Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 10

Dha Yurt Bülteni - 10

Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda TIR'da yapılan aramada 775 kilo 75 gram Eroin ele geçirildiNARKOTİK DEDEKTÖR KÖPEKLER ZEUS, THEA VE BENGA EROİNİ BÖYLE BULDU Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza Ekipleri tarafından, Türkiye'den Bulgaristan'a gitmek üzere Hamzabeyli Sınır Kapısı'na...

02.05.2017 16:53

Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda TIR'da yapılan aramada 775 kilo 75 gram Eroin ele geçirildi

NARKOTİK DEDEKTÖR KÖPEKLER ZEUS, THEA VE BENGA EROİNİ BÖYLE BULDU

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza Ekipleri tarafından, Türkiye'den Bulgaristan'a gitmek üzere Hamzabeyli Sınır Kapısı'na gelen bir TIR'da yapılan aramada, 77 milyon 600 bin TL değerinde 775 kilo 75 gram eroin ele geçirildi.  Miktarın, bugüne kadar Gümrük Muhafaza Ekiplerince tek seferde gerçekleştirilen en büyük uyuşturucu yakalaması olduğu belirtildi.

İran uyruklu A.E.'nin sürücülüğünü yaptığı ve J.S'nin ikinci şoför olarak bulunduğu, plastik yapımında kullanılan toz madde taşıyan TIR, risk analizi kapsamında X-ray taramasına sevk edildi. Eroinin, aynı yoğunluktaki toz formunda yasal yükün arasına gizlenmiş olması sebebiyle taramada şüpheli yoğunluğa rastlanmadı. Buna karşın, tedirgin ve şüpheli  tavırlar sergileyen araç sürücüleri, görevli memurların dikkati ve tecrübesi sayesinde yakalanmaktan kurtulamadı. X-ray taramasının ardından, dedektör köpekler ve diğer yardımcı kontrol ekipmanları ile aracın detaylı aramasının yapılması kararlaştırılarak araç arama hangarına alındı. Narkotik dedektör köpekler Zeus, Thea ve Benga ile yapılan aramada, dedektör köpeklerin TIR dorsesinin belirli bölgelerine aşırı tepki vermesi üzerine, dorsenin açılarak yükün incelenmesi kararlaştırıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: EDİRNE

===================================

Gaziantep'te, sağanak yağmur

GAZİANTEP'te öğleden sonra etkili olan sağanak yağmur, vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Kentte öğleden sonra sağanak yağmur etkili oldu. Sağanak yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Aniden başlayan yağmurda, ıslanmak istemeyen vatandaşlar, koşarak kapalı alanlara sığınarak yağmurun etkisini azaltmasını bekledi.

Yetkililer vatandaşları su baskınlarına karşı uyarırken, kentte 3 gün boyunca zaman zaman sağanak yağışların etkisini sürdüreceği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Caddedeki su birikintisi

Yağmurdan kaçanlar

Araçların biriken sudan geçişi

Yağmur suyundan oluşan köpükler

Genel ve detay görüntüler

(KJ: Haber: Ahmet ÖZER - Kamera: Ahmet SOYDOĞAN - GAZİANTEP-DHA)

===================================

FG plakalı otomobiller otoparka çekildi

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi'nin bir firmadan kiraladığı araçların plakalarının FETÖ/PDY elebaşı Fethullah Gülen'in isminin baş harfleri olması sorun yarattı. "FG" plakalarının değiştirilmesi için araçlar otoparka çekildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hizmet aracı alımı için ihale açtı. Bir araç kiralama firması ihaleyi kazanırken, otomobillerin plakası dikkat çekti. FG plakalı araçların FETÖ/PDY elebaşının adı ve soyadını çağrıştırması sorun yarattı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi araçların henüz kabulünü yapmazken, araçların plakasının değiştirilmesini istedi. Kapılarında belediyeye ve resmi hizmete ait olduğunu belirten yazıların olduğu, FG plakalı otomobiller bunun üzerine İzmit'te İnterteks Fuarı'nın otoparkına çekildi. Onlarca araç otoparkta plakalarının değişimi için beklemeye alındı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, araçların henüz kabulünün yapılmadığını belirterek, araçların plakasının değiştirildikten sonra hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-FG plakalı yakın plan çekimler

-FG plakalı araçlardan detaylar

HABER: Ergün AYAZ-Faruk KIYAK-KAMERA: Orhan UZUN/ İZMİT(Kocaeli), -

===================================

Antalya'da karla mücadele

ANTALYA'da sahiller yaza hazırlanırken, yaylalarda ise karla mücadele yapılıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1800 rakımlı Gündoğmuş Söbüçimen Yaylası'nda yer yer 5 metreyi bulan karlı yollarını, Yörüklerin göç zamanından önce ulaşıma açabilmek için yoğun bir mücadele veriyor.

Antalya, yaz ve kışı aynı anda yaşıyor. Havaların ısınmasıyla sahillerde yaz görüntüleri yaşanırken, yaylalarda ise kış manzaraları devam ediyor. Kış mevsiminin Antalya'nın iklim şartlarına göre daha erken başlayıp, geç bittiği Gündoğmuş İlçesi'ne bağlı Söbüçimen Yaylası'nda halen kış şartları hüküm sürüyor. Bölgedeki hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yaz aylarında merası konumundaki Söbüçimen Yaylası'nda sert geçen kış mevsimi boyunca yollar kar nedeniyle ulaşıma kapanmıştı.,

BELEDİYE YOLLARI AÇIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yazın mera olarak kullandığı yaylanın karla kaplı yollarını göç zamanından önce ulaşıma açabilmek için çalışma başlattı. Mayıs ayı olmasına rağmen kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu yayla yolunda iş makineleriyle hummalı bir çalışma yürütülüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Gündoğmuş İlçe Başkanı Ali Arslan ve İlçe Koordinatörü Ali Gülen de çalışmaları yerinde inceledi.

"GİDEMEDİĞİN YER SENİN DEĞİLDİR"

Çalışmalarla ilgili bilgi veren İsa Akdemir, "Menderes Türel göreve gelir gelmez yayla yollarının gözden geçirilmesi noktasında adımlar attı. Şu anda 3 bin kilometre yayla yolumuz var. Bugüne kadar böyle sert bir kış olmamış. Bu yıl karla mücadelede çok başarılı olduk. Ulaşamadığımız yer kalmadı. 'Gidemediğin yer senin değildir', bu mantıkla bakıyoruz. Önümüzdeki günlerde göç başlayacak. Vatandaşlarımız rahatlıkla yurduna gelebilsin diye bu bölgenin yolunu açacağız" dedi.

BÖYLE KAR GÖRMEDİM

Büyükşehir Belediyesi Gündoğmuş Koordinatörü Ali Gülen ise "Mayıs ayında Alanya, Manavgat, Gündoğmuş yayla yolları halen karla kaplı. Ben çocukluğumdan beri bu yollardan gelip geçerim. Bu yıl olduğu kadar bir kar görmedim. 4-5 metrelik bir kar var. Büyükşehir Belediyemize, zor şartlarda çalışan personele teşekkür ediyorum" diye konuştu.

VATANDAŞ MEMNUN

Vatandaşlar da yayla yollarının yeniden ulaşıma açılmasından oldukça memnun. Alanya'da yaşayan ve Söbüçimen Yaylası'nı kullanan Fatih Doğan, "Bu yaylaya yıllardan beri yolculuk yaparız. Bu mevsimde bu karlı yolları açtığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel'e çok teşekkür ediyoruz. Yayladaki evimize gidiyorduk, kar nedeniyle arabamız yolda kaldı ve geri dönmek durumunda kaldık. Ekipler yolu açınca tekrar gideceğiz" dedi.

Mehmet Doğan ise, "Yaylamıza çok gelir gideriz, bugün de gezmeye geldik. Yollarımız çok geç açılıyordu. Bu yıl çok fazla kar olmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi erkenden yolumuzu açıyor. Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber: ANTALYA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement