Cemaat Soruşturmasını Yürüten Savcı Yargıtay'ın Yeni Üyesi Oldu - Son Dakika
Güncel

Cemaat Soruşturmasını Yürüten Savcı Yargıtay'ın Yeni Üyesi Oldu

Yargıtay'ın 144 yeni üyesi arasında Cemaat soruşturmasını yürüten Savcı Hakan Yüksel ile 'böcek' iddianamesini hazırlayan Savcı Durak Çetin de var.

15.12.2014 17:58  Güncelleme: 18:40

HSYK, yargı paketinin yasalaşmasının ardından Yargıtay'ın 144, Danıştay'ın 33 üyesini belirledi. Yeni üyeler arasında dikkat çeken iki isim var. Cemaat soruşturmasını yürüten Savcı Hakan Yüksel ile 'böcek' iddianamesini hazırlayan Savcı Durak Çetin Yargıtay'ın yeni üyeleri arasında.

YARGITAY'A 144, DANIŞTAY'A 33 YENİ ÜYE

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), kamuoyunda yargı paketi olarak bilinen düzenlemeyle Yargıtay'a seçilen 144, Danıştay'a seçilen 33 üyenin ismini açıkladı. Danıştay'ın geri kalan 5 üyesi Cumhurbaşkanı tarafından atanacak.

YENİ ÜYELER ARASINDA DİKKAT ÇEKEN İSİMLER:

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Fethi Şimşek Yargıtay üyeliğine seçildi. Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'nın kurucularından olan Şimşek, 2013 yılında Ankara Başsavcılığına atanmıştı.

CEMAAT SORUŞTURMASINI YÜRÜTEN SAVCI YARGITAY ÜYESİ

Gülen Cemaati ve TİB soruşturmalarını yürüten Ankara Anayasal Suçlar Soruşturma bürosunda çalışan Savcı Hakan Yüksel'de Yargıtay üyeliğine seçildi.

BÖCEK İDDİANAMESİNİ DÜZENLEYEN SAVCI YARGITAY ÜYESİ

Erdoğan'ın başbakanlık yaptığı dönemde ofisinde ve evinde bulunan 'böcek' tabir edilen dinleme cihazlarıyla ilgili soruşturmada polisler hakkında iddianameyi düzenleyen savcı Durak Çetin Yargıtay üyeliğine seçildi.

DENİZ FENERİ'NDE ŞÜPHELİLERİ SERBEST BIRAKAN SAVCI DA SEÇİLDİ

Özel yetkili Mahkemelerin kapatılmasıyla Anayasal Suçlar soruşturma bürosunun başında görevlendirilen Savcı Vali Dalgalı'da Yargıtay üyeliğine seçildi. Dalgalı, Deniz Feneri soruşturmasını yürütmüş ve dosyadaki şüphelilerin serbest kalmasını sağlamıştı.

KOZMİK ODA SAVCISI YARGITAY ÜYESİ

Paris Cinayetleri soruşturması, Kozmik Oda soruşturması gibi önemli soruşturmaları yürüten savcı Sadık Bayındır'da Yargıtay üyeliğine seçildi.

DİNK SORUŞTURMASINI SÜRDÜREN SAVCI DA YARGITAY ÜYESİ OLDU

Dink soruşturmasını sürdüren Savcı Yusuf Hakkı Doğan da Yargıtay üyesi oldu. Eski terör ve örgütlü suçlardan sorumlu Başsavcıvekili Oktay Erdoğan da Yargıtay'a üye olarak atandı.

Oktay Erdoğan, İstanbul Adalet Sarayı'nda eski Ergenekon ve Balyoz savcılarının görevden alınmasından sonra Fikret Seçen'in yerine terör ve örgütlü suçlardan sorumlu başsavcıvekili olmuştu. Erdoğan, yolsuzluk soruşturmalarının ardından Bakırköy'de görevlendirilmişti.

YARGIDA BİRLİKTEN 5 İSİM

HSYK seçimleri öncesi Yargıda Birlik Platformu adına çalışan savcı Abbas Özden, Hakim Gülsüm Mısır, Hakim Hayri Keskin'de Yargıtay üyeliğine seçilen isimlerden. Yine yargıda Birlik Platformu için çalışan Adalet Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Cafer Ergen ve Türkiye Adalet Akademisi hakimi Hasan Odabaşı Danıştay üyeliğine seçildi.

Dönemin Ankara özel yetkili başsavcıvekilliği görevini yürüten Murat Esen Yargıtay üyeliğine seçilen isimler arasında.

AOÇ İÇİN KARŞIT OY KULLANAN HAKİM YARGITAY ÜYESİ OLDU

Anakara 11. İdare Mahkemesi Başkanı Eyüp Kaya Danıştay üyeliğine seçildi. Kaya yeni Cumhurbaşkanlığı sarayının yapıldığı Atatürk Orman Çiftliği arazisinin Sit alanına geri dönüştürülmesi için açılan davada karşıt oy kullanmıştı. Mahkemenin 2 üyesinin görüşüne katılmayan Kaya, 7 hektarlık alanda insanlık tarihi, savaş tarihi ile milli tarih açısından, milli mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda büyük ve önemli olayların cereyan ettiğine ilişkin bir bulgunun olmadığının anlaşıldığını belirtti.

Kaya, AOÇ'nin tarihi SİT özelliği bulunmadığı anlaşılan bu kısmı hakkında SİT şerhinin kaldırılması yönündeki kararın yürürlükteki mevzuat göz önüne alındığında hukuka aykırı olmadığını savunmuştu.

Cemaat Soruşturmasını Yürüten Savcı Yargıtay\'ın Yeni Üyesi Oldu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Cemaat Soruşturmasını Yürüten Savcı Yargıtay'ın Yeni Üyesi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • HAKAN: AKP'DEN ZENGİN OLMAK İSTİYORSAN YANDAŞ OL YALAMALIK YAP YETER 36 5 Yanıtla
  • mürteza: Hee şöyle ya biz de neden dizi ekibini gözaltına aldınız diyorduk.adamlar saman altından neler yürütüyorlarmış.hoşgeldin yeni Türkiye 5 4 Yanıtla
  • yorumcu: Yalamaligin sonunda madalyasini vermisler 6 1 Yanıtla
  • MEMUR TEAOMAN: YETMEZ AMA EVET. . ! DAHA FAZLA DEMOKRASİ DAHA FAZLA İNSAN HAKLARI DAHA FAZLA ŞEFFAFLIK, DAHA FAZLA HESAP VERİLEBİLİRLİK, DAHA FAZLA TEMİZ SİYASET, DAHA FAZLA ZİNCİRSİZ YARGI, DAHA FAZLA ÖZGÜRLÜK, DAHA FAZLA İNSANLIK, DAHA FAZLA. . DAHA FAZLA. . . E KARDEŞİM HAKTAN ŞAŞAN HUKUKTAN ŞAŞIRAN KİM VARSA ALLAH BELASINI VERSİN. . HERKES KENDİNDEN EMİNSE PANİK YAPMAYIN, AMİN DEYİN GEÇİN. . . ALLLAH HAKSIZ TARAFIN BELASINI TEZELDEN VERSİN. . . 0 0 Yanıtla

Advertisement