CHP'li Akkiray, Başbakan'a "Asker İntiharları"Nı Sordu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Akkiray, Başbakan'a "Asker İntiharları"Nı Sordu

CHP\'li Akkiray, Başbakan\'a "Asker İntiharları"Nı Sordu

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "asker intiharlarını" sordu CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "asker intiharlarını" sordu.

06.01.2012 15:29

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "asker intiharlarını" sordu CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "asker intiharlarını" sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Akkiray, şöyle dedi:

"30 Aralık günü Hakkari Yüksekova'da er Ahmet Sezgin ve ismi öğrenilemeyen bir asker, 31 Aralık'ta Kastamonu İnebolu da Doğukan Kahyaoğlu, Gaziantep Islahiye de Semih Çiftçi Çanakkale Gelibolu da Deniz Yurtsever ve Elazığ Poyraz Köy de Lütfü Esmer adlı askerler ya yanlışlıkla birbirlerini vurarak ya da intihar ederek hayatlarını kaybetmişlerdir. Bu olay basına 'şüpheli asker intiharları' olarak yansımıştır. Aileler 'çocuklarının hiçbir psikolojik sorunları olmadıklarını' belirtmiş ve bunların intihar mı yoksa başka bir sorun mu olup olmadığı konusunda bilgilenmek istediklerini her makama iletmişlerdir. Ama sorularına hala cevap almamışlardır."

"Bu askerlerin hepsinin Kürt kökenli vatandaşlarımız olması tesadüf müdür?" sorusunu yönelten Akkiray, şu sorulara yanıt aradı:

"İki gün içinde bu kadar şüpheli ölüm olayının askeriye gibi bir kurumda yaşanması nasıl açıklanabilir?

Askerlerimizde ya da askerlik sistemimizde, son dönemde meydana gelen üst düzey ve muvazzaf asker tutuklamaları bir moral motivasyon ve depresyon problemi mi meydana getirmiştir?

Askerlik konusunun sürekli yazılı ve görsel medya da bir hedef haline getirilmesi, sürekli bir toplumsal algı yaratılmaya çalışılıyor olması askerlerde kitlesel bir soruna mı dönüşmektedir?

Askerlerimiz arasında bir etnik ya da mezhepsel sorun yaşanmakta mıdır? Daha önceki yıllarda Ramazan ayında intihar ettiği söylenen bir askerin Alevi olduğundan dolayı katledildiği ailesince basına açıklanmıştı.

Yükselen terör dalgası sonucu askerler üzerinde bir psikolojik baskı oluşmakta mıdır? Oluşmaktaysa nasıl tedbirler alınmaktadır?

Her yıl istatistik olarak bu tip şüpheli ölüm sayısı nedir?" - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Akkiray, Başbakan'a 'Asker İntiharları'Nı Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement