Başbakan Erdoğan Azerbaycan'a Gitti - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan Azerbaycan'a Gitti

Başbakan Erdoğan Azerbaycan\'a Gitti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kabinelerin değişimi, yenilenmesi, bunlar kongrelerle paralel giden işler değildir."

11.09.2012 11:12

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kabinelerin değişimi, yenilenmesi, bunlar kongrelerle paralel giden işler değildir. Yani kongrelerin dışında da kabinelerde değişiklik yapılabilir. Ama şu anda bizim yol haritamızın içinde böyle bir şey söz konusu değil. Şimdi tamamen odaklandığımız 30 Eylül'deki inşallah ustalık döneminin güçlü bir siyasi yapılanmasını sağlamaktır" dedi.

Erdoğan, Azerbaycan'a hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, " Lübnan'da El Mikdat ailesinin elindeki dört rehine operasyonla kurtarıldı. Ancak Türk işadamı Aydın Tufan Tekin'e dair bir bilgi yok. Bu konuda size ulaşan bir bilgi var mı-" sorusu üzerine, kendilerine işadamı Tekin'le ilgili şu ana kadar ulaşan bir bilgi olmadığını söyledi. Bu konudaki gelişmeleri Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla takip ettiklerini belirten Başbakan Erdoğan,

"Lübnan Başbakanı olmak üzere diğer yetkililerle irtibat halindeyiz. Konunun takipçisiyiz. Temennimiz odur en kısa zamanda Tufan kardeşimizin ülkemize teslim edilmesidir. Çünkü ortada herhangi bir şey olmadığı halde. Bunu adeta rehine olayına dönüştürmek çok çok ciddi bir yanlış. Lübnan- Türkiye ilişkilerinde böyle bir şey yokken böyle bir tavrın içerisine böyle bir aşiretin girmesi bir diğer yanlış" dedi.

-Tarık Haşimi-

Başbakan Erdoğan, "Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi hakkında idam kararı verildi. Tarık Haşimi, Türk yetkililer izin verdiği sürece Türkiye'de kalmak istediğini söyledi. Irak'tan bir iade talebi olursa Türkiye'nin buna ilişkin talebi ne olur-" sorusuna, "Sayın Haşimi ile bizim dostluğumuz kardeşliğimiz bugünkü olaylar neticesinde başlamış değil. Biz Irak siyasetinde özellikle ikili ilişkilerimizin yoğun olduğu son 10 yıl içerisinde Sayın Haşimi'nin konumunu, yerini davranış biçimlerini iyi bilen ülke ve iyi bilen siyasetçileriz. Yani hakkında ileri sürülen böyle bir idama neden olabilecek bir şey asla söz konusu değildir. Kaldı ki Tarık Haşimi ailesinin birçok ferdini maalesef Irak'ta kaybetmiş bir insandır. Kendisinin bu tür eylemler içerisinde yer alması gibi bir şey de kesinlikle söz konusu değildir. Bizden talep, böyle bir şey söz konusu olduğunda da çok açık net söylüyorum. Biz Sayın Haşimi'yi burada kalmayı arzu ettiği sürece ülkemizde tutarız ve teslim de etmeyiz. Bunu da bu kadar açık söylüyorum" yanıtını verdi.

-Kabine revizyonu-

Erdoğan, "30 Eylül'de partinizin kongresi var. Kongrenin ardından kabinede revizyon yapılacağı yönünde yorumlar, beklentiler var. Kabinede revizyon yapacak mısınız kongrenin ardından-" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Tabii bunlar hep rutin sorulardır. Şimdi kabinelerin değişimi, yenilenmesi, bunlar kongrelerle paralel giden işler değildir. Yani kongrelerin dışında da kabinelerde değişiklik yapılabilir. Ama şu anda bizim yol haritamızın içinde böyle bir şey söz konusu değil. Şimdi tamamen odaklandığımız 30 Eylül'deki inşallah ustalık döneminin güçlü bir siyasi yapılanmasını sağlamaktır.

Gördüğünüz gibi partimize olan katılımlar gerek Türk siyasetinin içinde bulunmuş arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin katılımı var, bunun dışında birçok Türkiye'deki ilçe, belde belediyelerinden talepler var ve bunların katılımı yapılıyor. Şu an itibarıyla da yine aynı şekilde 30 Eylül'e kadar bu tür katılımlar devam edecektir. Bu katılımlarla birlikte de inşallah ayın 30'unda Ankara Arena'da Türk siyasetinde her yönüyle örnek bir kongreyi ortaya koymayı hedefliyoruz. Bunun içinde şu anda bütün altyapı hazırlıklarını yapıyoruz.

Yalnız, bu kongremiz bizim için milat değildir, onu söyleyeyim. Bizim miladımız 14 Ağustos 2001'dir. Orada başladı bu süreç. Şimdi güncelleme var ve bu güncelleme ile birlikte de daha da güçlenerek devam eden bir süreç vardır. Bu siyasi reformların yanında ekonomik alanda neler yapacağız, dış politikada neler olacak, ülkemizde terörle mücadelede ne gibi adımlar attık, bunları konuşacağız. Gerek bölgesel, gerek uluslararası bazdaki gelişmeleri nasıl daha ince dokuyacağız, bunu da dış politika başlığı altında inşallah işleme fırsatı bulacağız"

(Sürecek)

Muhabir: Adem Kadam- Aylin Dal- Sarp Özer

Yayıncı: Ertuğrul Cingil - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan Azerbaycan'a Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement