Demokrasi ve Şehitler Mitingi" - Son Dakika
Güncel

Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

"Türkiye'nin en geniş katılımlı mitingi" olarak tarihe geçecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi", her siyasi görüşten insanı, vatan uğrunda "tek yürek" yaptı.

07.08.2016 19:02

" Türkiye'nin en geniş katılımlı mitingi" olarak tarihe geçecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi", her siyasi görüşten insanı, vatan uğrunda "tek yürek" yaptı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen miting, renkli görüntülere sahne oluyor.

Vatandaşlar, öğle saatlerinden itibaren ellerinde Türk bayrakları, üzerilerinde Türk bayrağı bulunan tişört ile şapkalarla, kara ve deniz yoluyla mitingin yapılacağı alana akın etti.

Dört bir yanı bayraklarla donatılan miting alanında kırmızı-beyaz balonlar uçuruldu. Çalınan marşlar ve şarkılarla coşkunun hakim olduğu miting alanına, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dev posterleri asıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Huber Köşkü'nden helikopterle miting alanına gelerek, platformdan katılımcıları selamladı, şehit yakınları ve gazilerle sohbet etti.

TBMM Başkanı İsmail Karaman, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de platforma çıkarak, vatandaşlarla selamlaştı.

"Demokrasi ve Şehitler Mitingi", Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin birlikte katıldığı ilk miting olma özelliğini taşıyor.

Türk Kızılayı'ndan ikram

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, yönetim kurulu üyeleri ve çalışanları, miting alanındaki vatandaşlara su, kek ve soda ikram ediyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bazı Bakanlar Kurulu üyeleri, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, Tansu Çiller ve Yıldırım Akbulut, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kuvvet komutanları, azınlık cemaatlerinin dini liderleri, SOCAR yetkilileri, miting alanındaki yerlerine aldı.

Şahit yakınları ve gaziler de mitingi, protokolde kendilerine ayrılan yerden izledi.

Sanat camiası mitinge gemilerle geldi

Sanat camiası da "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne, Anadolu yakasından bindikleri gemilerle geldi.

İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay, Bergüzar Korel, Haliç Ergenç, Kenan İmirzalioğlu, Kıvanç Tatlıtuğ, Zafer Algöz, Yılmaz Erdoğan, Yeşim Salkım, Gülşen, Ozan Çolakoğlu, Bengü, Kenan Doğulu, Özcan Deniz, Hüyla Koçyiğit, Esra Erol, Hasan Kaçan, Kadir Çöpdemir, Ali Türkoğlu, Funda Arar, Mustafa Ceceli, Ferhat Göçer, Ahmet Özhan, Faik Öztürk, Safiye Soyman, Davut Güloğlu, Doğuş, Mustafa Topaloğlu, Alişan, Ece Erken, Ziynet Sali, Hakan Peker, Oğuzhan Koç, Mustafa Sandal, Nükhet Duru, Hande Yener, Hakan Akkaya, Demet Akbağ, Nilgün Belgün, Yusuf Güney, Engin Altan Düzyatan'ın da aralarında bulunduğu sanatçılar mitinge katılıyor.

Miting alanında insan seli

"Türkiye'nin en geniş katılımlı ilk mitingi" olarak tarihe geçecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi", her siyasi görüşten vatandaşı "tek yürek" yaptı. Adeta insan selinin yaşandığı miting alanı, katılımcılarla doldu taştı.

Vatandaşların intikali toplu taşıma araçları ve vapurlarla sağlanırken, bir vatandaşın elinde Türk bayrağıyla yüzerek Yenikapı'ya gelmesi ilgi çekti.

Katılımın yoğun olması ve alanda yer kalmaması gerekçesiyle bazı tekne ve vapurlar Yenikapı İskelesi'ne yanaştırılmadı. Üsküdar'da vapur bekleyen vatandaşlar, Yenikapı'ya sahilden girişlerin kapatılması anonsu üzerine Eminönü vapuruna yöneldi.

Alana sığmayan bazı vatandaşlar ise kurulan dev ekranlardan mitingi dışarıdan takip etti.

Miting başlamadan önce "15 Temmuz Şehitleri" isimli, darbe girişimini anlatan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasi liderlerin darbe gecesi tepkileri ile gazi ve şehitlerin yakınlarının görüşlerinin yer aldığı video izlettirildi. Ardından darbe girişiminde şehit olanların isimleri tek tek okundu. Vatandaşlar da "burada" diye seslendi.

15 bin polis görev yapıyor

Miting alanında İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı 15 bin polis memuru görev yapıyor.

Miting alanı ve çevresinde, denizden sahil güvenlik ve deniz polisi tarafından botlarla, havadan ise 2 helikopter gerekli tedbiri alıyor.

Vatandaşların geliş ve gidiş için kullanacağı otobüs durakları, metro, Marmaray giriş ve çıkışları ile iskelelerde de güvenlik önlemleri alındı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demokrasi ve Şehitler Mitingi' - Son Dakika


Advertisement