Görüşme sonrası Faruk Loğoğlu, Almanya Cumhurbaşkanı Gauck'un, " Türkiye'de basın ve medya özgürlüğü, Alevilerin durumu, CHP'nin AB'ye bakışına" değindiğini, iktidar partisi ile yaptığı görüşmeler hakkında bilgi verdiğini belirtti.
Loğoğlu, "Muhalefetin güçsüz olduğu şeklinde bir algı bulunduğunu söyledi. Buna Genel Başkan gereken cevapları verdi. Gauck, 'CHP'nin sosyal demokrat bir parti olarak bu bağlamdaki düşünce ve projelerinin önem taşıdığını, özellikle gençlerin
siyasete çekilmelerinin önemli olduğunu, Gezi Parkı olaylarından ve sürecinden CHP'nin dersler çıkarmış olduğunu bildiğini' söyledi.
Herhalde en önemli, ciddi, ilginç konulardan bir tanesi Aleviler konusunda uzun uzun sorular sordu. 'Türkiye'deki durumu hem Başbakanın ağzından hem de Kılıçdaroğlu'nun ağzından dinlemek istediğini' söyledi. Benim önemli bulduğum husus; 'cem evlerinin Almanya'da resmen ibadet yerleri olarak kabul edildiğinin' altını çizdi. 'Bunun Türkiye'de olmamasını hayretle karşıladığını'
söyledi. 'Bu konunun Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirildiğini bildiğini ve Almanya'da Alevilerin sahip olduğu hakların Türkiye'de de yaşanması gerektiği hususuna' vurgu yaptı" dedi.
" Haşim Kılıç'ın mesajları gündeme geldi mi" sorusuna Loğoğlu, "Hayır, Haşim Kılıç'ın mesajları, Twitter ve benzeri yasaklar gündeme gelmedi" yanıtını verdi.
"Almanya'daki yükselen ırkçılık görüşüldü mü?" sorusuna sorusuna Loğoğlu, "Bu konu gündeme gelmedi. Bizim partimizin görüşü işlenen cinayetler bağlamında, hak ve adaletin bir an önce yerine gelmesi. Biz bunu bekliyoruz. Bu konuda yapılan bütün duruşmalara
milletvekillerimiz düzenli olarak gidiyorlar ve yakından takip ediyorlar. Biz ırkçılığın her türlü tezahürüne, hem Almanya'da hem bütün dünyada hem de Türkiye'de karşıyız" cevabını verdi.
GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR
Haber-Kamera: ANKARA (DHA)
(Tür: Ankara)
Son Dakika › Güncel › CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Gauck'la Bir Araya Geldi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.