Bakan Eroğlu: İkizdere'nin Rövanşı Söz Konusu Değil - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu: İkizdere'nin Rövanşı Söz Konusu Değil

Bakan Eroğlu: İkizdere\'nin Rövanşı Söz Konusu Değil

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Sit Alanı İlan Etme Yetkisinin Çevre ve Orman Bakanlığı'na Verilmesi İçin Meclis'e Yasa Tasarısı Sunulmasının Bir 'Rövanş' Olmadığını Söyledi.

30.10.2010 18:37

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun İkizdere Vadisi'ni sit alanı ilan etmesinin ardından sit alanı ilan etme yetkisinin Çevre ve Orman Bakanlığı'na verilmesi için Meclis'e yasa tasarısı sunulmasının bir 'rövanş' olmadığını söyledi.

Eroğlu, bununla ilgili çalışmalara 10 ay önce başlandığını savundu.

Zafer Ormanı'nın açılışı için Afyonkarahisar'a gelen Bakan Eroğlu, Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma KuruluÆnun RizeÆnin İkizdere Vadisi'ni sit alanı ilan etmesinin ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan sit alanı ilan etme yetkisini Çevre ve Orman Bakanlığı'na veren 'Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı'yla ilgili açıklama yaptı. Bunun bir 'rövanş' olmadığını ve yasa tasarısıyla ilgili çalışmalara 10 ay önce başlandığını savunan Bakan Eroğlu şöyle konuştu:

"Efendim 'İkizdere'nin hükümet rövanşını alıyor'. Ne rövanşı alacağız biz? İkizdere'de HES'lerle ilgili ne yapılması gerekiyorsa yaparız, koruruz. Tahrip eden varsa bunu kapatır, cezalandırırız. Bununla ilgili yapılacakları yapacak olan biziz. DSİ'nin Çevre ve Orman Bakanlığı'nda olması bir şey fark etmiyor ki. Tabiatı koruyacak olan diğer müstakil müdürlükler var. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü DSİ'nin emrinde bir genel müdürlük değil ki. Apayrı genel müdürlük. Mesele mevzu budur. Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Tasarısı için bütün kurumların görüşleri alınmıştır. Aylarca müzakere edilmiştir. Neticede bu şekilde kanun tasarısı gönderilmiştir. Yoksa İkizdere ile HES'lerle hiçbir alakası yoktur."

MÜJDELERE CHP'Lİ VEKİL DE EŞLİK ETTİ

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve beraberindekiler Zafer Ormanı'nın açılışını yaptı. Milli ve dini bayramlarda Afyonkarahisarlılara yatırımlar konusunda müjde veren Bakan Eroğlu ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Halil Aydoğan, Ahmet Koca ve Zekeriya Aslan, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla da 5 müjde verdi. Ancak bu defaki açılışta AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba yer almadığı için müjdelerden birini CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe verdi.

ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

Eroğlu, açılışın ardından Afyonkarahisar'daki programı çerçevesinde geçtiğimiz günlerde Tunceli'de güvenlik kuvvetleri ile terör örgütü arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Yasin Mergen'in ailesini de ziyaret etti. Eroğlu, Mergen ailesine her zaman kapılarının açık olduğunu ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu: İkizdere'nin Rövanşı Söz Konusu Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement