2021 16:01  Güncelleme: 16:04

Dolar, Merkez Bankası'nın faiz indirimi sonrası TL karşısında hızlı bir artışa geçti. Karar öncesi 10,48'e kadar gerileyen kur, kararla birlikte 10,99'a çıkarak rekor kırdı.

TL EN ÇOK DEĞER KAYBEDEN PARA BİRİMİ

TL, 2021 yılında dolar karşısında en çok değer kaybeden para oldu. 2021 genelinde kur yüzde 39 yükseldi. Değer kaybı bakımından TL'den sonra en çok eriyen para birimi ise Arjantin pesosu oldu. Arjantin pesosunda yaşanan değer kaybı yüzde 19 oldu. Yani değer kaybı bakımından TL en yakın rakibini 2'ye katladı.

PAPUA YENİ GİNE PARASI BİLE TL'Yİ 3'E KATLADI

Ancak TL'nin değer kaybı sadece dolar karşısında değil. TL, Papua Yeni Gine kinası karşısında bile değer kaybı yaşadı. 18 Kasım saat 15.46 itibarıyla 1 Papua Yeni Gine kinası, 3,07 liraya eş değer.

Türk Lirası\'nın geldiği durum: Papua Yeni Gina kinası bile para birimimizi üçe katladı

Son Dakika Ekonomi Türk Lirası'nın geldiği durum: Papua Yeni Gina kinası bile para birimimizi üçe katladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Nuray Yigit: fakirdik dahada fakirleştik bir an önce seçim istiyoruz. 1 0 Yanıtla
  • Gerginyo : Bu hızla yanomami kabilesine kadar gideriz 1 0 Yanıtla
  • Turgut Ay: Sao Tome Dobrası (STD) São Tomé ve Príncipe Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin resmî para birimidir. Orası neresi, bağırışlarınıza cevap: Afrika kıtasının batı kıyısında, Gine Körfezi açıklarında bir adadır 1 TL SI 1922 TOME DOBARASI EDIYOR EKONOMIMIZ DUZELIYOR YASASIN TOME DOBRASI 0 0 Yanıtla
  • Emekli Tahminci: Muhalefet merkez bankası 5 dakika gec açıklamış oraya takıldı 5 fakika once ve sonra olmasi onemli degil,bu faiz indirimi gereklimi degilmi,zaten faiz indirimi olsada olmasada bu dolar gidecegi yere gidiyor,bu akintiya bir kere kapıldık, sanki o elestirenler turkiyeyi duzeltecek kapasitede adamlarmis gibi elestirmiyormu buna gülüyorum. 0 0 Yanıtla

Advertisement