Çanakkale - Kılıçdaroğlu´Na Yüklendi - Son Dakika
Güncel

Çanakkale - Kılıçdaroğlu´Na Yüklendi

Çanakkale - Kılıçdaroğlu´Na Yüklendi

AKP'nin Çanakkale Kordon Boyundaki Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesisleri'nde Düzenlenen 'ak Parti Türkiye Buluşması Toplantısı'na Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, AKP Genel Sektereteri ve Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili İdris Naim Şahin ile Katıldı. Burada Yaklaşık 500 Partiliye Seslenen Bakan Akdağ, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Yüklendi. Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü Yaptığı Dönemle İlgili Eleştirilerde Bulunan Kılıçdaroğlu, 'ssk Eski Genel Müdürü Kılıçdaroğlu'nun Partisi Ne Yaptı? Maalesef, Halkın Yararına Olan Bir Kanunu Bozulsun Diye Anayasa Mahkemesenini Önüne Götürdü. Şimdi Biz Kılıçdaroğlu, 'kasket' Taktı Diye Onun Halkçılığına İnanacak Mıyız?' Dedi. Bu Sırada AKP'liler Hep Bir Ağızdan 'hayır' Diye Bağırması Üzerine Konuşmasına Ara Vermek Zorunda Kalan Bakan Akdağ, 'böyle Samimiyetsizlik Olur mu? Çok Görmüyorum. İşçilerimiz, Çocukları, Eşleri, Anaları, Babaları, Emekli İşçilerimiz ve Aileleri SSK Hastanelerinin Kapılarında, İki Üç Kalem İlaç Almak İçin Saatlerce Beklerken Kılıçdaroğlu, Genel Müdürdü. Neredeydin O Zaman Sayın Kılıçdaroğlu? Neredeydin? Bunun Hesabını Çanakkale'ye Geldiği Zaman Sordunuz mu? Bir Daha Geldiğinde Sorun. Genel Müdürlük Önemli Bir Görev. ya İşinizi Olması Gerektiği Gibi Yaptığınıza İnanır, Orada Oturursunuz ya da Gidersiniz. Eğer Hükümetler Sizin İstediğiniz Gibi Bir Yönetim Sergilemiyor İse Bugün Bir Ana Muhalefet Partisinin Liderliğine Çıkacak Kadar İddialı Bir Kişi, O Gün O Genel Müdürlük Koltuğunda Oturmaz. Hadi, 'menfaatine Uygun Geliyordu, Oturdun' Diyelim. Sesini Çıkarmadın O Gün Yapılan Zulümlere. Peki Bu Hastaneleri Birleştirdiğimiz Zaman, SSK'lı İşçiler ve Yakınları, Türkiye'deki Bütün Hastanelerden Yararlansın Diye, Bu İşin Önünü Açtığımız Zaman Sen Neredeydin? Plan Bütçe Komisyonu'nda, Bir CHP Milletvekiliydin. Sen ve Partin Karşı Çıktınız Bu Kanuna. Allah'tan Gücünüz Yetmedi de Bu Kanunu Yaptık. O Gün Bu Kanunu da Anayasa Mahkemesi'ne Götürdüler. Şükürler Olsun Ki, Anayasa Mahkemesi, Hukukun Yanında Durdu. O'nun İçin, Sakın Bunların Halkçılığına İnanmayın. Bunların Halkçılığı Yalan. Bunların Her Ne Kadar Partilerinin İsminde 'halk' Varsa da Bütün Tarihleri Boyunca Bu Halkla Mücadele Ettiler. Ellerine Kuvvet Geçse, Allah Korusun Yine Halkla Mücadele Edecekler' Dedi.

12.06.2010 23:46

AKP'nin Çanakkale kordon boyundaki Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen ''AK Parti Türkiye Buluşması Toplantısı'na Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, AKP Genel Sektereteri ve Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili İdris Naim Şahin ile katıldı. Burada yaklaşık 500 partiliye seslenen Bakan Akdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemle ilgili eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, ''SSK eski Genel Müdürü Kılıçdaroğlu'nun partisi ne yaptı? Maalesef, halkın yararına olan bir kanunu bozulsun diye Anayasa mahkemesenini önüne götürdü. Şimdi biz Kılıçdaroğlu, 'kasket' taktı diye onun Halkçılığına inanacak mıyız?' dedi. Bu sırada AKP'liler hep bir ağızdan ''hayır' diye bağırması üzerine konuşmasına ara vermek zorunda kalan Bakan Akdağ, ''Böyle samimiyetsizlik olur mu? Çok görmüyorum. İşçilerimiz, çocukları, eşleri, anaları, babaları, emekli işçilerimiz ve aileleri SSK hastanelerinin kapılarında, iki üç kalem ilaç almak için saatlerce beklerken Kılıçdaroğlu, genel müdürdü. Neredeydin o zaman sayın Kılıçdaroğlu? Neredeydin? Bunun hesabını Çanakkale'ye geldiği zaman sordunuz mu? Bir daha geldiğinde sorun. Genel Müdürlük önemli bir görev. ya işinizi olması gerektiği gibi yaptığınıza inanır, orada oturursunuz ya da gidersiniz. Eğer hükümetler sizin istediğiniz gibi bir yönetim sergilemiyor ise bugün bir ana muhalefet partisinin liderliğine çıkacak kadar iddialı bir kişi, o gün o genel müdürlük koltuğunda oturmaz. Hadi, 'Menfaatine uygun geliyordu, oturdun' diyelim. Sesini çıkarmadın o gün yapılan zulümlere. Peki bu hastaneleri birleştirdiğimiz zaman, SSK'lı işçiler ve yakınları, Türkiye'deki bütün hastanelerden yararlansın diye, bu işin önünü açtığımız zaman sen neredeydin? Plan Bütçe Komisyonu'nda, bir CHP milletvekiliydin. Sen ve partin karşı çıktınız bu kanuna. Allah'tan gücünüz yetmedi de bu kanunu yaptık. O gün bu kanunu da Anayasa Mahkemesi'ne götürdüler. Şükürler olsun ki, Anayasa Mahkemesi, hukukun yanında durdu. O'nun için, sakın bunların halkçılığına inanmayın. Bunların halkçılığı yalan. Bunların her ne kadar partilerinin isminde 'halk' varsa da bütün tarihleri boyunca bu halkla mücadele ettiler. Ellerine kuvvet geçse, Allah korusun yine halkla mücadele edecekler' dedi.

''KILIÇDAROĞLU, KENDİ KALESİNE GOL ATTI'

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İdris Naim Şahin de Bakan Akdağ gibi konuşmasında Kılıçdaroğlu'na yükselindi. Şahin, Başbakan Erdoğan'a ''Recep Bey' diyen Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, ''Bizim Receplerimize takılanlar var. Birisi bey diyor, birisi paşa. Ama, beyliği, paşalığı kaldırdıklarını iddia eden bir partinin yeni lideri farkında olmadan kendi kalesine gol atarak, 'bey' diyor. Ama O, ne niyetle derse desin, bizim Recep beyimiz, bugünkü Recep beyimizde, (Recep Akdağ) gönlümüzdeki de (Başbakan Recep Tayyip Erdoğan) Recep beyler, Recap ağalar, Recepler. Bizim Recep'imiz Recep Akdağ, bu kadar mı değil, bu ülkenin sağlık bakanı. Bütün tevazusu ile samimiyetiyle ve bütün birikimi ile kendine olan özgüveni ile rahatlığıyla karşımızdaydı. Yanımızdaydı' dedi.

ENVERİYE KABALAĞI TAKTI

Toplantının sonunda AKP'li Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz, Bakan Akdağ ve Milletvekili Şahin'e Çanakkale Savaşları'nda Mehmetçiğin giydiği, ''Enveriye Kabalağı' hediye etti. Bakan Akdağ ve Milletvekili Şahin, kabakları takarak gazetecilere poz verdi.

Bakanı Akdağ ve AKP Genel başkan Yardımcısı, İstanbul Miletvekili Şahin, daha sonra Çanakkale Valiliği'ne geçti. Burada Vali Abdülkadinr Atalık'la bir araya gelen bakan Akdağ ve bereberindekiler, Radar Tepesi Mevkisi'ndeki kamuya ait bir arazide kurulması düşünülen, yeni devlet hastanesi için bir inceleme gezisi yaptı. Bakan Akdağ 70 dönümlük araziyi, kent merkezine uzak bulup, papılacak bir dizi çalışma sonucunda bu yatırımın kararının verileceğini söyledi.

Bakan Akdağ, akşa ise geceyi geçireceği Kolin Otel'de sağlık çalışanları ile bir araya gelerek, , ''Sağlık Bakanlığı Proje Yönetim Destek Birimi, Çanakkale İl Değerlendirme Toplantısı'na katılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale - Kılıçdaroğlu´Na Yüklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement