Antik Tapınakta Balon Şov - Son Dakika
Güncel

Antik Tapınakta Balon Şov

Antik Tapınakta Balon Şov

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde tiyatro ve sinema sanatçısı Ümit Okur, Antik Apollon Tapınağı'nda gerçekleştirdiği sabun köpüğü balon şovuyla yerli ve yabancı turistleri kendine hayran bıraktı.

25.07.2011 18:01

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde tiyatro ve sinema sanatçısı Ümit Okur, Antik Apollon Tapınağı'nda gerçekleştirdiği sabun köpüğü balon şovuyla yerli ve yabancı turistleri kendine hayran bıraktı.

Manavgat'a bağlı Side Beldesi'nde bulunan Antik Apollon Tapınağı, farklı bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Tiyatro ve sinema sanatçısı Ümit Okur, Roma döneminden kalan mimari harikası Apollon Tapınağı'nda yaptığı balon şovuyla izleyenleri büyüledi. Gün batımında yerli ve yabancı turistlerin şaşkın bakışları arasında gerçekleştirdiği balon şovuna çocuklar büyük ilgi gösterdi. Ümit Okur'un iki sopaya bağlı iplerle gerçekleştirdiği gösteride, ortaya çıkan balonlar, gün batımında Side'ye ayrı bir güzellik kattı.

Gösterisinin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Ümit Okur, 27 yıl Almanya'da yaşadığını ve Köln Üniversitesi'nde Tiyatro Bölümü'nü bitirdiğini söyledi. Aralarında 'Kahpe Bizans', 'New York'ta 5 Minare', 'Hababam Sınıfı Askerde', 'Güneşi Gördüm' gibi çok sayıda gişe rekoru yapan filmde rol aldığını belirten Okur, sabun köpüğünden balon yapmanın çocukluk hayali olduğunu söyledi. Çocukken Almanya'da gittiği sirkte sabun köpüğünden balon şovu yaptıklarını gördüğünü ve bu şova hayran kaldığını kaydeden Okur, "O günden sonra sabun köpüğünden balon yapmak bende bir tutukuya dönüştü. Ama geçen sürede hayat beni farklı işlere ve mecralara doğru götürdü. Şimdi hobi olarak yaptığım bu işle çocukluk hayalimi gerçekleştiriyorum" dedi.

Yaptığı işin adını Türkçe'de, 'Sabun Köpüğü Balonu Performansı' olarak tanımlandığını vurgulayan Okur, "Bu performans yurtdışında Gazillion Bubble Show olarak bilinir. Bu sanatla uğraşan çok az sayıda insan var. Türkiye'de ise sadece ben varım" dedi.

Bu sanatın dünya çapında en büyük isminin Fan Yang olduğunu söyleyen Okur, "Fan Yang'ın yaptığı en büyük balonun içine 110 kişi girdi. Ben de 111 kişi ile rekor denemesi yapacağım. 110 tane genç güzel kadının yanında Mehmet Ali Erbil'de balonun içine girecek" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antik Tapınakta Balon Şov - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement