12 Ayda 10 Ameliyat Geçirmesine Rağmen Sağ Ayağını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

12 Ayda 10 Ameliyat Geçirmesine Rağmen Sağ Ayağını Kaybetti

12 Ayda 10 Ameliyat Geçirmesine Rağmen Sağ Ayağını Kaybetti

Ağrı'dan Muğla'ya Gelen ve İş Bulamadığı İçin 1 Şubat 2010'da Orgeneral Mustafa Muğla İş Hanı'nın Üçüncü Katından Atlayarak İntihar Girişiminde Bulunan Celal İncekaya'nın İki Ayağı Kırıldı.

05.01.2011 16:47

Ağrı'dan Muğla'ya gelen ve iş bulamadığı için 1 Şubat 2010'da Orgeneral Mustafa Muğla İş Hanı'nın üçüncü katından atlayarak intihar girişiminde bulunan Celal İncekaya'nın iki ayağı kırıldı. 112 Acil Servis tarafından olay sonrasında Muğla Devlet Hastanesi'ne getirildiğini ve doktorunun kendisine 6 ay içerisinde ayağa kalkabileceğini söylediğini öne süren İncekaya, "Ortopedi Servisi'nde tedavim başladı. 5 Şubat'ta ilk ameliyatımı oldum. Ameliyatın ardından sağ ayağımda enfeksiyon ve iltihaplanma başladı. Bunun ardından sağ ayağımı hissetmemeye başladım fakat doktorum bana her şeyin normal olduğunu söyledi. Bu, 26 Haziran 2010'a kadar sürdü. 11 aylık süre içinde Antalya Araştırma Hastanesi, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Ege Üniversitesi Hastanesi'ne tedavi amacıyla gönderildim" dedi.

İncekaya, "Gönderildiğim hastanelerde bana ayağımın kesilmesi gerektiğini, 1 Şubat'tan 26 Haziran'a kadar 8 ameliyat geçirdiğim için ayağımın geriye kalan sinirlerinin de iflas ettiğini, enfeksiyonun kemikleri çürüttüğünü ve tek çarenin ayağın kesilmesi olduğunu söylediler. Doktorlara 'bana rapor verin ayağımı kesin' deyince, böyle bir raporu yalnızca Sağlık Bakanlığı'nın verebileceğini söylediler. Bunun üzerine tekrar Muğla Devlet Hastanesi'ne geldim. Plastik cerrahın yaptığı ameliyatla dokuzuncu ameliyatımı oldum. Yaşadıklarımın basında yer almasının ardından inceleme ve tedavi amacıyla gönderildiğim Ankara Numune Hastanesi'nde yapılan incelemenin ardından sağlığım için tehdit oluşturduğu gerekçesiyle Ankara'daki 10'uncu ameliyatın ardından sağ ayağım diz altından itibaren kesildi. 12 ayda geçirdiğim 10 ameliyata rağmen ayağımı kurtaramadım. Ayağım kesilmeseydi, enfeksiyon bütün vücudumu kaplayacak ve benim ölümüme neden olacaktı" diye konuştu.

Ayağının kesilmesinin ardından olayla ilgili hukuki sürece hız verdiklerini belirten Vedat İncekaya, "Başta ayağımın kesilmesine neden olan doktor ve sağlık görevlileri hakkında avukatım aracılığıyla Muğla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Hastanın iddialarının ardından Sağlık Bakanlığı'nın talimatı ile Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'nce inceleme başlatıldı. 'Ayağında komplikasyon ortaya çıktıktan sonra hastayı 3. basamak sağlık kuruluşuna göndermekte ihmali olduğu' iddia edilen Muğla Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Doktor H.Ü.hakkında soruşturma açıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 12 Ayda 10 Ameliyat Geçirmesine Rağmen Sağ Ayağını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement