15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri

Ordu'da da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda yapılan program, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

15.07.2022 23:56  Güncelleme: 04:57

Ordu'da da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda yapılan program, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edilen programda konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ise Bakanlık olarak bugün Türk dış politikasının en temel ilkelerinden birinin de bu terör örgütüyle mücadele olduğunu söyledi.

FETÖ'nün sadece Türkiye için değil, faaliyet gösterdiği her bir ülke için ortak bir tehdit olduğunu belirten Kıran, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Müttefiklerimizden bu noktada yeterli desteği göremesek de Türkiye'nin kararlığının aşılmaz duvarları aştığını, FETÖ terörüne karşı uluslararası kamuoyunu çok daha büyük bir farkındalığa sevk ettiğini görüyoruz. Ülkemizin bu kararlı mücadelesi sayesinde bugün 45 ülkede FETÖ'ye ait okullar, bu terör örgütüne ait okullar devredildi, kapatıldı. Dünyanın 49 ülkesinde Maarif Vakfımız okullar açtı, 50 binin üzerinde öğrenciye bugün eğitim veren bir uluslararası eğitim ajansına dönüştü. Aynı şekilde 100'ün üzerinde FETÖ'cü ülkemize iade edildi. Yeter mi? Elbette değil. Bu mücadeleyi son FETÖ'cü temizleninceye kadar, sonuna kadar devam ettireceğiz, ettirmek zorundayız."

Vali Tuncay Sonel ise 15 Temmuz'un 6'ncı yılında öncelikle o gece canlarını feda eden 251 şehidi ve binlerce gaziyi rahmet, şükran ve minnetle anmak istediğini belirtti.

O gece devletin içerisine sızmış hain ve alçak FETÖ terör örgütünün, yine devletin silahını, helikopterini ve tankını kullanarak gazi Meclise, aziz millete, kahraman polis, jandarma ve askere ateş ederek onların hayatlarına kast ettiklerini hep birlikte yaşadıklarını anlatan Sonel, "Ama her ne kadar devletin içine sızmış o hainler olduğu kadar, devletimizin içinde nice kahramanlar da vardı. Bir de Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan vardı o gece. 'Dışarıya çıkın' ifadeleri ile her yaştan kahraman aziz milletimiz İstanbul'da, Ankara'da, ülkenin her köşesinde koşa koşa o hainlere karşı koydular." dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in de konuşma yaptığı programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın günün anlamına ilişkin yaptığı konuşma ekrandan seyredildi.

Belediyenin sanat galerisinde, Anadolu Ajansının fotoğraflarının da yer aldığı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Sergisi gezildi.

Programda, Ordu Müftülüğü tarafından Tasavvuf Musikisi Konseri de verildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement