Beşiratalay KKTC'de Ydü Camii ve Girne Üniversitesi'nin Temelleri Attı - Son Dakika
Güncel

Beşiratalay KKTC'de Ydü Camii ve Girne Üniversitesi'nin Temelleri Attı

Beşiratalay KKTC\'de Ydü Camii ve Girne Üniversitesi\'nin Temelleri Attı

KKTC'de Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Camii'nin temel atma töreni ve Girne Üniversitesi'nin temsili temel atma töreni TC Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın da katılımıyla gerçekleşti.

28.09.2013 10:50

Kktc'de Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Camii'nin temel atma töreni ve Girne Üniversitesi'nin temsili temel atma töreni TC Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın da katılımıyla gerçekleşti .YDÜ'nün kendi mimar ve mühendisleri tarafından tasarlanan Kıbrıs'ın en büyük ve en yüksek kapasiteli camii ile denizcilik alanında uzmanlaşacak Girne Üniversitesi'nin temel atma törenine Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay yanında, KKTC Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Ana Muhalefet Partisi Başkanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Maliye Bakanı Zeren Mungan, Yükseköğretim Denetleme ve Akreditasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Hüseyin Gökçekuş, TC Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Raşit Küçük, Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, YDÜ Kurucu Rektörü Suat İrfan Günsel, YDÜ Rektörü Ümit Hassan, YDÜ Mütevelli Heyeti üyeleri yanında bazı milletvekilleri de hazır bulundu. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende, Yakın Doğu Üniversitesi öğrencisi kuran okudu.Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek başta olmak üzere törene katılamayanların mesajları okundu.

ATALAY 'ÜNİVERSİTE SAYISINDAKİ ARTIŞ KALİTEYİ ETKİLEMEMELİ'

Atalay, üniversite sayısındaki artışın kaliteyi etkilememesi gerektiğini dile getirerek, kalitenin en önemli yarış alanı olduğunu belirtti. Üniversite sayısı artarken eğitim kalitesinden ödün verilmemesi gerektiğini ifade eden Atalay, 21 bin öğrencisiyle YDÜ'nün ülkedeki en parlak ve en büyük üniversite olduğunu belirtti. Girne'de açılacak üniversitenin ve üniversite bünyesindeki denizcilik fakültesinin büyük bir yatırım olduğunu dile getiren Atalay, YDÜ'nün ülkede ilahiyat fakültesi olan tek üniversite olduğuna işaret etti. İlahiyat fakültesi nedeniyle YDÜ'nün İslam ülkelerinden öğrenci çekeceğine inandığını söyleyen Atalay, temeli atılan caminin de fakülteyi bütünleyeceğini anlattı. Atalay, camiyi üniversiteyle çok iyi bütünleşen bir yapı olarak gördüğünü anlatarak, bunun gelişmiş ülkelerde örneği olan, demokratik bir uygulama olduğunu söyledi.Cami projesi için YDÜ yetkililerini tebrik eden Atalay, YDÜ'ye geçmişte destek verdiklerini ve önümüzdeki dönemde destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

'TC VATANDAŞLARININ YDÜ HASTANESİ'NDEN ALACAĞI HİZMETLER TC SOSYAL GÜVENLİK KURUMU TARAFINDAN KARŞILANACAK'

Beşir Atalay, bürokratik işlemlerin tamamlanmasıyla KKTC'de yaşayan TC vatandaşlarının YDÜ Hastanesi'nden alacağı hizmetlerin TC Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmaya başlayacağını açıkladı. Konuyla ilgili çalışmaların bir süredir devam ettiğini ve geçen haziran ayında TBMM'de torba yasa geçtiğini söyleyen Atalay, TC Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı'nın dün protokolleri imzaladığını anlattı. Evrakların imzalanmak üzere YDÜ Mütevelli Heyet Başkanı'na gönderildiğini belirten Atalay, bu protokolün YDÜ Hastanesi'nin gelişmesine de katkı koyacağını söyledi. YDÜ Kurucu Rektörü Suat Günsel, konuşmasının ardından Atalay'a plaket verdi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beşiratalay KKTC'de Ydü Camii ve Girne Üniversitesi'nin Temelleri Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement