88 Yıllık Coşku - Son Dakika
Güncel

88 Yıllık Coşku

88 Yıllık Coşku

Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Balıkesir'e İlk Gelişinin 88'nci Yıldönümü Törenlerle Kutlandı.

06.02.2011 17:35

CUMHURİYETİN kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Balıkesir'e ilk gelişinin 88'nci yıldönümü törenlerle kutlandı.Etkinlikler Vali Yılmaz Arslan, Garnizon Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç ve Belediye Başkanı İsmail Ok'un Balıkesir'e trenle gelen büyük önder Atatürk'ü garda temsili olarak karşılaması ile başladı. Kıbrıs gazisi Necati Kiraz, Atatürk'ü temsil eden Türk bayrağını üç kez öperek, Vali Arslan'a teslim etti. Törene AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün'le CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, gaziler, siyasi partilerle sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok günün anlamını belirten konuşmayı yaptı. Atatürk'ün Balıkesir'i 7 kez ziyaret ettiğini, ilk ziyaretin 6 Şubat 1923'de gerçekleştiğini anımsatan Başkan Ok, Kuvay-i Milliye ateşini yakıp, düşmana il kurşunu atan Balıkesirliler'in Ata'yı her zaman büyük bir sevgi ve coşku ile karşıladığını vurguladı.

"GENÇLER EMANETİN KIYMETİNİ BİLMELİ"

Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni ilan etmeden önce Balıkesir'e geldiğine ve düşüncelerini halkla paylaştığına dikkat çeken Ok, "Hiçbir zaman unutmamız gerekir ki, Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'ni Türk milletine dayanan milli devlet olarak kurmuş ve Türk gençliğine emanet etmiştir. Gençlerimize emanetin kıymetini ve taşıdıkları sorumluluğun büyüklüğünü iyi anlatmak zorundayız. Atatürk'ün Balıkesir'e ziyaretleri bu bakımdan iyi değerlendirilmelidir" dedi.

Gar'daki tören Karesi Halk Oyunları ekibinin İkili Güvende ve Bengi gösterisi ile sürdü. Ardından Gar'dan Atatürk Anıtı'na "Ata'ya Saygı Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 88 Yıllık Coşku - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement