Bayraklı Belediyesi Kentsel Dönüşüm Çalışmalarına Başlıyor - Son Dakika
Emlak

Bayraklı Belediyesi Kentsel Dönüşüm Çalışmalarına Başlıyor

Bayraklı Belediyesi, 4,5 yıllık süreçte yüzde 70'inde revizyon imar planlarını tamamlayarak kentsel dönüşüm hayalini gerçeğe dönüştürüyor. Yeni planlar doğrultusunda kurulan yapı kooperatifleri, hak sahipleri ile anlaşarak dönüşümün önünü açtı. İnşaatlar yakın zamanda başlayacak.

27.11.2023 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayraklı'nın yüzde 70'inde revizyon imar planlarını tamamlayan Bayraklı Belediyesi, kentsel dönüşüm hayalini gerçeğe dönüştürüyor. Bu kapsamda Cengizhan Mahallesi'ndeki hak sahipleri tarafından kurulan Yarım Asır Yapı Konut Kooperatifi, üyelerinin ve vatandaşların katıldığı bilgilendirme toplantısı düzenledi. Yakın zamanda başlaması planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Bayraklı'nın 60 yıllık kentsel dönüşüm hayalini gerçeğe dönüştürüyoruz. Tarihimizde ilk kez dönüşüme bu kadar yakınız. İlk kazmayı çok kısa süre sonra vuracağız" dedi.

Bayraklı Belediyesi'nin; Cengizhan, Fuat Edip Baksı, Alpaslan mahallelerindeki 60 hektarlık alanı kapsayan Revizyon İmar Planları geçtiğimiz aylarda tamamlanarak yürürlüğe girdi. Kentsel dönüşümün önündeki tüm engelleri kaldıran plan çalışmaları, bölgeyi 60 yıllık dönüşüm hayalinde bir adım daha ileriye taşıdı. Yürürlüğe giren yeni planlar doğrultusunda kurulan yapı kooperatifleri, hak sahipleri ile anlaşarak dönüşümün önünü açtı.

Bu kapsamda kurulan Yarım Asır Yapı Kooperatifi, üyelerinin ve bölgedeki hak sahiplerinin katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi. Ekrem Akurgal Spor Salonu'ndaki toplantıya, Başkan Serdar Sandal, kooperatif üyeleri, hak sahipleri ve yatırımcı firmaların temsilcileri katıldı. Mahalledeki tapu sahiplerinin kooperatifle anlaşma süreçleri ve inşaatların başlama aşamasına yönelik bilgiler verildi. Hak sahiplerinin kooperatif ile anlaşmalarının ardından, dönüşüm faaliyetlerinin yakın zaman içinde başlayacağı belirtildi.

"BAYRAKLI TÜRKİYE'NİN KALBİ OLACAK"

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal "Bayraklımızın belki de en büyük sorunu kentsel dönüşüm. Ben göreve geldiğimde, kimse bu hayalin gerçek olacağına inanmıyordu. "Bu işe girme, yapamazsın" diyorlardı. Gelinen noktada; hazırladığımız planlar ve kooperatiflerimizin çalışmalarıyla kentsel dönüşümün başlaması bir hayal olmaktan çıktı. Bugün bir sözümüzü daha tutmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayraklı'yı sadece İzmir'in değil, Türkiye'nin de kalbi yapmak için emin adımlarla çalışıyoruz. ve tüm bunları pandemiye, depreme, sele ve ekonomik zorluklara rağmen yaptık. Bu dönüşüm formülünden hem hak sahipleri, hem belediye hem de firmalar mutlu olacak. Bayraklı; modern konutları, sosyal yaşam alanları, parkları ve yolları ile örnek bir kent olacak" dedi.

"HERKES MUTLU OLACAK"

Yarım Asır Yapı Konut Kooperatifi Başkanvekili Tarık Bayrak "Bizler de modern konutlarda oturmak, güvenli yapılarda ikamet etmek istiyoruz. Bu hayalimiz doğrultusunda yıllardır verdiğimiz mücadelede önemli bir yol kat ettik. Amacımız herkesin mutlu olduğu bir süreci, en kısa sürede başlatmak. Ne kadar hızlı anlaşırsak, o kadar büyür ve dönüşüme o kadar erken başlarız. Bu süreçte ortaya koyduğu mücadele için Başkanımız Serdar Sandal'a teşekkür ediyoruz" dedi.

Bayraklı Belediyesi Kentsel Dönüşüm Çalışmalarına Başlıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Emlak Bayraklı Belediyesi Kentsel Dönüşüm Çalışmalarına Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement