TOBB Başkan Yardımcısı Selçuk Öztürk: "Gelişmekte Olan Ülkelerde Olduğu Gibi, Özel Okullarda... - Son Dakika
Genel

TOBB Başkan Yardımcısı Selçuk Öztürk: "Gelişmekte Olan Ülkelerde Olduğu Gibi, Özel Okullarda...

TOBB Başkan Yardımcısı Selçuk Öztürk: "Gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi, özel okullarda öğrenci okutmak isteyen ailelere özel bir finansman paketi sunulmalı" "Eğitim şart diyorsak, daha iyi eğitim talep edene, hak edene uygun şartları memnuniyetle sağlamalıyız"ANKARA - Türkiye Odalar...

31.10.2018 18:26

TOBB Başkan Yardımcısı Selçuk Öztürk: "Gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi, özel okullarda öğrenci okutmak isteyen ailelere özel bir finansman paketi sunulmalı"

"Eğitim şart diyorsak, daha iyi eğitim talep edene, hak edene uygun şartları memnuniyetle sağlamalıyız"

ANKARA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Selçuk Öztürk, "Gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi, özel okullarda öğrenci okutmak isteyen ailelere özel bir finansman paketi sunulmalı. Eğitim şart diyorsak, daha iyi eğitim talep edene, hak edene uygun şartları memnuniyetle sağlamalıyız" dedi.

TOBB Türkiye Eğitim Meclisi Toplantısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla TOBB'da gerçekleştirildi. Toplantıda yaptığı konuşmada, TOBB Başkan Yardımcısı Öztürk, dünyada yerleşmiş doğruların çok hızlı değiştiği bir sürecin yaşandığına dikkat çekerek, insanların bilgiye ve ürünlere tarihte eşi görülmemiş bir kolaylıkla erişebildiğini ve ortaya çıkan yeniliklerin daha büyük devrimlerin habercisi olduğunu ifade etti.

Endüstri 4.0 döneminde tüm sektörlerde aracıların yavaş yavaş ortadan kalkacak gibi göründüğünü söyleyen Selçuk, "Bu değişimin karşısında yeni bir insan planlaması yapmak zorundayız. Aksi takdirde insanımız kaybedecek, ülkemiz kaybedecek. Eğitim bu planlamanın temel taşı" açıklamasında bulundu.

Öztürk, TOBB olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile 81 ilin tümünde 600 milyon lirayı aşan eğitim yatırımları yaptıklarını bildirdi.

"Türkiye'nin en büyük sorununun işsizlik değil, mesleksizlik" diyen Öztürk, "İş arayanların sahip olduğu becerilerle şirketlerimizin aradığı beceriler birbirinden maalesef farklı" değerlendirmesinde bulundu.

"Ailelere özel okul için finansman paketi sunulmalı"

Eğitim alanında nicelik açısından büyük aşama kaydedildiğini, şimdi nitelik konusuna ağırlık verilmesi gerektiğini vurgulayan Öztürk, "Bu noktada özel okulların teşvikinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Başarılı öğrenciler için burs ve kredi desteklerinin yaygınlaştırılması eğitimde toplam kaliteyi de artıracak. Neticede özel okulları sadece bir ticarethane olarak göremeyiz. Bu okullar da ülkenin geleceğini hazırlayan kurumlardır. Gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi, özel okullarda öğrenci okutmak isteyen ailelere özel bir finansman paketi sunulmalı. Eğitim şart diyorsak, daha iyi eğitim talep edene, hak edene uygun şartları memnuniyetle sağlamalıyız. Bizim en büyük sermayemiz insanımız. Bu sermayeyi işlersek 2053,2071 hedeflerine çok daha güvenle yürüyeceğiz" şeklinde konuştu.

"Eğitim kalitesinin artırılmasının velilerin iş birliğine bağlı"

TOBB Türkiye Eğitim Meclisi Başkanı Yusuf Ekinci de düzenledikleri eğitim kongreleriyle bilgi vererek, düzenledikleri 5.eğitim kongresinin konusu yabancı dil öğretimi, altıncı eğitimi kongresinin konusunun da nitelikli öğretmen yetiştirme olduğunu bu çalışmaların 2023 Eğitim Vizyonu ile paralellik arz ettiğini aktardı.

Artık bir öğrencinin ilkokul öğretmeninin kim olduğunun, anne ve babasının kim olduğundan daha önemli hale geldiğini söyleyen Ekinci, eğitim kalitesinin artırılmasının velilerin iş birliğine bağlı olduğunu ve bir ülkeyi ayakta tutanın eğitimin kalitesi olduğunu vurguladı. Ekinci, "Eğitimde yeni çağa uygun değişimlerin gerçekleştirilmesi için çağın gerçeklerinin iyi anlaşılması ve değerlendirilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

TOBB Başkan Yardımcısı Selçuk Öztürk: "Gelişmekte Olan Ülkelerde Olduğu Gibi, Özel Okullarda...
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel TOBB Başkan Yardımcısı Selçuk Öztürk: 'Gelişmekte Olan Ülkelerde Olduğu Gibi, Özel Okullarda... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement