Dha DIŞ HABER - Bakan Berat Albayrak Güney Gaz Koridoru enerji güvenliğine katkıda bulunacak
Ali KANBAKÜ (DHA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 2. Bakanlar Toplantısı'na katıldı.
Basın toplantısında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bu tür projelerin kısa değil uzun soluklu projeler olduğunu söyledi.
Bakan Albayrak konuşmasına şöyle devam etti
Dünya'da her dönem ekonomik krizler olur. Sadece Türkiye olarak biz değil can Azerbaycan'la birlikte Güney Gaz Koridoru projesinin en önemli bel kemiği olan TANAP projesine bu kararlılıkla imza attık. Geçtiğimiz yıl Kars'ta da temel atma törenini gerçekleştirdik. Bu projelere uzun soluklu bir şekilde dünya ve bölge Avrupa Birliği'nin enerji güvenliği anlamında destek olmaya ciddiyetle devam edecektir dedi.
Bakü-Tiflis- Ceyhan'la ilgili sıkıntıları olmadığını belirten Berat Albayrak, Boru hattında ufak bir problem oldu. O da 1-2 gün içinde düzeltildikten sonra tekrar çalışacak. Güney Gaz Koridoru Avrupa, bölge Türkiye dahil Azerbaycan ile birlikte tüm bu enerji güvenliğine katkıda bulunacağına olan inancımızı bir kez daha altını çizerek tekrardan başta İlham Aliyev'e sonra ev sahibi Bakanımız Natig beye ve diğer bütün katılımcılara güzel bir toplantı vesilesiyle güzel bir mesaj verdiğimiz için çok teşekkür ediyorum dedi..
Son Dakika › Güncel › Bakan Berat Albayrak Güney Gaz Koridoru Enerji Güvenliğine Katkıda Bulunacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?