Belçika Dışişleri Bakanı Reynders Rusya'da - Son Dakika
Güncel

Belçika Dışişleri Bakanı Reynders Rusya'da

Belçika Dışişleri Bakanı Reynders Rusya\'da

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Almanya'nın sert açıklamalarından endişe duyduklarını belirtti.

09.12.2014 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Alman yetkililerin Rusya hakkındaki söylemlerinden endişe duyduklarını söyledi.

Lavrov, Moskova'da Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, Belçikalı mevkidaşıyla Ukrayna krizinin çözümü konusunu detaylı bir şekilde ele aldıklarını belirtti.

Lavrov, görüşmede, İran'ın nükleer programı, Suriye ve Irak'taki gelişmeler, terör örgütü IŞİD ve İsrail- Filistin sorunu gibi uluslararası ve bölgesel konuların yanı sıra Rusya-Belçika ilişkilerini değerlendirdiklerini ifade etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Rusya hakkındaki son açıklamalarına dair soruya cevap veren Lavrov, Alman yetkililerin son dönemde Rusya hakkında yaptıkları sert açıklamalardan endişe duyduklarını vurguladı.

Lavrov, Almanya'nın Rusya-Avrupa ilişkilerinde geleneksel olarak yapıcı rol üstlendiğine işaret ederek Almanya'nın dayatma yolunu seçmesinin Avrupa'nın çıkarına olmayacağını söyledi.

Belçika Dışişleri Bakanı Reynders de Ukrayna'da ateşkes anlaşması imzalanmasındaki katkılarından dolayı Moskova'ya teşekkür etti.

Reynders, Ukrayna'da anayasal reformlar başta olmak üzere Minsk mutabakatındaki maddelerin hayata geçirilmesine destek verdiklerini kaydetti.

Merkel, Avrupa Birliği ülkelerinin Ukrayna krizi nedeniyle Rusya'ya uyguladıkları yaptırımları savunarak "Rusya, 1994 yılında Budapeşte Mutabakatı'yla Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliği için taahhütte bulunmuş ancak bunları zedelemiştir. Bu yanıtsız bırakılamaz" demişti. Merkel, Welt am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesini ve Ukrayna'ya yönelik politikasını sert ifadelerle eleştirmişti. - Moskova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belçika Dışişleri Bakanı Reynders Rusya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement