Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

Dha Yurt Bülteni-11

Emniyet Müdürü Çelik, Başkan Yılmaz'dan şikayetçi oldu ORDU İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, Aybastı İlçesi Perşembe Yayla Şenlikleri'nde protokol tribününde meydana gelen arbedenin ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Enver Yılmaz hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak...

25.07.2017 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emniyet Müdürü Çelik, Başkan Yılmaz'dan şikayetçi oldu

ORDU İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, Aybastı İlçesi Perşembe Yayla Şenlikleri'nde protokol tribününde meydana gelen arbedenin ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Enver Yılmaz hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak şikayetçi oldu. İçişleri Bakanlığı'nın ardından, Aybastı Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

Ordu'nun Aybastı İlçesi'ndeki Perşembe Yayla Şenlikleri'nde, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un da bulunduğu protokol tribününde İl Emniyet Müdürü Suat Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz arasında arbede yaşandı. Korumalar ve zabıtaların da karıştığı kavgada Bakan Numan Kurtulmuş, güvenlik gerekçesiyle şenlik alanından uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından kavga olayını araştırmak üzere dün Ordu'ya gelen 2 Mülkiye Başmüfettişi'nin ardından, Aybastı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da soruşturma başlatıldı. Ordu'ya gelen Mülkiye Başmüfettişlerinin olayla ilgili Vali Seddar Yavuz'u da makamında ziyaret edip bilgisine başvurduğu belirtildi.

Kavga olayının ardından Fatsa Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde 3 günlük darp ve istirahat raporu alan Emniyet Müdürü Suat Çelik'in, Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak Belediye başkanı Enver Yılmaz hakkında şikayetçi olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

(OLAYLA İLGİLİ GEÇİLEN GÖRÜNTÜLER)

-Kavga anı

-Bakan Numan Kurtulmuş'un alana gelişi

Bakan Kurtulmuş'un kavga sırasında korumaları tarafından götürülüşü

-Vali ve İl Emniyet Müdürü'nün alandan gidişi

-Dışarıda toplanan vatandaşlar

-Komandolardan detay

-Detaylar

////////////////

-Vali Seddar Yavuz'un açıklamaları

-Gazetecilerle Vali'nin kahvaltısından görüntü

////////////////

-Enver Yılmaz'ın açıklaması

-Olayla ilgili ek video detayları  (Numan Kurtulmuş'un komandoların arasından meydana ilk gelişi

-Emniyet Müdürü Özel Harekat polisleri arasında Numan Kurtulmuş'la halkı selamlarken)

-Emniyet Müdürü  (32. saniyeden itibaren yeşil tişörtlü) Numan Kurtulmuş ve Enver Yılmaz'la yürürken

-Enver Yılmaz Vali ile konuşurken (49.saniye)

-Enver Yılmaz yerinden kalkıp Emniyet Müdürünü koltuktan kaldırmaya çalışırken görüntüsü (dakika 01.03)

-Enver Yılmaz, aldığı darbe sonucu yere düşerken (beyaz saçlı 01.07  dakika)

-Numan Kurtulmuş'un alandan giderken ve komandolardan görüntü

Haber-Kamera:  Nedim KOVAN/ ORDU, -

=====================================

Cilvegözü'nün karşısındaki Bab-Al Hava Sınır Kapısı'nda kontrolün el değiştirmesi ulaşımı durdurdu (2)

ŞOFÖRLER BEKLİYOR

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda çıkış yapmak için bekleyen Osmaniyeli TIR sürücüsü Ahmet Lök, Cilvegözü'nde herhangi bir sorun olmadığını, Suriye kapısında yaşanan sıkıntı nedeniyle beklediklerini söyledi. Lök, "Çimento yükü ile Suriye tarafına geçip yük boşaltacaktık. Ancak kapı kapalı olduğu için sıramız geldiği halde bekliyoruz. Perişan olduk" dedi.

Şanlıurfa'dan geldiğini söyleyen bir başka sürücü Ahmet Arslaner ise  çimento yükü ile geldiğini ancak çıkış yapamadığı için beklediklerini belirterek, "Suriye sınır kapısında sorun nedeniyle bekliyoruz. Bir an önce çıkış yaparak yükümüzü boşaltmak istiyoruz. Burada mağdur olduk" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Cilvegözü Sınır Kapısı tabelası

Bekleyen TIR'ların görüntüsü

TIR sürücüleri ile röp.

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(HATAY),

================================

Grup toplantısını Diyarbakır'da parkta yapan HDP'den 1 haftalık 'Vicdan ve adalet nöbeti' (2) (Yeniden)

HALKLARIN Demokratis Partisi (HDP), bu haftaki grup toplantısını Diyarbakır'ın merkez Kayapınar İlçesi Ceren Ekin Park'ta yaptı. Polis, toplantının yapılacağı yeri bariyerlerle çevirirken, alana sadece milletvekilleri ile parti yöneticileri alındı. Üst araması yapıldıktan sonra alana girişlerine izin verilen partililer, 45 dereceyi bulan sıcaklıkta güneşin altında bekledi. HDP Grup Sözcüsü Osman Baydemir, 10 milletvekili arkadaşıyla birlikte 'Vicdani ve adalet' nöbetine başladıklarını açıklarken, bu nöbetin eş başkan Selahattin Demirtaş ile tutuklu seçilmişler serbest kalana kadar devam edeceğini söyledi.

Merkez Kayapınar İlçesi'ndeki Ceren Ekin Park'taki toplantıya HDP Grup Sözcüsü Osman Baydemir, Dilan Dirayet Taşdemir, Felaknas Uca, Ziya Pir, Saadet Yıldız, Nimetullah Erdoğmuş, Garo Paylan, Müslüm Doğan, Nadir Yıldırım, Ahmet Yıldırım, Hüda Kaya ve parti yöneticileri katıldı. Alanda bir süre bekleyen milletvekilleri daha sonra açıklama için yerlerini aldı.

ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

HDP Grup Sözcüsü Osman Baydemir, toplantılarının Diyarbakır'da yapılmasının vicdan ve adalet hareketi olduğunu söyledi. Kerbelayı andıran sıcakta halkın üzerine ölü toprağı serpilmek istendiğini öne süren Baydemir, şöyle dedi: "Bir halkın üzerine ölü toprağı serpilmek, bir halkın varlığı yok edilmek isteniyor. Bir halk zorbalık, baskı, tecritle yönetilmek isteniyor. Ölü toprağını defetmek, 'Zulme hayır' demek için, bir kez daha eşitliği özgülüğü, demokrasiyi onurlu bir barışı haykırmak için bu alandayız. Bu kamusal alandayız. Son 2 yıldır hükümet politikalarıyla demokrasi ablukaya alınmıştır, temsil etmiş olduğumuz halkların, halkımızın, iradesi adeta işgal edilmiş durumda. İşte bütün bunlardan kaynaklı bir kez daha Türkiye ve dünya kamuoyunda ve her şeyden önemlisi insanlarımızın halkın vicdanına, vicdanımızdan çağrıda bulunmak için buradayız. Burada oluşumuz adaleti vicdani bir direnişle koruma çabasıdır. Bugün bu manzaraya, bu parka baktığımızda bu parktaki abluka Türkiye'deki reel durumun ifadesidir. Burası bir kamusal alan. Burası benim de Diyarbakır'da görev yaptığım zaman diliminde inşa edilmiş bir park. Halkın parkı, bu ağaçlar halkın alın teriyle sulandı büyütüldü. Ama bugün bu şehir yüzde 70 oy almış bir siyasi parti grup toplantısını bu parkta inşa edemiyor. İl, ilçe yöneticilerimiz, bu parka alınmıyor. Halkımız, sahibi olduğu bu parka giremiyor. Dikkat edin, bu part bütün gölgelerden tecrit edilmiş durumda, adeta HDP'ye Kerbela dayatılıyor. Eğer iktidar, Yezit olmakta kararlıysa, bizlerde Hz. Hüseyin olmakta kararlıyız. Ant olsun asla geri adım atmayacağız."

"SEÇİLMİŞLER ÖZGÜR OLMADIKÇA KENDİMİZİ ÖZGÜR KILMAYACAĞIZ"

Baydemir, zulüm ile hiç bir rejimin sonuç alamadığını, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve milletvekillerinin tutuklanması ile yeni bir faşizm sayfası açıldığini iddia ederken, şöyle dedi: "Çok net dille ifade etmek isterim ki, 6.5 milyon insanın iradesi kelepçelenemez, seçme ve seçilme hakları zindana konulamaz. Halkın hür iradesi, vicdanıyla seçmiş olduğu belediye başkanlarına kayyum atanamaz. Onlar özgür olmadıkça bizler kendimizi özgür kılmayacağız. Bizlere faşizmi, zorbalığı dayatıyorlar. Bizler de faşizme karşı eşitliği, özgürlüğü, kardeşliği, onurlu bir barışı ısrarla savunuyoruz."

"BARIŞ SÜRECİNİ, TEK BAŞINA İKTİDAR OLMA UĞRUNA ÇÖKERTTİLER"

Konuşması sırasında Kuzey Irak'taki Kürt yönetimi tarafından kabul edilen 'Kürdistan Ulusal Marşı'nın bir kıtasını okuyan Baydemir daha sonra kaldığı yerden devam ederek, şöyle dedi: "Barış sürecini tek başına iktidar olma uğruna çökerttiler. Çok açık ve net söylüyorum; bu vicdan ve adalet nöbetimiz, durşumuz aynı zamanda Rojava halkı içindir. Bu eşitlik, özgürlük çağrımız Güney Kürdistan hükümetini ve halkını tehdit edenlere karşıdır. Buradan Türkiye'nin batı yakasına, 80 milyon insanın vicdanına çağrıda bulunuyoruz; Eş genel başkanlarımız, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız zindanda olduğu müddetçe adalet ve vicdan nöbetimiz devam edecek. Onlar özgürlüğüne kavuşuncaya kadar vicdani direnişimizi sürdürmekte kararlıyız. Bizim bir şiddet aracımız yok. Şiddete, küfre, hakarete başvurmaksızın, bize şiddet uygulansa bile şiddetle yanıt vermeksizin, kem söz söylenmeksizin. Diyarbakır'ın Surları'na, vicdanımızdan bir kez daha faşizme biat etmeyeceğiz, durmayacağız, faşizmi durduracağız. Sloganını nakşedinceye kadar bu duruşumuzu sürdüreceğiz."

"OHAL BİTİNCEYE KADAR NÖBETİMİZ DEVAM EDECEK"

Grup Sözcüsü Osman Baydemir, Dilan Dirayet Taşdemir, Felaknas Uca, Ziya Pir, Saadet Yıldız, Nimetullah Erdoğmuş, Garo Paylan, Müslüm, Doğan, Nadir Yıldırım, Ahmet Yıldırım, Hüda Kaya olmak üzere toplam 11 milletvekili, bugünden itibaren 24 saat esasına göre vicdan ve adalet nöbetine başlayacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "Eşitlik, özgürlük, onurlu adalet, demokrasi, bir barış isteyen bir hareketten neden korkulur? Niçin bu abluka alınır? Çünkü barıştan korkuyorlar. OHAL rejimi ortadan kalkıncaya kadar vicdan ve adalet nöbetimiz devam edecektir. KHK'larda işinden olanlar haklarına kavuşuncaya işinden, aşından, rızkından olan bütün insanlar işine, aşına adalete kavuşuncaya kadar devam edeceğiz, zulmü hep birlikte durduracağız. Cizre, Şırnak, Gever'de işlenen insanlık suçlarının failleri yargılanıncaya kadar durmayacağız. Sur'daki şu an devam eden yıkım kültürel mirasımıza, saldırıdır. Bizler durmayacağız, susmayacağız. Meşru vicdani çabamızla milynların çabasıyla buluşturacağız. Bugün burada 11 milletvekiliyle bu duruşu vicdani ve adilane talebi haykırırken sanmayın ki bizler yalnız değiliz.  Bu coğrafyada bizler milyonlarız. Barışın, birlikte yaşamın kurmanın önündeki en büyük engel İmralı'ya cezaevinde sayın Öcalan üzerinde konulan tecrit politikasıdır. Tecrit kalkıncaya kadar, bu vicdani duruş, adalet talebi, devam edecektir. Yargı tam bağımsız olunca yakadar vicdan ve adalet nöbetimiz devam edecek. Mutlak suretle her darlığın sonu aydınlıktır. Faşizm ricayla minnetle durmaz. Faşizm ancak demokratik mücadeleyle durur."

MESCİD-İ AKSA'YE BENZETTİ

Beydemir, konuşmasının son bölümünde Filistinliler'e yönelik baskısına atıfta bulundu. Osman Baydemir, "Mescid-i Aksa'da yaşananlar ile bu coğrafyada yaşananlar arasında fark yoktur" dedikten sonra, "7/24 saat bu alanda olacağız. Halkımızla buluşmamızın önüne geçmeyin. Şiddet, kavga yok. Sadece faşizm ve tehdide boyun eğmediğimizi haykırıyoruz. Bugün bize bir Kerbala sıcaklığını yaşatıyorsanız, bizler de Bilal-i Habeş olmayı biliriz. Bu coğrafyada mutlaka barış inşa edilecektir. Zulüm ahipleri mutlaka yenilecek. Kürt halkı da bütün halklar gibi inancıyla, kültürüyle, kökleriyle varlığını sürdürecek" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Baydemir ile beraberindekiler daha sonra bariyerlerle kapalı alanda volta atmaya başladı. Baydemir, volta sırasında gazetecilere, "Biraz alıştırma yapalım" diyerek espri yaptı. Sıcak güneş nedeniyle parkta oturamayan HDP'li milletvekilleri, bu alanda bir hafta boyunca vicdan ve adalet nöbeti tutacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Grup toplantısının yapılacağı park

Alınan güvenlik önlemleri

Toplantıya katılanlarının üstlerinin aranması

Baydemir'in konuşması

HDP'li vekillerin açıklama sonrası park içinde volta atmaları

Park çevresinde bekleyen partililer

Park çevresinde bekleyen zırhlı polis araçları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR),

========================================

Genç kaleci yaşam savaşını kaybetti

LENFOMA teşhisiyle geçen haftadan bu yana Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veren Erkekler Hentbol 1. Ligi takımlarından İzmir Büyükşehir Belediyespor'un kalecisi Can Çağnay hayata tutunamadı. Yoğun bakım servisinde bu sabaha karşı hayatını kaybeden 25 yaşındaki hentbolcunun cenazesinde gözyaşları sel oldu.

Çağnay için Karabağlar Sinan Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına ailesi, yakınları, İzmir Büşükşehir Belediyesporlu ve 2015-16 sezonunda formasını giydiği Göztepeli sporcu arkadaşları ve antrenörleri katıldı. Talihsiz sporcunun ailesi, sevenleri ve 1 ay sonra evlenmeye hazırlandığı nişanlısı Demet Kaplan, cenazede gözyaşlarına boğulurken ayakta durmakta güçlük çektiler.

Genç kaleci, cenaze namazının ardından Karababağlar Paşaköprüsü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Takımıyla geçtiğimiz mart ayında gittiği Eskişehir deplasmanında baygınlık geçirerek hastaneye kaldırılan Can'a önce grip teşhisi kondu. Başarılı sporcu, ardından Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde apandisit teşhisiyle ameliyat oldu. Ağrıları uzun süre devam eden genç hentbolcuda halsizlik, yorgunluk ve kasığında şişlik meydana geldi. Geçen hafta ani bir bilinç kaybı yaşayan hentbolcu, yine Bozyaka Hastanesi'ne kaldırıldı. Can'a lenfoma (lenf kanseri) teşhisi kondu. Kasıktaki kitleden parça almak için yapılan operasyon sonrası durumu ağırlaşınca önce reanimasyon servisine, ardından solunum cihazına bağlı olarak yoğun bakım ünitesine alınan kaleci kurtarılamadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Can Çağnay'ın cenazesinden detay görüntü

Aileden detay

Cenaze namazından detay

HABER: Ergin KARATAŞ - KAMERA: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR,

===============================================

Motosikletli genç sevgilileri kaza ayırdı

Güvenlik kamerasından kaza anı

İZMİR -Bursa karayolunda motosiklet kamyonete çarptı. Kazada, motosiklet sürücüsü 20 yaşındaki Mesut Battal yaralanırken, aynı yaştaki kız arkadaşı Zehra Mutlu yaşamını yitirdi.

Manisa Alaşehir'de oturan Mesut Battal, Balıkesir'de bulunan kız arkadaşı Zehra Mutlu ile birlikte 45 ZD 291 plakalı motosikletiyle Bursa'ya gelmek için yola çıktı. İzmir- Bursa karayolu 50'inci kilometresi Karacabey ilçesi yakınlarında iddiaya göre, hatalı sollama yapan motosiklet sürücüsü Mesut Battal, önünde seyreden Ali Osman Aydoğan'ın kullandığı 10 SR 529 plakalı kapalı kasa kamyonete yandan çarptı. Refüjde bulunan bariyerlere de çarpan motosikletin sürücüsü hafif, kız arkadaşı ise ağır yaralandı. Sağlık ekipleri tarafından duran kalbi çalıştırılıp, Karacabey Devlet Hastanesi'ne kaldırılan genç kız buradaki bütün çabalara rağmen hayatını kaybetti. Sürücü Battal'ın tedavisi sürürken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

güvenlik kamerasından kaza anı

kaza yeri

kaza yerinde kalp mesajı

Haber-Kamera: Yasin KESKİN/ KARACABEY (Bursa), -

=============================================

Okuldan 31 adet bilgisayar çaldılar (2)

2'İNCİ ŞÜPHELİ DE YAKALANDI

Adana'da şehit ismi verilen okuldan 150 bin lira değerinde bilgisayar malzemeleri çalan hırsızlık şüphelisi  Özcan A.'nın ardından aranan Nurettin İ. de polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Her 2 şüpheli ifadelerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilip, adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Polis aracının gelişi

Zanlıların Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Zanlıların görüntüsü

SÜRE: 57"  BOYUT: 58 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: ADANA,

=========================================

Çete operasyonuna 7 tutuklama daha

Polis kamerasından baskın anı

SAMSUN'da çete operasyonunda adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 7 şüpheli savcılığın itirazı ardından tutuklandı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube ekipleri 11 gün önce Sedat Şahin'in en yakın adamı olduğu iddia edilen ve Samsun'un Bafra ilçesinde oturan Eyüp Atmaca'ya yönelik öperasyon gerçekleştirdi. Samsun merkez Bafra, 19 Mayıs ilçeleri ile İzmir'de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda 'suç örgütü kurmak ve yönetmek',  'suç örgütüne üye olmak' suçlarından içlerinde Eyüp Atmaca'nın da bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı. Polis yaptığı aramalarda çeşitli marka larda silah ele geçirdi. Polisteki işlemleri tamamlanan 29 şüpheli 6 gün önce adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından ve nöbetçi mahkemeye sevk edilen 29 şüpheliden 10'u tutuklandı. 19'u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Cumhuriyet savcısı önceki gün adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Barış Şahin, Samet Köse, Samet İnci, Ercan Gürsel, Burak Korkmaz, Onur Kırbaşve Çiğdem Kaşıkçı'nın serbest bırakılmasıyla ilgili bir üst mahkemeye itiraz etti. İtirazın kabul edilmesinin ardından polis dün 7 şüpheliyi yakalayıp yeniden gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler bugün çıkartıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Görüntü dökümü

------------------------

-Polis kamerasından baskın anı

-Şüphelilerin adliyeye çıkartılması

-Emniyetten detay

Haber: Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN,

========================================

Parkta yürüyüş yapan kızı taciz eden zihinsel engelli gence gözaltı (2) (Yeniden)

BURSA'da 20 yaşındaki zihinsel engelli H.Ç. parkta yürüyüş yapan 22 yaşındaki genç kıza tacizde bulundu. Olayı görenler müdahale ederek genç kızı zihinsel engelli H.Ç.'nin elinden kurtardı. Krize giren genç kız gözyaşlarına boğuldu.

Olay Merkez Yıldırım ilçesi Kaplıkaya Mahallesi Kaplıkaya Cazibe Merkezi'nde meydana geldi. Parkta yürüyüş yapan bir genç kızın yanına yaklaşan zihinsel engelli H.Ç. genç kızla tokalaşmak istedi. Genç kızın tersleyip yürüyüşüne devam etmesi üzerine zihinsel engelli genç, kızı taciz etmeye başladı. Genç kızın korkup çığlık atması üzerine orada bulunanlar müdahale ederek, genç kızı zihinsel engelli gencin elinden kurtarıldı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis, H.Ç.'yi gözaltına alarak polis merkezine götürdü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------

Polis tarafından zanlının gözaltına alınması

Genç kızın görüntüsü

Görgü tanıklarının olayı anlatması

Detaylar

Haber-: BURSA,

========================================

Otomobilde unutulan çocuk cam kırılarak kurtarıldı

ADIYAMAN'da, otomobilde unutulan 5 yaşındaki çocuk, babasının bulunamaması üzerine vatandaşlar tarafından cam kırılarak kurtarıldı.

Recep İnci, öğle saatlerinde içerisinde 5 yaşındaki oğlu Mehmet'in bulunduğu kendisine ait 02 FK 725 plakalı otomobilini Sakarya Caddesi üzerinde park etti ve kapısını kilitleyerek alışverişe gitti. İddiaya göre, küçük çocuk bir süre bekledikten sonra yalnız kaldığı otomobilde korkarak ağlamaya başladı. Ağlayan çocuğu görenler önce otomobil sahibi babayı aradı, ancak bulamadı. Kapısını zorladıkları otomobili açmayı başaramayan vatandaşlar, ağlamayı sürdüren küçük çocuğu dışarı çıkarmak için arka camı kırdı. Camı kırdıktan sonra otomobilin kapısını açan vatandaşlar, ağlayan çocuğu dışarı çıkardı. Bir süre sonra park ettiği otomobilin yanına gelen ve yaşananlardan haberdar olan Recep İnci, oğlu Mehmet'i de yanına alarak bölgeden uzaklaştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Otomobildeki çocuk

Vatandaşların toplanması

Cam kırılması

Çocuk çıkartılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

===================================================

Sapanca'da çocukların 'Karikatürlü Ev' i oldu

KARİKATÜRİST Kamil Masaracı'nın karikatür çizerlerini erkenden keşfetmeyi, yeteneği olan çocuklara destek olmayı amaçlayan 'Karikatürlü Ev' projesinin 10'uncusu Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde hayata geçti. Atölye çalışmasında çocuklar karikatürler çizdi.

Karikatürlü Ev'in mimarı karikatürist Kamil Masaracı'nın 'Karikatürlü Ev' projesi karikatür çizerlerini erkenden keşfetmeyi, yeteneği olan çocuklara destek olmayı amaçlarken, 10'uncu "Karikatürlü Ev " projesi Sapanca Kırkpınar'da bugün açıldı. Kırkpınar Açıkhava Tiyatrosu Sanat Kulübü'nde gerçekleştirilen açılışa Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, Kırkpınar Belde Belediyesi eski Başkanı Niyazi Bağdat, oyuncu ve yazar Can Gürzap, karikatüristler Kamil Masaracı ve Gülay Batur katılırken, birlikte kurdeleyi kestiler.

Kamil Masaracı yaptığı konuşmada, "Biliyordum ki ülkemde ve dünyada karikatür çizmek isteyen hevesli çocuklar ve gençler vardı. Fakat nereye başvuracaklarını bilmiyorlardı. Çizseler dahi kime göstereceklerdi. Bunun için bir yer lazımdı. Karikatürlü Ev fikri doğdu ve oldu da. 10'uncu Karikatürlü Ev'i Kırkpınar Açık Hava Tiyatrosu Sanat Kulübü'nün desteğiyle tam bir ekip çalışması ile yaptık, daha nicelerine" dedi.

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ise, "Sapanca'mızda her geçen gün güzel faaliyetlere imza attığımızı ve bunu da belediye olarak değerli sivil toplum kuruluşları ve Sapanca'da bulunan değerli büyüklerimizin aracılığıyla gerçekleştirmekteyiz. Genel idare ve belediye olarak her türlü kültürel, eğitim ve sosyal faaliyetlerinin destekçisi olduğumuzu belirtmek istiyorum. Çok değerli hocalarımızın katkıları büyük. Katkılarından dolayı ve bundan sonra yapacakları katkıları için çok teşekkür ederim" dedi.

Açılışta, karikatür sergisi gezilirken, Kamil Masaracı ve Gülay Batur çocuklarla birlikte atölye çalışmasında karikatür yaptı. Kamil Masaracı ve Gülay Batur çocuklardan ilk çalışma olarak kardan adam yapmalarını istedi. Karikatürlü Ev'de çocuklar atölye çalışmalarında karikatür yapmayı öğrenecekler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Açılıştan görüntü

Müzik dinletisi ve gösteriler

Çocukların karikatür yapması

Kamil Masaracı'nın açıklaması

Belediye başkanının konuşması

Haber: İsa ÇİÇEK/SAPANCA(Sakarya), -

===========================================

Bursa'da Cumhuriyet Savcısı 15 Temmuz şehitleri için lokma dağıttı

BURSA'da görev yapan Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya, 15 Temmuz ve tüm şehitler anısına adliye önünde bin kişilik lokma dağıttı.

Bursa Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya, şehitler için anlamlı bir etkinliğe imza attı. Bir lokmacıyla anlaşan Kaya, bin kişilik sipariş verdi. Öğle saatlerinde adliye önünde Kaya, 15 Temmuz şehitlerin hayrına lokma dağıttı.

Dua okunmasının ardından tezgahın başına geçen Savcı Özgür Katip Kaya, önceliği şehit yakınlarına verdi. Ardından Kaya, polislere, tüm vatandaşlara ve adliye personeline lokma dağıttı. Özgür Katip Kaya, yaptığı açıklamada, "Memleketin birlik ve beraberliği için tüm şehitlerimiz için lokma döktürüyoruz. Hepsinin ruhları şad olsun. Allah memleketimizin üzerine sevgi bereketini, rahmetini bollaştırsın. Kötü insanlarını bulunduğumuz ortamdan ve coğrafyamızdan uzaklaştırsın. Bin kişilik lokma dağıtıyoruz. Önceliği şehit yakınlarına verdikö dedi.

Yaklaşık 40 kiloluk hamurdan yapılan bin kişilik lokma yarım saat içinde tükendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Savcının konuşması

-Lokma dökümü

-Dağıtılması

Haber-Kamera: BURSA

=========================================

Temizlik görevlisi köpeğe elleriyle su içirdi

KOCAELİ'nin Derince İlçesi'nde temizlik görevlisi Yılmaz Duran çeşmenin yanına yaklaşan sahipsiz köpeğe elleriyle su içirdi.

Kocaeli'de hava sıcaklığı 34 dereceye ulaşırken, sokakta yaşayan hayvanlar da sıcaktan etkileniyor. Derince Belediyesi'nde temizlik görevlisi olarak çalışan Yılmaz Duran, Yenikent Mahallesi'nde parkta temizlik yaparken yanına yanaşan sahipsiz köpeğe elleriyle su içirdi. Yılmaz Duran çeşmeden avcunun içerisini su doldurarak köpeğe içirdi. Yılmaz Duran ardı ardına avcuna su doldurarak köpeğe su içirirken, davranışı çevredekilerin takdirini topladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Temizlik görevlisinin köpeğe elleriyle su içirmesi

Haber: DERİNCE(Kocaeli), -

============================================

Gaziantep'te, 'İstihdam kurulu' toplantısı yapıldı

GAZİANTEP'te İstihdam ve Mesleki Eğitim kurulu olağan toplantısı yapıldı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nde yapılan toplantıya; Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, İş-Kur İl Müdürü Siraç Ekin, ile STK temsilcileri katıldı. Toplantıya başkanlık yapan Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Haziran ayı sonu itibariyle 54 bin 670 kişinin iş başvurusu yaptığını söyledi. İş başvurusu yapanların yönlendirilen her 10 iş yerinden birinde kalıcı olarak işe yerleştiğini belirten Aladağ şunları söyledi:

"İlimiz istihdamına önemli katkı sağlayan toplum yararına programlarda Haziran ayı sonu itibariyle 3 bin 60 kişi toplum yararına aktif hizmet vermiştir. Ayrıca Gaziantep İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 7 bin 248 kişi iş veren nezdinde işi öğrenmek ve öğretmek için   İşbaşı Eğitim Programı'na başlamıştır. Bu program sayesinde işveren kursiyerlerin yüzde 85'ini kalifiye eleman olarak işe yerleştirip Cumhurbaşkanlığı ve Çalışma Sosyal ve Güvenlik  bakanlığının başlatmış olduğu istihdam seferberliği kapsamında bünyesinde istihdam etmiştir. Haziren ayı sonu itibariyle bu programımızdan 13 bin 807 kişi faydalanmıştır."

Vali Yardımcısı Uğur Aladağ'ın konuşmasının ardından İş-Kur İl Müdürü Siraç Ekin istihdam verilerine ilişkin sunum yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

İŞKUR il binası

Toplantıya katılanlar

Uğur Aladağ'ın konuşması

Siraç Ekin'in sunum yapması

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement