Cumhurbaşkanı Gül: Hiçbir Siyasi Aktör Dışlanmamalı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül: Hiçbir Siyasi Aktör Dışlanmamalı

Cumhurbaşkanı Gül: Hiçbir Siyasi Aktör Dışlanmamalı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Arap ve Uluslararası İlişkiler Konseyi Başkanı Muhammed El-Sager başkanlığındaki heyeti Tarabya Köşkü'nde kabul etti.

29.07.2013 17:33

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Arap ve Uluslararası İlişkiler Konseyi Başkanı Muhammed El-Sager başkanlığındaki heyeti Tarabya Köşkü'nde kabul etti. Görüşmede ağırlıklı olarak Mısır ve Suriye'deki son gelişmeler ele alınırken Cumhurbaşkanı Gül, Mısır'da tüm kesimlerin katılımıyla geleceğe dönük bir çıkış stratejisi geliştirilmesine Türkiye'nin katkıda bulunmak istediğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, Arap Ligi eski Genel Sekreteri Amr Musa, Lübnan eski Başbakanı Fuad Sinyora, Irak'ın eski Başbakanı ve Irakiye listesi lideri Iyad Allavi ve Ürdün'ün eski Başbakanı Tahir El Masri'nin de aralarında bulunduğu Kuveyt Ulusal Meclisi üyesi, Arap ve Uluslararası İlişkiler Konseyi Başkanı Muhammed El-Sager başkanlığındaki heyeti Tarabya Köşkü'nde kabul etti.

-MISIR VE SURİYE'DEKİ GELİŞMELER DEĞERLENDİRİLDİ-

Ağırlıklı olarak Mısır ve Suriye'deki son gelişmelerin ele alındığı görüşmede Cumhurbaşkanı Gül, Arap aleminin akil devlet adamların oluşan grubu son derece kritik bir dönemde kabul etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek misafirlerinin fikir ve değerlendirmelerini dinledi.

-"MÜSLÜMAN KARDEŞLER DAHİL HİÇBİR SİYASİ AKTÖR DIŞLANMAMALI"-

Mısır'la ilgili olarak Cumhurbaşkanı Gül, Mısır halkının tamamını kucakladıklarının altını çizdi ve tüm kesimlerin katılımıyla geleceğe dönük bir çıkış stratejisi geliştirilmesine katkıda bulunmak istediklerini belirtti. Öncelikle Mısır'da birbirine karşı nümayiş yapan kitleleri kontrol etmenin giderek zorlaşacağına ve geçen Cuma günü yaşanan elim hadiselerin tekerrür edebileceğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, Mısır'da tüm tarafların demokratik süreci en kısa sürede uzlaşıyla yeniden rayına oturmak için çaba göstermelerinin elzem olduğunu ve bu süreçten Müslüman Kardeşler dahil hiçbir siyasi aktörün dışlanmaması gerektiğini vurguladı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül: Hiçbir Siyasi Aktör Dışlanmamalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement