Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı, ünlü oyuncu Müjdat Gezen'in yönettiği ''Mustafam Kemalim' adlı oyun sahnelendi.
Bodrum Marmara Koleji Halikarnassos Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu izleyenler arasında eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgenaral Çetin Doğan, eşi Nilgün Doğan, Marmara Koleji Okul Müdürü Ömer Çekmeceligil ile tiyatroseverler izledi. Atatürk'ün yaşanmış hikayelerinden derlenen oyunda, 52 ayrı rolü 26 aktör canlandırdı. Atatürk, İsmet İnönü ve Kurtuluş Savaşı'nın ünlü isimlerinin yer aldığı oyun, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) katkıları ile Bodrumlu sanatseverlerle buluştu. Belgesel filmlere de yer verilen oyunda, Atarük'ü canlandıran Ömer Gecü performansıyla ayakta alkışlandı. İki perdelik oyunda, Türkiye Cumhuriyeti'nin nasıl saygınlık kazandığını, devrimleri nasıl başardığını çok yalın bir dille anlatan Müjdat Gezen ve ekibi bir hafta boyunca Atatürkçü Düşünce Derneği'nin misafiri olarak Bodrum'da kalacak.
Usta oyuncu Müjdat Gezen, Bodrum'da bir tiyatro salonu olmamasının eksiklik olduğunu belirtti. Bodrum'un yazlık bir yer olduğunu, kendisinin de evinin bulunduğunu kaydeden Gezen, ''Ben Bodrum'a Mayıs'ta gelir Haziran'da giderim. Ben şehir insanıyım o nedenle Bodrum'da sürekli yaşayamam. Tiyatrolarım okullarım hepsi şehirlerde. Fakat bana sorarsanız Bodrum'a bir tane tiyatro salonu lazım' dedi. ''Mustafam Kemalim' oyununun üç yıldır sahnelendiğini kaydeden Gezen, ''60 oyun oynadık. Umarım sonsuza kadar da oynarız. Yüzlerce gerçek olay ve belgeler değerlendirilerek yazılmış bir oyundur bu. Okulumuzun 20 yıllık hocası Tuncer Cücenoğlu bu oyunu yazdığında bana 'Adını ne koyalım?' diye sordu. 'Mustafam Kemalim' olsun dedim. Anadolu'nun bir çok yerini dolaştık, Atatürkçü toplum oyuna sahip çıktı. Bu tiyatromuzdan daha çok toplumun Atatürk'e olan bağlılığından kaynaklanıyor' dedi.
Son Dakika › Güncel › Bodrum - ´Mustafa Kemalim´Bodrum´Da Sahnelendi Oyunu Emekli Orgeneral Çetin Doğan' Da Eşi İle Birlikte İzledi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?