Bakan Kılıç, Uşak'ta Öğrenci Evine Konuk Oldu - Son Dakika
Güncel

Bakan Kılıç, Uşak'ta Öğrenci Evine Konuk Oldu

Bakan Kılıç, Uşak\'ta Öğrenci Evine Konuk Oldu

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 6 öğrencinin birlikte yaşadığı bir eve konuk oldu.

10.11.2012 20:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 6 öğrencinin birlikte yaşadığı bir eve konuk oldu.

Uşak programı kapsamında kent merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulunan Bakan Kılıç'ı, İsmetpaşa Caddesi'ndeki bir apartmanın 3. katında oturan üniversite öğrencileri, balkondan seslenerek evlerine çay içmeye davet etti.

Öğrencilerin davetini kabul eden Kılıç, Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ile öğrencilere konuk oldu,

Evi gezen Kılıç, oturma odasına geçerek öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Öğrencilerin eğitimleriyle ilgili istek ve önerilerini dinleyen Kılıç, daha sonra Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencileri Hasan Hüseyin Kırklar'ın Şanlıurfa'daki, Uğur Korucu'nun da Kayseri'deki ailelerini telefonla arayarak görüştü.

Bakan Kılıç, öğrencilerin anne ve babalarıyla yaptığı konuşmada, kendisini tanıttıktan sonra çocuklarına Uşak'taki evlerinde onlara konuk olduğunu belirterek, "Onları hiç merak etmeyin. Gayet iyi gördüm. Akşam yemeğinde kavurma ve pilav pişirip, yemişler. Sağolsunlar biraz da bize ayırmışlar. Beni evlerine davet ettiler. Ben de onlarla birlikte bir çay içtim" ifadesini kullandı.

Kendi öğrencilik yıllarına ilişkin anıları da paylaşan Kılıç, öğrencilerin tek amacının eğitim hayatını en iyi şekilde sürdürmek olması gerektiğini söyledi.

Kılıç, öğrencilerden, bir sıkıntıyla karşılaşmaları durumunda devlet kurumlarının kapılarının kendilerine her zaman açık olduğunu bilmelerini isteyerek, " Türkiye'yi hep birlikte ileri götüreceğiz. Şu anda öğrenci evindeyiz. Burada bakıldığında çay Rize'den, şeker Konya'dan... Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen 6 öğrencimiz kardeşlik içinde aynı evi paylaşıyor. İşte Türkiye'nin en güzel manzaralarından biri de budur" diye konuştu.

-"Evimize geldiğine inanamadık"-

Bakan Kılıç'ın ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan öğrencilerden Hasan Hüseyin Kırklar, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ı görünce, birden evlerine davet ettiklerini ancak davetlerine icabet etmesine hem çok şaşırdıklarını hem de sevindiklerini söyledi.

Ziyaret nedeniyle çok heyecanlı olduklarını dile getiren Kırklar,

"İnanamadık, Sayın Bakan davetimizi kırmadı ve evimize geldi. Keşke birlikte yemek yeme fırsatımız da olsaydı. Bir bakanın evimize gelmesi ve sorunlarımızı dinlemesi bizi çok sevindirdi. Babamla da telefonda konuştu. Eminim, babam şu an inanamıyordur. Çok mutlu olduk. Sayın Bakanımıza arkadaşlarım adına da teşekkür ediyorum" dedi.

Muhabir: Soner Kılınç/ Mustafa Yıldırım/ Ufuk Kırabalı

Yayıncı: Murat Taydaş - UŞAK

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Kılıç, Uşak'ta Öğrenci Evine Konuk Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement