Diyabetli Çocuklar, Hazar Gölü'nde Kamp Yaptı - Son Dakika
Güncel

Diyabetli Çocuklar, Hazar Gölü'nde Kamp Yaptı

Diyabetli Çocuklar, Hazar Gölü\'nde Kamp Yaptı

Diyarbakır'da, Çocuk Hastalıkları Hastanesi tarafından Hazar Gölü'nde düzenlenen Diyabetli Çocuk Kampı'na diyabet hastası 65 çocuk katıldı.

21.08.2013 12:15  Güncelleme: 15:01

Diyarbakır'da, Çocuk Hastalıkları Hastanesi tarafından Hazar Gölü'nde düzenlenen Diyabetli Çocuk Kampı'na 8 il ve buna bağlı ilçelerde bulunan diyabet hastası 65 çocuk katıldı. Kampta, çocuklar için eğitimin dışında yüzme başta olmak üzere çeşitli spor, eğlence ve sanat aktiviteleri düzenlendi.

Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nden Prof. Dr. Şükrü Hatun ve Doç. Dr. Mehmet Nuri Özbek sorumluluğunda Elazığ'ın Hazar Gölü'ndeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tesislerinde bu yıl 3'üncüsü gerçekleşen kampa, aralarında Adana, Antakya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman'ında bulunduğu 8 il ve bağlı ilçelerde yaşları 10 ile 18 arasındaki 65 diyabetli hasta çocuk katıldı.

1 hafta süren kampta, Ankara, Kocaeli, Afyon ve İstanbul'dan gelen çocuk hekimleri, diyetisyenler, diyabet hemşireleri, psikologlar, pedagoglar ve aktivite liderlerinden oluşan bir ekip görev yaparak çocuklara eğitimler verdi. Çocukların eğitim saatleri dışındaki zamanlarda ise yüzme başta olmak üzere çeşitli spor, eğlence ve sanat aktiviteleri düzenlendi.

Kampı ziyaret eden Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, çocuklarla birlikte halay çekerek kamp ateşinin yakıldığı etkinlikte gök yüzüne fener bıraktı.

Doç. Dr. Kurtoğlu, kronik hastalıkların başında yer alan diyabet hastalığı için tüm dünya ülkeleri ile birlikte Türkiye'nin de acil önlemler alarak ilgili politikaları oluşturduğunu ifade ederek, "Bu konuda özellikle diyabet hastalarının bilinçlendirilmesi çok önemli. Bu hastaların uygulamaları gereken diyet ve perhiz, diyabetli çocukları zorlayabilir. Bu açıdan çocuklar diyabetin gerektirdiği beslenme ve yaşam şekli konusunda ancak böylesi eğlenceli eğitimler ile bilinçlendirilebilir. Çocuklar burada güzel bir ortamda, temiz bir hava soluyarak ve diyabet hastalığı ortak paydaları olan çocuklarla bir arada eğlenerek eğitim alıyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyabetli Çocuklar, Hazar Gölü'nde Kamp Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement