Bakan Yıldırım Denizli'de - Son Dakika
Güncel

Bakan Yıldırım Denizli'de

Bakan Yıldırım Denizli\'de

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Denizli'de kent merkezinde esnafı ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.

06.02.2013 18:45  Güncelleme: 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boyun kireçlenmesi tedavisi için Denizli'ye gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kent merkezinde esnafı ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti. Yıldırım, ziyaret ettiği Ticaret Odası'nda da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yıldırım, 'En zor işlerden bir tanesi sinyalizasyondur. Sinyalizasyonda maalesef henüz dışa bağımlılıktan kurtulmuş değiliz. Bu yüzden İstanbul Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK ve Devlet Demiryolları bir proje başlattık. Bu projenin amacı yerli sinyal sistemini kurmakö dedi. Binali Yıldırım, boynundaki ağrıların geçtiğini, yarın (Perşembe) Denizli'den İstanbul'a gideceğini açıkladı.

Bayramyeri'ndeki bir kebapçıda Vali Abdülkadir Demir ve Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan (AKP) ile yemek yiyen Bakan Yıldırım, daha sonra kebabın piştiği ocağın önüne giderek ustasından bilgi aldı ve basın mensuplarına poz verdi. Bakan Yıldırım, esnafları da ziyaret edip, vatandaşlarla sohbet etti. Bayramyeri Meydanı'nda iki Japon turistle karşılaşan Bakan Yıldırım, onlarla İngilizce sohbet ederek, 'Denizli, Pamukkale ve Türkiye'yi nasıl buldunuz' Şifalı sulara girdiniz mi'ö dedi. Japon turistler de İngilizce olarak Türkiye ve Denizli'yi çok sevdiklerini belirterek, Türkçe 'Teşekkürlerö dedi. Yıldırım, ziyaret ettiği bir esnaftan zeytinyağlı sabun satın aldı.

Bakan Yıldırım, daha sonra Denizli Ticaret Odası'na geçti. Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Bakan Yıldırım'a Denizli'nin sanayi ve ticaret yapısıyla ilgili kısa bilgi verip, 'Denizli'nin termal sularında sağlığınıza kavuştuğumuz için mutlu oldukö dedi.

DENİZLİ'NİN ALTI ŞİFALI DENİZ ÜSTÜ BEREKET

Bakan Yıldırım, Denizli'ye gelirken boğun ağrıları çektiğini, gördüğü termal tedavinin ardından rahatladığını söyledi. Yıldırım, 'Denizli'nin altı deniz üstü bereket. Altındaki denizin suyu çok şifalı. Boyun ağrılarından kurtuldum. Boynumda kireçlenme vardı. Rahatlamış olarak yarın Denizli'den ayrılıp, işlerimize bakacağız. Türkiye'nin her yerinde termal su zenginliği var. Ama Denizli'de valilik ve üniversite termal tesislerin kurulması, kür merkezlerinin açılmasıyla ilgili ciddi çalışmalar yapıyor. Gelişmeler sağlık turizmi adına oldukça önemliö diye konuştu.

DEMİRYOLLARINDA 10 YILDIR CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Bakan Binalı Yıldırım, demiryollarında son 10 yıldır ciddi bir proje başlattıklarını ifade etti. Yıldırım, bu projelerin yüksek hızlı tren, mevcut hatların tamamen yenilenmesi, elektrikli olmayan hatların elektrikli hale getirilmesi, sinyalsiz hatların sinyalli hale getirilmesi ve yerli demiryolunun sanayinin kurulması olduğunu söyledi. Yıldırım, projelerin hepsinde belirli bir mesafe aldıklarını belirterek, 'Yüksek hızlı trende Ankara- Eskişehir, Eskişehir- Konya tamamen bitti. Bu yılın sonunda Ankara İstanbul açılacak. İzmir-Ankara-Afyon-Uşak- Manisa ve Ankara-Kırıkkale-Yozgat- Sivas başladık. Bursa- Bilecik hattı da başladı. Diğerleri de planlama safhasında. Yerli demiryolu sanayide çok ciddi gelişmeler var. Artık en son model lokomotifi yapar hale geldik. Hızlı treni, yüksek hızlı treni, normal tren raylarını, traversleri, bağlantı elemanlarını yapar hale geldik. Demiryollarında her şey dışardan alınırken şuanda yüzde 50'den fazlasını Türkiye'de yapar hale geldik. Denizli-İzmir hattındaki yenileme nedeniyle 7 saatlik süre 4 saate indi. Bu güzergahta çift yön çalışmaları ve keskin virajların giderilmesi konusunda proje hazırlıyoruz. Denizli-İzmir hattına da hızlı tren gelecekö dedi.

SESSİZ SEDASIZ YÜRÜTÜYORUZ

Ulusal Demiryolu Sinyalizasyon Sistemi projesini sessiz sedasız yürüttüklerini ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

'En zor işlerden bir tanesi sinyalizasyondur. Sinyalizasyonda maalesef henüz dışa bağımlılıktan kurtulmuş değiliz. Bu yüzden İstanbul Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK ve Demiryolları bir proje başlattı. Bu projenin amacı yerli sinyal sistemini kurmak. Burada da önemli olan yazılım. Yani 3.5 ve 10 dakikada bir tren kaldırdığınız zaman oradaki trenlerin birbiriyle herhangi bir emniyeti zarar görmeden işletilmesi lazım. Sinyalizasyon tren işletmeciliğinin emniyeti için olmazsa olmaz bir şey. Bu konuda da dışa bağımlılıktan kurtulmak için bir çalışma yapıyoruz. Çalışma iyi gidiyor, sonuçlar başarılı. Fakat tam anlamıyla emin olmamız lazım. Bunu başka bir hatta uygulamadan önce, kapalı bir hatta yapıyoruz. Test hattımızda bütün ihtimalleri, aksilikleri aynı anda deneyerek sistemin sorunsuz çalıştığını görmek istiyoruz. Çalışmalar büyük oranda ilerledi, yakın zamanda tamamlanacak. Test aşamasından sonra da sinyalsiz hatlarda bu uygulamaya geçeceğiz.ö

Bakan Yıldırım, Ticaret Odası'ndan konakladığı Karahayıt'taki otele geçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yıldırım Denizli'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement