Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Yaşadığımız çağın en temel karakteristiği olan hareketliliğin ve hızın gereklerine uygun hem küresel hem de ulusal taleplere cevap verebilecek bir istihdam stratejisi temelinde, beceri odaklı, esnek ve geçirgen bir mesleki mesleki eğitim sistemini hep birlikte gerçekleştirmeliyiz" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığında düzenlenen "Denizcilik Sektörü Eğitimi İstişare Toplantısı"na Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız ile diğer ilgililer katıldı.
Bakan Avcı, toplantıda mesleki ve teknik eğitimin Türkiye'nin nitelikli insan gücünü ihtiyacının karşılanmasında, dışa açılma ve uluslararası rekabet gücünü artırılması çabasında olan ekonomi için hayati önem taşıdığı konusunda herkesin hemfikir olduğunu belirterek, denizcilik sektörünün ekonominin dünyaya açılmasında büyük katkı sağlayan sektörlerin başında geldiğini söyledi.
Bakanlık olarak mesleki ve teknik orta öğretimin, sektörün ihtiyaçlarıyla uyumlu olmasına önem verdikleri ifade eden Avcı, her alanda olduğu gibi denizcilik sektörünün de mesleki eğitimin karar ve yönetim aşamasında daha etkin ve katılımcı olmasını istediklerini belirtti.
Dünyada mal, hizmet ve sermayenin hızlı hareketliliğine paralel olarak eğitim sistemlerinin nihai amacı olan beşeri zenginliğinin hareketliliğinin de kaçınılmaz hale geldiğine dikkati çeken Avcı, "Dolayısıyla yaşadığımız çağın en temel karakteristiği olan hareketliliğin ve hızın gereklerine uygun hem küresel hem de ulusal taleplere cevap verebilecek bir istihdam stratejisi temelinde beceri odaklı esnek ve geçirgen bir mesleki mesleki eğitim sistemini hep birlikte gerçekleştirmeliyiz" dedi.
Denizlik eğitiminin uluslararası normlara ve denetimlere dayalı bir eğitim olduğunu kaydeden Avcı, Türkiye'de orta öğretim düzeyinde yapılan denizcilik eğitiminin uluslararası standartlara uygun şekilde yapılması ve denetimlere hazır olmasının büyük önem arz ettiğini kaydetti.
Denizcilik sektörünün ihtiyacı olan etkin insan gücünün yetiştirilmesi için bütün imkanların seferber edildiğini belirten Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"2002-2003 eğitim-öğretim yılında denizcilik alanında eğitim programının uygulayan 8 okulumuz vardı. Bu sayı yıllar içerisinde süratle artarak 2012-2013 eğitim öğretim yılında 70 okula ulaşmıştı. Bu okullarımızda halen 11 bin 80 öğrencimiz eğitime devam ediyor. Bu çocuklarımızın nitelikli insan gücü olarak yetiştirilmesi denizcilik eğitiminin etkin ve verimli bir şekilde yapılması ile mümkün olacak. Bunun için sadece fiziki altyapı, yeni teknolojiler, donatım konusunda değil, her alanda birlikte çalışmaya ihtiyaç duyuyoruz. Sektör temsilcilerinin, üniversitelerimizin ve okullarımızın yakın işbirliği ile bugün karşılaşılan pek çok sorunu arkamızda bırakabileceğimizi düşünüyoruz. İnşallah ilkini gerçekleştirdiğimiz bu istişare toplantısını her yıl belli aralıklarla yaparak kurumsallaştırmak istiyoruz."
Muhabir: Yıldız Aktaş
Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA
Son Dakika › Güncel › 'Denizcilik Sektörü Eğitimi İstişare Toplantısı' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?