Adana-Özel) 7 Çocuğundan 4'ü Fetö'den Cezaevinde Bulunan Baba: "4 Çocuğum Fetö'den İçerde. - Son Dakika
Genel

Adana-Özel) 7 Çocuğundan 4'ü Fetö'den Cezaevinde Bulunan Baba: "4 Çocuğum Fetö'den İçerde.

(ADANA-ÖZEL) 7 çocuğundan 4'ü FETÖ'den cezaevinde bulunan baba: "4 çocuğum FETÖ'den içerde.

22.02.2017 10:58

(ADANA-ÖZEL) 7 çocuğundan 4'ü FETÖ'den cezaevinde bulunan baba: "4 çocuğum FETÖ'den içerde. On defa da evet diyorum bin defa da evet diyorum"

Adana'nın Kozan İlçesi'nde yedi çocuğundan beşinin FETÖ soruşturmaları kapsamında görevden alınan, dördü cezaevinde olan 72 yaşındaki baba Mahmut Kurtgöz, İHA muhabirine konuştu

Mahmut Kurtgöz:

"Çocuklarımı zor şartlarda köylerden yumurta, canlı tavuk ve hayvan derisi toplayarak okuttum, adam ettim. Onların böyle olacaklarını beklemiyordum"

" Suçsuz oldukları ispat olana kadar onları cezaevinde görmeye gitmiyorum"

"Ben çocuklarıma değil 16 tane torunuma acıyorum"

"4 Çocuğum FETÖ'den içerde. On defa da evet diyorum bin defa da evet diyorum"

ADANA (İHA) - Adana'nın Kozan ilçesinde, yedi çocuğundan beşi FETÖ soruşturmaları kapsamında görevden alınan, dördü cezaevinde olan 72 yaşındaki baba Mahmut Kurtgöz, "Ben fakir çocuğuyum. Onları zor şartlarda köylerden yumurta, canlı tavuk ve hayvan derisi toplayarak okuttum, adam ettim. Çocuklarımın bu şekilde olacaklarını beklemiyordum" dedi.

"Onları zor şartlarda okutup adam etmiştim"

Fettullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında öğretmen olan çocukları Ahmet, Ender, Ercan ile komiser olan oğlu Adem tutuklanan, yine öğretmen olan bir kızı da açığa alınan baba Adem Kurtgöz, çocuklarının beyninin örgüt tarafından yıkandığını söyledi. Çocuklarına, bu yoldan vazgeçmeleri için tavsiyelerde bulunduğunu ancak onların kendisini dinlemediğini anlatan baba Mahmut Kurtgöz; "Sol gözüm hiç görmüyor. Sağ gözümde yüzde yirmi görüyor. Akli dengem yerinde şükür. Bu çocukları okutmak için çok zor şartlardan geçtim. Ben köylerden gelen yumurtaları alıyordum, tavukları alıyordum, derileri alıyordum, afedersin deriye kurt düşüyordu, yumurta patlıyordu leş gibi, bundan her ay onlara üniversite parası gönderiyordum, kendim yemiyordum. Bu şartlar altında ben bir fakir çocuğuyum. Beklemiyordum. Çocuğumun bu şekil olacağını beklemiyordum. Ben yetmiş iki yaşındayım ağlıyorum. Olmasaydı, okumasaydı, ben şuanda ameliyatlıyım. Ama yine içim diyor ki Allah'ım çocuklarım için iman gücünü artır. Dönsün. Gitmesin oraya. Evet şu da doğrudur ki benim yedi çocuğum var anaları öldü. İkinci eşim var. Hastanede bayan bana bakıyor. Oğlum yok, kızım yok o da zordur yani. Daha ne demişim burada düştüm hastane yoluna kimse bakmıyor halime, yedi çocuğum var amma kaldım avradın eline öyle yazılar yazdım" dedi.

" Suçsuz oldukları ispat olana kadar cezaevine onları yoklamaya gitmiyorum"

Sekiz çocuğundan birisinin vefat ettiğini, yedi çocuğunun ise beşine üniversite okutarak devletin çeşitli kademelerinde göreve başladığını kaydeden Kurtgöz; "Çocuklarıma üniversite okuttum. Dördü öğretmendi, birisi komiserdi. Onlar sehven mi yoksa saflıktan mı FETÖ'cü gözüktüler. Şuan hepsi içerdeler, cezaevindeler. Biri dışarıda dördü içeride. Eğer çocuklarının Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı bir saygısızlık ederek FETÖ'ye hizmet etmişlerse onlara hakkını helal etmeyeceğini ifade eden Mahmut Kurtgöz;' Ben çocuklarıma şu yönden acımıyorum. Türkiye Cumhuriyeti ve devletinin insanları varken bir FETÖ'ye inanarak FETÖ safına geçtiyse, çocuklarım cezaevinde yatıyorsa yatsın. Ama suçu yoksa da Allah'ım yardım etsin. Büyük oğlum Ahmet Kurtgöz öğretmen, onun küçüğü Ender Kurtgöz, onun küçüğü Ercan Kurtgöz öğretmen, Adem Kurtgöz komser, polis, ama suçları var mı bilmiyorum? Mahkemeye çıkmadılar. Ziyarete gitmiyorum. Türkiye Cumhuriyetine karşı eğer onlar bir saygısızlık yaptılarsa Allah onu benden sorar yarın. Şu güzel vatana hainlik yaptılarsa yine gitmiyorum, yine gitmiyorum. Onların FETÖ'cü olduğuna inanmıyorum. Amma vatandaş arasında duyuyorum, çocukların buraya gitti diyorlar. Gittiyse ben hakkımı helal etmiyorum. ya tövbe edecekler, önce Allah'a ondan sonra bana. Öyle af edeceğim. Az önce kızım da geldi Samsun'dan. O'da öğretmendi onu da görevden aldılar. Bana 'ağabeylerimin yanına git' dedi 'gitmiyorum' diye sert cevap verdim. İlk etapta ikisi gitti. Dört beş ay sonra öbürleri gitti. Ama hala dosyaları yok mahkemeye çıkmadılar. Ama içim diyor ki Kozan'da 18 Nisan'da mahkemesi vardır çıkacak diyor gönlüm oradan çıkacaklar.

"Ben çocuklarıma değil 16 tane torunuma acıyorum"

FETÖ'den dolayı cezaevine alınan çocuklarına acımadığını ancak on altı tane torununa acıdığını söyleyen Kurtgöz; " Beni yoran burada on altı tane torunum var. Acıdığım torunlarım benim. Oğullarıma ve enişteme acımıyorum ben. Ben onlara acımıyorum ama gelecek nesil olan torunlarıma acıyorum" diyen baba Kurgöz, FETÖ örgütünün bir numaralı ismi Fettullah Gülen'i daha önce abdestli ve namazlı olduğu için kendisinin de sevdiğini ve övdüğünü ancak son dört yıl içinde Fettulah Gülen'deki olumsuzlukları görünce kendisinin çocuklarına bu yoldan dönmeleri için tavsiyelerde bulunduğunu anlattı. Mahmut Kurtgöz; "Fettullah'ı ben önce çocuklarıma övdüm. Dürüst, abdestli, namazlı dedim ama bundan diyelim ki dört beş sene önce şüphe duymaya başladım. Yalvardım dedim ki çocuğum bu yol kötü yoldur. Bunun okulunda okuyan öğretmenlik yapan kızım vardı. Çık kızım buradan devlete gel devlet bizim devletimiz. Yok baba bura çok iyidir, biz inandık dediler. Ama ben artık inanmıyorum, İslam'ın Müslümanlığın düşmanı Fettullahtır. En büyük düşmanı Fetullahtır. Ocağını söndüren Fettullahtır. Dedim ki oğlum buna Müslüman diyorsunuz siz hepiniz umreye gittiniz. Şükür bende umreye gittim. Bizim dinimizde İslam'ın şartı beştir. Dedim ki hac vardır. Senin dediğin Fetullahtır, umreye gitti mi? Hacca gitti mi? Mekke'ye gitti mi? Medine'ye gitti mi? Bir tane camiye bir taş koydu mu? Bir minare yaptırdı mı? Böyle mi Müslüman olunur. Bu adam iyi bir Müslüman olsa İslam'ın şartını yerine getirir. Hac'ca gitmiyor Türkiye'den zenginsin, umreye gitmiyor, sen git Yahudilerin çocuklarına orada ders ver. Kabul etmiyorum. Ben o adamı Müslüman olarak kabul etmiyorum" diye konuştu.

"4 Çocuğum FETÖ'den içerde On defa da evet diyorum bin defa da evet diyorum"

Baba Kurtgöz, referanduma ilişkin düşüncelerini de paylaşarak şöyle devam etti:

"Şimdi diyeceğim ben CHP'yi de gördüm. MHP'yi de gördüm. Ben yıllar önce Ecevit'e oy verdim. Ecevit'e verdiğim oylardan hiç pişman değilim. Ama bazı yandaşlar bozuk kişiler olduğunu gördüm şöyle gördüm. Büyük oğlum benim Mardin Kızıltepe'de öğretmendi. Mesai gününde benim oğlum ağanın kardeşi ile benim yanıma geldiler. Dedim oğlum sen öğretmensin burada ne geziyorsun. Dedi ki orada hükümet ağadır. Hükümet yok orada. Güneydoğu da hükümet yok dedi. Dedim ki orada seçim var oyu kime veriyorsunuz. Ağanın kardeşi dedi ki PKK'dan gelen emir bize Deniz Baykal'a vereceksiniz, o zaman. Başka yere verirseniz köyünüzü yakarız dediler. O an ben de dedim ki demek ki PKK ya yakın olan CHP'dir. Benim oyum haram olsun vermiyorum dedim. Erbakan'a da oy verdim ama AK Parti kurulduktan bu yana başka hiçbir yere oy vermedim. Hiçte verdiğim oydan pişman değilim. Yarın evet hayır mı var açıktan evet diyorum. Ben evet diyorum. On defa da evet diyorum, bin defa da evet diyorum. Neden evet diyorum. AK Parti'nin 363 üzerinde milletvekili varken reisicumhur seçtirmediler halka gidildi. Yarın evet demesen hükümet kurmak için PKK partisi ile hükümet kurulur ise benim maliye, milli savunma bakanlığımı Hadep e verirseniz bu Türkiye ne olacak. Hiç olmaz ise bu sistemde hükümet kurulur ve Türkiye Cumhuriyeti rahat eder.

Adana-Özel) 7 Çocuğundan 4\'ü Fetö\'den Cezaevinde Bulunan Baba: "4 Çocuğum Fetö\'den İçerde.
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Adana-Özel) 7 Çocuğundan 4'ü Fetö'den Cezaevinde Bulunan Baba: '4 Çocuğum Fetö'den İçerde. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement