ÇUKUROVA'DA SAAT 09.05'TE HAYAT DURDU - Son Dakika
Güncel

ÇUKUROVA'DA SAAT 09.05'TE HAYAT DURDU

ULU Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata veda edişinin 84'üncü yıl dönümünde saatler 09.05'i gösterdiği anda Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de hayat bir dakikalığına durdu.

10.11.2022 10:46  Güncelleme: 10:55

ULU Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata veda edişinin 84'üncü yıl dönümünde saatler 09.05'i gösterdiği anda Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de hayat bir dakikalığına durdu. Yolda yürüyenler ve otomobillerinden inenler, siren sesleri eşliğinde saygı duruşunda bulundu.

84 yıl önce Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te tüm Türkiye'de olduğu gibi Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye kent merkezleri ile ilçelerde de siren sesleri yankılandı. Yolda yürüyenler, otomobilleriyle ilerleyenler siren seslerini duymalarıyla saygı duruşuna geçti. Araç trafiğinin yoğun olduğu ve iş yerlerine giden insanların yaya olarak ilerlediği caddeler, hareketsizliğe büründü.

OTOBÜSÜN KONTAĞINI KAPATTI

Adana'da Atatürk Parkı ve Büyükşehir Belediyesi önünde törenler düzenlendi. Bir otobüs şoförü, Büyükşehir Belediyesi'nin önünden geçerken sirenler çalınca kontağını kapatıp, indi. Yolcular da otobüsün içerisinde saygı duruşunda bulundu.

Mersin'de Valilik tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen resmi törenle anma etkinliği düzenlendi. Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenler çalarken, hayat durdu, vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Bu sırada 'Kiraz' isimli köpeğini gezintiye çıkaran Orhan Arama da saygı duruşuna geçti. Arama'nın köpeği de siren boyunca kıpırdamadan yanında bekledi.

SİMİDİ KENARA BIRAKIP SAYGISINI GÖSTERDİ

Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05'te sirenlerin çalmasıyla Osmaniye'de Musa Şahin Bulvarı Devlet Bahçeli Meydanı'nda ve parklarda vatandaşlar saygı duruşuna geçti. Parklarda oturan vatandaşlar ayağa kalkıp, sürücüler ise kontak kapatıp, araçlarından indi, saygı duruşunda bulundu. Bir simitçi de başında taşıdığı tepsisini kaldırım üzerine bırakıp, saygı duruşuna katıldı.

SİRENLER ÇALDI

Hatay'da 10 Kasım anma töreni Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşti. Tören alanının yakınında bulunan yöresel ürünlerin satıldığı yerde esnaflar siren seslerini duyunca, işlerini bırakıp saygı duruşunda bulundu. Meydanın yakınındaki Asi Nehri'nde balık tutmaya gelen bir vatandaş da oltasını toplayarak saygı duruşuna geçti. (DHA)

ÇUKUROVA\'DA SAAT 09.05\'TE HAYAT DURDU
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ÇUKUROVA'DA SAAT 09.05'TE HAYAT DURDU - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement