Baydemir: Türkiye Adım Adım Askeri Darbeye Gidiyor - Son Dakika
Güncel

Baydemir: Türkiye Adım Adım Askeri Darbeye Gidiyor

Baydemir: Türkiye Adım Adım Askeri Darbeye Gidiyor

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, "Türkiye adım adım askeri darbeye gidiyor" şeklinde büyük bir iddiada bulundu.

22.02.2016 11:31

Şanlıurfa'da yayın yapan Edassa TV'de katıldığı Gündem Özel Programında Ferhat Özer moderatörlüğünde; Edessa TV Haber Müdürü Orhan Kaya ile Gazete İpekyol Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Arısüt'ün gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Türkiye'nin adım adım askeri darbeye doğru gittiği iddiasında bulundu.

Savaşın hiç kimseye fayda getirmeyeceğini kaydeden Baydemir, ordunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Hükümetine darbe yapmak için gününü beklediğini savundu. "Türkiye adım adım askeri darbeye gidiyor. Özellikle de Ankara saldırısının açığa çıkarmış olduğu tablo bu…" diyen Baydemir, Mustafa Arısüt'ün "Bir duyum mu aldınız" şeklindeki sorusuna ise şöyle yanıt verdi: "Duyum değil, hayat, hayat, hayat. 12 Eylül Askeri Darbesinin, muhtıranın öncesine bir gidin bakın. Muhtıralar ve darbeler olduktan sonra siyasilerle bir konuşun. Onların anılarını bir okuyun. Ne diyorlar? 'Şu hata olmasaydı aslında o darbeye gitmemiş olacaktık. Şu hata olmamış olsaydı bu darbe zemini de olmamış olacaktı. Şu çizgide tutabilmiş olsaydık, bunları yaşamamış olacaktık.' Şu anda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetin durmuş olduğu noktada orduyla anlaştıklarını sanıyorlar. Ve orduyu tamamen hükümetin bir parçası yaptıklarını sanıyorlar. Kur'an-ı'ma onları bir kaşık suda boğacaklar ve gününü bekliyorlar. Bir kaşık suda onları boğacaklar. Ne olacak? Olan yine bize olacak. Filler ve çimler meselesi. Olan yine sivil, masum halka olmuş olacak. Bundan dolayı darbenin de bu bölgeye, bu coğrafyaya, bu halka zerre kadar katkısı yok. Bundan dolayı HDP savaş karşıtı bir politika ortaya koyuyor."

'ÇÖZÜM 2013-2014 RUHUNA GERİ DÖNMEKTİR'

Orhan Kaya'nın çözümün ne olması gerektiğine ilişkin sorusunu yanıtlayan Baydemir, tek çözüm yolunun tekrar müzakere masasına oturmak olduğunu belirtti. Baydemir, Doğu ve Güneydoğu'da yeniden 1990'lı yılların kadrosunun işbaşında olduğunu kaydederek, "Düşünebiliyor musunuz? Doğu Perinçek ve Erdoğan aynı cephede olacak. Bu olabilecek bir şey mi? Ergenekon, Balyoz sanatlarının birçoğu şu anda bölgede yürütülen savaşın tabiri caizse 1990'ların kadrosu Cizre'de, Şırnak'ta, Silopi'de bu çatışmayı yönlendiriyor ve örgütlüyorlar. Dolayısıyla gidişat ülke açısından kötü bir gidişattır. Ve yegane çözüm yolu var. 2013-2014 ruhuna geri dönmektir. Başlangıç Rojava üzerinden olabilir, çünkü Rojava'dan dolayı bozuldu. Oradan olan çıkış, inşallah içeriden de bir çıkışın kapısını aralayacaktır" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Baydemir: Türkiye Adım Adım Askeri Darbeye Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement