AK Parti ile Saadet Partisi Arasında Seçim İttifakı Olmadı - Son Dakika
Güncel

AK Parti ile Saadet Partisi Arasında Seçim İttifakı Olmadı

AK Parti, bugün seçim işbirliğini görüştüğü Saadet Partisi'nin listelerde talep ettiği 20 milletvekili adaylığını kabul etmedi.

15.09.2015 19:30  Güncelleme: 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Al Jazeera'ye konuşan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, bugün Ak Parti ile seçim işbirliğini son kez görüştüklerini söyledi. Bir süredir istişarelere devam ettiklerini belirten Asiltürk şöyle konuştu: "Bugün yapılan görüşmede, konuşmanın daha başında 15-20 gün önce söylediğimiz şarta uygun davranamayacaklarını söylediler. Bizim için bitmiştir. Başka görüşmeye değer bir şey yoktur. Bizim derdimiz 10-15 milletvekilini Meclis'e sokmak değil, Meclis çalışmalarında etkili olmaktı. Onlar bunu kabul etmeyince bitti. Allah selamet versin dedik."

AK Parti'den eski Çalışma Bakanı Faruk Çelik ve eski AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul'un, Salı günü Saadet Partisi'nin teşkilat ve seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcıları Hasan Bitmez ve Mehmet Karaman ile görüştü.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI

Görüşmelerin bir süredir devam ettiğini Saadet Partisi yetkilileri doğrulamıştı. Ancak AK Parti'den bu konuda resmi bir açıklama gelmemişti.

DAVUTOĞLU AÇIK KAPI BIRAKMIŞTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu 1 Kasım seçimlerinde işbirliği ilgili sorulara açık kapı bırakmıştı.

AK Parti'nin uzlaşma sağlanırsa özellikle Doğu ve Güneydoğu'da Saadet Partisi'nden bazı isimleri aday gösterebileceği kulislerde konuşuluyordu.

SP'NİN ADI ÖN PLANA ÇIKIYORDU

7 Haziran seçimlerinin ardından koalisyon kurulamadığı için gidilecek bu erken seçimde, sonucu partilerin izleyeceği strateji belirleyecek. Bazı illerde milletvekili çıkarmak için atılacak adımlar oy oranlarında yüzde olarak büyük değişiklikler yapmasa da milletvekili sayılarını değiştirebilir. Bu yöntem tek başına iktidar şansını 18 milletvekili ile kaybeden AK Parti için çok önemli. İşbirliği senaryolarında adı öne çıkan parti ise Saadet Partisi'ydi.

SP-BBP İTTİFAKI SEÇİMDE YÜZDE 2,06 OY ALMIŞTI

Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi'nin Milli İttifak'ı 7 Haziran genel seçimlerinde yüzde 2,06 oy oranında kalmıştı. Saadet Partisi'nin Meclis'te grup kuracak milletvekili sayısı olan 20 vekile ulaşmayı hedeflediği ancak AK Parti'nin buna sıcak bakmadığı biliniyordu.

Kaynak: Al Jazeera

AK Parti ile Saadet Partisi Arasında Seçim İttifakı Olmadı

Son Dakika Güncel AK Parti ile Saadet Partisi Arasında Seçim İttifakı Olmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (39)

  • Bingöl: Saadet intihar ediyor akp ile bir olursa Erbakan ihanet etmiş olur kendinize gelin satın alınmayan!!! 34 19 Yanıtla
  • batman: kendilerni çok akıllı sanıyorlar 20 miletvekili versin onda sonra ayrılıp kurup kursun akp yermi tıro 15 20 Yanıtla
  • fırtına poyraz x: ak parti sonuna kadar 17 16 Yanıtla
  • milli göruşcu: akpenin sonu yakin 15 17 Yanıtla
  • Hasan kaya: Bu haber akp ye kapak olsun 26 6 Yanıtla
  • Hasan kaya: Ohhhhh buz gibi oldum lan ohhhhh 22 9 Yanıtla
    hadii: Evde birinimi yakaladin..hasan 7 7
  • cvp: akparti nin oyunu kirmaktan başka ne ye yarar saadet 18 11 Yanıtla
  • kemal: Rabbim, calisina veriyor Kim calisiyorsa o alir! !! zamanin da Refah partisi nasil birinci parti olduysa.masallah insallah Kim türkiye icin vatan icin calisiyorsa Ona Rabbim verir insallah. ..... gerisi hem yiyiciler. Malesef Sadete o zamanlarin Refah partisinin ruhu yok malesef. .... Rabbim calisana veriyor birbirinizi ayiplarini cikaracaniza Vatan icin calissalar o zamanin Refah ruhu gelir insallah. .... Akp parti calistigi icin 13 seneden beri basta. ... Akp parti ben niye yüz de 50 41 düstüm düsünce sini yaparken gerisi partiler aldigi oylarlarin kazandiklarini sevincinde ..... Kim millet icin vatan icin o kazansin. .. yok su böyle yapti yok söyle müslüman müslümanlarin ayibi göstermez. Vatan icin millet icin urassaniz Rabbim size de vericek. .. sadet partisi ne zaman kendi eski Refah özüne gelirse insallah oyum Ona vericem. .. Bazi Insanlar Türk milletini aptal zanediyor. Türk milleti niye 13 sene! Akp parti dedi diye düsünsünler önce ...... 20 8 Yanıtla
  • fırtına poyraz x: yüzde kaç?????? yazıklar olsun 20 vekil ıstiyor kamalak 10 16 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement