Büyükelçilik Önünde Gösteri - Son Dakika
Güncel

Büyükelçilik Önünde Gösteri

Büyükelçilik Önünde Gösteri

Uludere'deki hava operasyonu Kopenhag'daki Türk Büyükelçiliği önünde düzenlenen gösteriyle protesto edildi.

30.12.2011 18:18  Güncelleme: 09:10

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınırı kesiminde 35 kişinin ölümüne neden olan hava harekatını protesto için Kopenhag'daki Türk Büyükelçiliği önünde düzenlenen gösteriye yaklaşık 200 kişi katıldı.

Polis göstericileri binadan uzak tutarak geniş güvenlik önlemi aldı. Kopenhag ve çevresinde yaşayan Kürtler tarafından düzenlenen gösteride PKK yandaşları da PKK ve Öcalan bayrakları açtılar. Bazı Kürtler, bundan rahatsız olduklarını haklı oldukları davada haksız duruma düşmek istemediklerini belirtti. Yapılan konuşmalarda saldırının bilinçli olarak yapıldığı öne sürülerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde sloganlar atıldı.

Gösteri sırasında Birlik Listesi Milletvekili Nikolaj Villumsen de bir konuşma yaparak, Türkiye'de gazeteciler, yazarlar ve politikacılar ve çocukların tutuklanarak ceza evine atıldığına dikkat çekerek, Danimarka'nın dönem başkanlığı sırasında sorunu parlamentoya taşıyacaklarını söyledi. Gladsaxe belediye meclisi üyesi Sosyalist Halk Partili Serdar Benli de yaptığı konuşmada 'öldürülen gençlerin kaçakçı oldukları söyleniyor. Onlar kaçaksı ise bundan devlet sorumludur. Onları kaçakçı olmaya mecbur bırakan sizlersiniz'dedi.

Gösteride BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak'ın basın bildirisi de okundu. Gösteri olaysız bitti.

(Tür: Dış)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyükelçilik Önünde Gösteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement