HDP'li Baluken, Bahçeli'ye Cevap Verdi: Bir An Önce Yanlışlıktan Vazgeçmeli - Son Dakika
Güncel

HDP'li Baluken, Bahçeli'ye Cevap Verdi: Bir An Önce Yanlışlıktan Vazgeçmeli

MHP lideri Bahçeli'nin "HDP'yi yok sayıyoruz" açıklamasına İdris Baluken, "MHP bir an önce bu yanlıştan vazgeçmelidir" cevabını verdi.

27.06.2015 16:05  Güncelleme: 17:20

AK Parti'nin Meclis Başkanı Adayı İsmet Yılmaz, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştü. Yılmaz, görüşmeye ilişkin, "Birinci seçimin turlarında kendi adaylarını destekleyeceklerini ancak ondan sonraki durumda çıkan sonuca göre uzlaşma doğrultusunda hareket edeceklerini söylediler" dedi. Yılmaz'ın HDP'ye yaptığı ziyaret sonrası HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken açıklamalarda bulundu.

Baluken, gazetecilerin MHP lideri Bahçeli'nin HDP'yi yok sayıyoruz açıklamasını sorması üzerine, MHP liderine sert cevap verdi.

"MHP BİR AN ÖNCE BU YANLIŞLIKTAN VAZGEÇMELİ"

İşte Baluken'in açıklamaları:

MHP'nin bu tavrını doğru bulmuyoruz. Yüzde 13 oy almış bir partiyi saymamak halkın iradesine bir saygısızlık olarak görüyoruz. Halkımız sorunların uzlaşmayla çözülmesi mesajını vermiştir. Bir partinin genel başkanının böyle açıklamalar yapması doğru değil. MHP bir an önce bu yanlıştan vazgeçmelidir. Biz de partilerden randevu talebinde bulunduk.

Bugün ki görüşmede Eş Başkanımız Selahattin Demirtaş vardı. Meclis Başkanlığı dışında herhangi bir konu gündeme gelmedi. Kim meclis başkanı olursa olsun tarafsız bir tutuma ihtiyaç var. Biz dün Sayın Baykal'a da aynı görüşmelerimizi aktardık.

HDP PARTİ BİNASINDA 20 DAKİKALIK GÖRÜŞME

Ak Parti'nin Meclis Başkanı Adayı İsmet Yılmaz, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesinin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay ve AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ile birlikte HDP Genel Merkezi'ne geldi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yaklaşık 20 dakika görüşen Yılmaz, görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

YILMAZ, "HDP, UZLAŞMA DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDECEKLERİNİ SÖYLEDİ"

TBMM Başkanlığı seçimleri için HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştüklerini belirten Yılmaz, "Kendisiyle bu seçim sonuçlarının bir uzlaşma çıkardığını, uzlaşmayı bütün partilerin zorunlu kıldığını, dolayısıyla seçim sonuçlarının kendilerine vermiş olduğu mesajı çok iyi anladıklarını, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı değil aksine sorunları azaltıcı, çözültücü birlik ve bütünlüğünden yara bir tavır sergileyeceğini söylediler. Muhakkak ki her partinin kendi adayı var. Birinci seçimin turlarında kendi adaylarını destekleyeceklerini, ancak ondan sonraki durumda çıkan sonuca göre uzlaşma doğrultusunda hareket edeceklerini söylediler. Biz de yapılacak seçimin ülkemiz için milletimiz için hayırlı uğurlu olmasını diledik. Türkiye'yi büyütürsek, büyüyen Türkiye'den 77 milyon vatandaşımız kazanır ama onun dışında şu coğrafyaya ümidini bağlamış bütün insanlar, bütün mazlum ve mağdur insanlar da. Çünkü onlar da başları sıkıntıya düştüğünde gidecekleri bir başka yere gitmiyorlar. Nereye gidiyorlar, adeta dedelerinin vatanı olan buraya geliyorlar. Dolayısıyla Türkiye'yi güçlü tutmak, bir ve beraber tutmak uzlaşı içinde tutmak bizlerin asli vazifesi içerisindedir. Sayın Genel Başkanı da bu doğrultuda görmüş olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duydum" şeklinde konuştu.

HDP\'li Baluken, Bahçeli\'ye Cevap Verdi: Bir An Önce Yanlışlıktan Vazgeçmeli
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel HDP'li Baluken, Bahçeli'ye Cevap Verdi: Bir An Önce Yanlışlıktan Vazgeçmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (111)

  • mardinli kürt :
    kahrolsun faşizm mhp. yaşasın Hdp 22 59 Yanıtla
  • amedli:
    Kahrolsun MHP yaşasın PKKa 39 32 Yanıtla
  • Vedat:
    MHP bu Ülkede en büyük bölücü.. Ne dmek yok sayıyoruz .. Sen tüm Güneydoğu'yu yok sayarak bölüyorsun. Belli oldu bölücü MHP .. 44 23 Yanıtla
  • FETIH 143:
    kAHROLSUN HDP VATHAYINI KROOOLAR 16 49 Yanıtla
  • İSLAM:
    ALLAH HDP YE FIRSAT VERMESİN KAMPANYASINA SİZİ DAVET EDİYORUM AMİN DİYELİM 34 29 Yanıtla
  • ülkücü :
    AKP+PKK+HDP ELELE 20 37 Yanıtla
  • Müslüman kürt:
    Sen vatan hainliği yap sonrada yok sayilma..Elinde silahla demokrasiden bahset sonrada seni yok sayanlara faşist de yok ya adama gülerler.ya adam olursunuz yada adam başka çareniz yok.... 25 24 Yanıtla
  • Osman:
    aferim sayin bahceliye 8 41 Yanıtla
  • ×-RAY-21 DİYAR:
    Bahçeli yi normal karşılamak lazım Beyni sulanmış adam ne dediğini bilmiyor saçmalıyor. Onu tınlayan kim 34 12 Yanıtla
  • Yhytrn:
    Yaşasın Hdp Hdp 26 20 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement