15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü (1) - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü (1)

Düzce'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlandı.

16.07.2017 02:05

Düzce'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlandı.

Anıtpark Meydanında gerçekleştirilen etkinlikte, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce Üniversitesi Rektörü Çakar ve siyasi partilerin il başkanları sahneye çıkarak birlikte 15 Temmuz şarkısını vatandaşlarla birlikte seslendirdi.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, burada yaptığı konuşmada, demokrasiye vurgu yapmak ve şehitleri anmak üzere Türkiye'deki tüm meydanların dolduğunu belirtti.

15 Temmuz'da hain darbe girişimini 80 milyon milletin tek yürek olarak yaşadığını ifade eden Dağlı, "Zor bir coğrafyada yaşıyoruz, ülkemiz zorlukların ortasındaki bir coğrafyada yer alıyor. Etrafımız ateş çemberi ile çevrilmiş durumda. Tunus ve Cezayir'de başlayan hareket Mısır'da, Kuzey Irak ve Suriye'de devam ederek tam ülkemizin sınırına geldiği zaman Allah'a şükür ona dur diyebildik. Şimdi dimdik ayaktayız, bunlar sayın Cumhurbaşkanı'mızın feraseti, Allah'ın lütfu ve milletimizin cesareti ile gerçekleşti." diye konuştu.

15 Temmuz'u gerçekleştiren FETÖ'cülerle mücadelenin sürdüğünü kaydeden Dağlı, "Adliyelerimizde, jandarma ve emniyet birimlerimizde çalışanlarımız azaldı. Bir arkadaşımız geçenlerde konuşurken 'Adam kalmadı' dedi. Bizim cevabımız şöyle oldu, Aslında öyle değil, adam olanlar kaldı. Yani şuanda kamuda olanlar adam olanlardır. Diğerleri zaten silahları vatandaşlara karşı çıkarmak suretiyle düşmanlıklarını gösterdiler." değerlendirmesinde bulundu.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de, bir yıl önce Türk Milleti'nin işgal girişimine maruz kaldığını söyledi.

Keleş, 15 Temmuz'un unutulmaması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını vurgulayarak, "Bu karanlık gecede, yüce Allah bizlerden inayetini esirgememiş, Aziz Türk Milleti, Malazgirt'te, Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da göstermiş oldukları kahramanlıklara bir yenisini daha ekleyerek muhteşem bir destan yazmıştır. Bu badireyi omuz omuza atlatmış millet olarak, en büyük ve önemli görevimiz bu alçakça saldırıyı unutmamak ve unutturmamaktır. Bize umut bağlayan mazlum, mahrum ve mağdur kardeşlerimizi unutmamalıyız. Onlar o gece bizim için gözyaşı döküp dua etmişlerdir." şeklinde konuştu.

Ekinliğe yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı öğrenildi.

Program, şiir dinletileri, çeşitli gösteriler ve ikramlarla sürüyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü (1)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement