Baro Önünde Avukatlardan Referandum Açıklaması... - Son Dakika
Güncel

Baro Önünde Avukatlardan Referandum Açıklaması...

Baro Önünde Avukatlardan Referandum Açıklaması...

Yargıda Reform Grubu, Referandumdan Neden "evet" Diyeceklerini Açıkladı.

26.08.2010 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıda Reform Grubu, referandumdan neden "Evet" diyeceklerini açıkladı.

Avukat Serhat Şendilmen:

"'Evet' demekle yetinmiyoruz. 13 Eylül günü yeni, tam demokratik unsurlar gözetilerek yapılacak bir anayasanın başlangıç tarihini olmasını istiyoruz. Bu yüzden 13 Eylül sloganımız 'Yeni bir anayasa hemen şimdi'"

Yargıda Reform Grubu üyeleri, Anayasa değişikliğine ilişkin basın açıklaması yapmak üzere cübbeleriyle İstanbul Barosu önünde biraraya geldi. Önünde TC 1982 Anayası yazılı Türk bayrağı, elinde "Özgürlük için evet" yazılı bir döviz taşıyan, yüzü karton maskeli asker kılığındaki bir kişinin en önde bulunduğu grup, ellerindeki "Nelere evet diyoruz" başlıklı basın açıklamasına davet broşürlerini çevredeki vatandaşlara ve esnafa dağıtarak Galatasaray Meydanı'na yürüdü. "Avukatınız evet diyor", "Demokrasi için evet" yazılı dövizler taşıyan grup adına açıklama yapan Avukat Serhat Şendilmen, toplum olarak önemli bir yol ayırımı ve dönemeçte olunduğunu belirterek, "Halkımızın 26 maddeden oluşan anayasa değişikliği karşısındaki tavrı öyle gözüküyor ki, geleceğimizi şekillendirecek. ya çocuklarımıza da miras olarak bırakacağımız daha demokratik bir geleceğimiz olacak ya da geçmişin hastalıklarını, yanlışlıklarını, zalimliklerini, hukuksuzluklarını gelecek nesillere bir virüs gibi aktaracağız" dedi.

13 EYLÜL SLOGANIMIZ "YENİ BİR ANAYASA HEMEN ŞİMDİ"

Şendilmen, Yargıda Reform Grubu olarak neye "Evet" dediklerini ise şöyle sıraladı: "Toplumsal hayatta ezilen kadınlara, çocuklara, engellilere, emeklilere, gazi ve şehitlerin yakınlarına uygulanacak olan pozitif ayrıcalıklara 'evet' diyoruz. Memurlara toplu iş sözleşmesi yapma hakkı tanıyan düzenlemelere 'evet' diyoruz. Memurlara verilen disiplin cezalarına karşı yargı yolunu açan düzenlemelere 'evet' diyoruz. Darbe döneminin siviller üzerindeki vesayetinin ortadan kaldırılması için sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmasının önünü kapayan düzenleme için 'evet' diyoruz. Vatandaşların Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapabilmesini sağlayan düzenlemeye 'evet' diyoruz. Kamunun vatandaşa verdiği hizmetin kalitesinden memnun olmayanlar için kamu denetçiliği sistemini getiren düzenlemeye 'evet' diyoruz. Vegi borcundan dolayı mahkeme kararı olmaksızın yurt dışına çıkma yasağı konulması uygulamasını kaldırıp, seyahat hürriyetinin önündeki engelleri kaldıran düzenlemeye 'evet' diyoruz. Herkesin özel hayatına ait verileri korunmasını devletten isteyebileceği düzenlemeye 'evet' diyoruz. Ordudan, hukuki gerekçe gösterilmeden atılan YAŞ mağdurlarının verilen bu kararlara karşı yargı yoluna gidebilmesini sağlayan demokratik düzenlemeye 'evet' diyoruz. Yenbi Sacit Kayasu'ların, Ferhat Sarıkaya'ların idari bir tasarrufla HSYK tarafından anti demokratik bir şekild meslekten atıldıklarında bu tasarruflara karşı yargı yollarına başvurabilmelerini sağlayan düzenlemeye 'evet' diyoruz. HSYK'nın ve Yüksek Yargı'nın kapalı devre kast sistemiyle, 'seç beni, seçeyim seni' anlayışıyla oluşturulması yerine bütün hakim ve savcıların temsiliyle oluşturulmasını, HSYK'nın yapısını bu konuda uluslararası standartlara uygun hale getiren düzenlemeye 'evet' diyoruz. Anayasa Mahkemesi'nin üzerindeki iş yükü gözetilerek, demokratik meşruiyete riayet edilerek AB standardına kavuşturan düzenlemeye 'evet' diyoruz. Özgürlük için 'evet' diyoruz, demokrasi için 'evet' diyoruz.'Evet' demekle yetinmiyoruz. 13 Eylül günü yeni, tam demokratik unsurlar gözetilerek yapılacak bir anayasanın başlangıç tarihini olmasını istiyoruz. Bu yüzden 13 Eylül sloganımız 'Yeni bir anayasa hemen şimdi'."

Bu arada açıklamanın ardından avukatlar, İstanbul Barosu'ndan bir fotoğrafçının kendilerini fişlemek için çekim yaptığını iddia ederek, basın mensuplarına bir fotoğrafçıyı gösterdiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baro Önünde Avukatlardan Referandum Açıklaması... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement