Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü

Büyük Zafer\'in 91. Yıl Dönümü

Cumhurbaşkanı Gül, başkomutan sıfatıyla Çankaya Köşkü'nde kutlamaları kabul etti

30.08.2013 11:25

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını başkomutan sıfatıyla kabul etti. Tören, ilk kez Çankaya Köşkü'nde gerçekleşti.

Gül, Anıtkabir'deki törenin ardından Çankaya Köşkü'ne geçerek kutlamaları kabul etti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Serruh Kaleli, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları, bazı milletvekilleri, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, bakan yardımcıları, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ali Em, korgeneral ve koramiraller, tümgenerel ve tümamiraller, tuğgenerel ve tuğamiraller ile bürokratlar ve yabancı misyon şefleri Cumhurbaşkanı Gül'e tebriklerini iletti.

Kutlamalarda, askeri öğrenci temsilcileri, başkentte görevli askeri personeli temsilen her rütbeden askerle sivil personel de Gül'e tebriklerini sundu.

Ulusal ve resmi bayramlara ilişkin yönetmeliğin Zafer Bayramı kutlamalarıyla ilgili bölümünde yer alan "Cumhurbaşkanı tarafından Cumhurbaşkanlığında tebrikat kabul edilir" maddesi uyarınca tören ilk kez Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Gül, başkomutan sıfatıyla ilk kez 2011'de Genelkurmay Başkanlığında tebrikleri kabul etmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement