Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye'ye Sınır Hatay'da Konuştu: Bu Yeterli Değil (5) - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye'ye Sınır Hatay'da Konuştu: Bu Yeterli Değil (5)

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye\'ye Sınır Hatay\'da Konuştu: Bu Yeterli Değil (5)

ADANA'DA KONUŞTUCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'dan sonra uçakla Adana'ya geçip, Uğur Mumcu Bulvarı'ndaki toplu açılış törenine katıldı.

07.04.2017 19:46

ADANA'DA KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'dan sonra uçakla Adana'ya geçip, Uğur Mumcu Bulvarı'ndaki toplu açılış törenine katıldı. Alanı dolduran coşkulu kalabalığa konuşan Erdoğan, terörün kökünü kazımak için mücadele ettiklerini söyledi. Terörle mücadele alanlarını sınır dışına kadar taşıdıklarını belirten Erdoğan, "Artık sivrisineklerle değil, doğrudan bataklıklarla uğraşıyoruz. PKK, PYD, DEAŞ ve FETÖ ile tüm terör örgütlerine karşı tarihin en büyük mücadelesini sürdürüyoruz. Silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, korucumuz dağ taş her yerde teröristlere göz açtırmıyor" dedi.

Terör saldırılarının siyasi istikrarın bozulduğu dönemde ortaya çıktığını anlatan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör saldırısına en çok ne zaman maruz kalınmıştır biliyor musunuz? Ülkemizde siyasi istikrarın bozulduğu dönemde terör örgütleri hemen sırtlan gibi ortaya çıkıp hırlamaya başlamışlar. 1970'deki karanlık günlerde "1990'lı yıllardaki karanlık günlerde hep böyle olmadı mı? 7 Haziran 2015'de ortaya çıkan birkaç aylık belirsizlik döneminde yaşananları unutmadınız değil mi? Çukur söylemleriyle Kürt kardeşlerimize nasıl eziyet çektirdiklerini ülkeyi nasıl bölmeye çalıştıklarını unutmadınız değil mi? DEAŞ'ın büyük şehirleri nasıl kana ateşe boğmak istediklerini unutmadınız değil mi? Bu katil sürüleri başaralı olmayınca 15 Temmuz'da ihanet çetesini devreye sokup darbeye teşebbüs ettiler.  Milletimiz bir oldu dik oldu beraber olduk kardeş olduk hep birlikte Türkiye olduk. Şimdi 16 Nisan'da oylanacak anayasa değişikliğiyle amacımız ülkemizi bu tür tehditler karşısında daha güçlü bir yönetim sistemine geçmektir."

"KATİL ESED"

Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta verdiği mücadelede o ülkelerin iç işlerine karışma amacı taşımadığını da ifade eden Erdoğan şöyle konuştu:

"Tersine kendi güvenliğimizi sağlamak amacıyla yaptık. Ne oldu Gaziantep'te girdiler düğün merasiminde 53 kardeşimizi öldürdüler sabır sabır dedik olamaz dedik giriyoruz dedik Cereblus'a girdik. 911 kilometre sınırımız var sınırı olmayan ülkeler 'Bizi çağırdılar da geldi' diyorlar.  Katil Esed, bu adam devlet terörü uyguluyor. Teröristlerin davetine ne zamandan beri icabet ediliyor. Katil Eset, bu güne kadar 1 milyon yakın insanı öldürdü. Bu insanların günahı neydi, senin vatandaşındı be."

Konuşmasının devamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren ve daha önceki sözlerini tekrarlayan Erdoğan, anayasa değişikliği hakkında bilgi verdi. Adana'ya yapılan yatırımlardan da söz eden Erdoğan, evet oyu istedi.

Murat KİBRİTOĞLU-Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye'ye Sınır Hatay'da Konuştu: Bu Yeterli Değil (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement