AK Parti'li Kocabıyık, Uğur Dündar ve Haluk Koç'a 5'er Bin TL Tazminat Ödeyecek - Son Dakika
Güncel

AK Parti'li Kocabıyık, Uğur Dündar ve Haluk Koç'a 5'er Bin TL Tazminat Ödeyecek

AK Parti\'li Kocabıyık, Uğur Dündar ve Haluk Koç\'a 5\'er Bin TL Tazminat Ödeyecek

Ak Parti İzmir Milletvekili, gazeteci Hüseyin Kocabıyık, gazeteci Uğur Dündar ve o dönemde CHP sözcüsü olan Haluk Koç'a Twitter'dan 'p..t' yazıp, hakaret içeren sözler sarfettiği iddiasıyla açılan davada, her ikisine de 5'er bin lira tazminat ödemeye mahkum oldu.

15.12.2015 15:47

Ak Parti İzmir Milletvekili, gazeteci Hüseyin Kocabıyık, gazeteci Uğur Dündar ve o dönemde CHP sözcüsü olan Haluk Koç'a Twitter'dan 'p..t' yazıp, hakaret içeren sözler sarfettiği iddiasıyla açılan davada, her ikisine de 5'er bin lira tazminat ödemeye mahkum oldu.

Geçen 8 Ocak'ta Halk TV'de, Uğur Dündar yönetiminde yayınlanan, CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile gazeteci Nedim Şener'in canlı yayın konuğu olarak katıldığı 'Halk Arenası' programında yolsuzluklar tartışıldı.  Gazeteci Hüseyin Kocabıyık, Twitter'dan "Halk TV adlı kanalda 4 tane p..t Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na hakaret ediyor" diye yazdı. Gazeteci Uğur Dündar ise bu tweet'e karşılık, "Daha önce hakaretlerinden dolayı mahkum ettirdiğim bir gazeteci twitter hesabından 'Halk TV adlı kanalda 4 tane p..t Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na hakaret ediyor' tweetini atarak bize hakaret ediyor. O sözleri ona aynen iade ediyorum. Seviyeye bakar mısınız? AKP'nin bir genel başkan yardımcısı da bu tweeti RT ediyor" yanıtı verdi. Uğur Dündar ve Haluk Koç, avukatları Murat Ergün aracılığıyla tazminat davası açtı.

İzmir 7'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına Avukat Murat Ergün dışında katılan olmadı. Avukat Ergün, dilekçede dile getirdikleri isteğe göre karar verilmesini isterken, "Davalının cevap dilekçesini kabul etmiyoruz" dedi. Hakim Yaşar Kemal Bektaş, tarafları arabuluculuk ve 'sulh' yoluna gitmeye davet etti. Avukat Murat Ergün, "Davalı ile bu aşamada sulh olmamız da mümkün değil" diye cevap verdi. Hakim Bektaş, davalı Kocabıyık'ın davacı Uğur Dündar ve Haluk Koç'a 5'er bin lira manevi tazminatı, dava tarihinden itibaren yasal faizi ile birlikte ödemesine karar verdi. Hakim, Dündar ve Koç'un, 'Davalı Kocabıyık'ın haksız saldırısının kınanmasına' ilişkin yayın yapılmasına ilişkin isteklerini reddetti.

Avukat Murat Ergün, aynı programda yer alan gazeteci Nedim Şener'in de Hüseyin Kocabıyık'a tazminat davası açacağıını söyledi. Avukat Ergün, Hüseyin Kocabıyık hakkında tazminat davası açmış hem de suç duyurusunda bulunarak ceza davası açılmasını talep etmişti. Hüseyin Kocabıyık hakkında iddianame hazırlanmasına karşılık, AK Parti'den milletvekili seçilmesi nedeniyle yargılamanın durdurulmasına karar verilmişti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti'li Kocabıyık, Uğur Dündar ve Haluk Koç'a 5'er Bin TL Tazminat Ödeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement