Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 17

Dha Yurt Bülteni - 17

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, savcılıkta ifade verdiEDİRNE Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, hakkındaki bir şikayet nedeniyle Edirne Adliyesi'ne gelerek soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi.

01.12.2016 19:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, savcılıkta ifade verdi

EDİRNE Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, hakkındaki bir şikayet nedeniyle Edirne Adliyesi'ne gelerek soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi. Gürkan, "Hakkımdaki bir hakaret şikayetiyle ilgili ifade verdim" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, hakkında bir şikayet nedeniyle Edirne Adliyesi'ne geldi. Soruşturma savcısına ifade veren Gürkan, adliye çıkınca gazetecilere, "Birisi şikayet etmiş, hakaret ettiğimle ilgili. Geldik ifademizi verdik, şimdi de gidiyoruz" dedi. Kimin şikayet ettiğine yönelik soruya ise, "İsmini vermeyeceğim" cevabı veren Gürkan, daha sonra adliyeden ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Edirne adliyesi

-Gürkan'ın makam aracı

-Recep Gürkan'ın adliyeden çıkışı

-Açıklaması yapması

-Adliyeden ayrılması

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE,

==========================================================

Aladağ'da ev yangını korkuttu (GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜYLE YENİDEN)

ADANA'nın Aladağ İlçesi'nde yurt yangınının ardından bir evde çıkan yangın büyük paniğe neden oldu. Can kaybının yaşanmadığı yangın kısa sürede söndürüldü.

12 kişiye mezar olan öğrenci yurdunun bulunduğu Sinanpaşa Mahallesi'nde bir evde saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yurt yangınında ölen öğrencilerin cenazelerinin toprağa verilmesinin ardından çıkan yangın hava karardığı ve ev yüksekte olduğu için ilçenin geniş kesiminden görüldü. Evden yükselen alevlere itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri çok kısa sürede müdahale etti. İçerde kimsenin olmadığı evde çıkan yangın söndürüldü.

Yurt yangını nedeniyle tedirgin olan vatandaşlar da buraya akın edince kısa sürede panik yaşandı. Can ve mal kaybı yanmadığı evde soğutma çalışması yapılarak çıkış nedeni incelenmeye başlandı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Yanan evin görüntüsü

Yükselen alevler

ALADAĞ/ADANA

================================================

Şirvan'da olumsuz hava koşullarına rağmen arama-kurtarma çalışmaları sürüyor

SİİRT'in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde bulunan Bakır madeninde 17 Kasım'da meydana gelen heyelandan sonra oluşan göçük altında kalan 12 işçinin cansız bedeni çıkartılırken, halen toprak altında bulunan 4 işçiyi arama ve kurtarma çalışmalarının bölgede etkili olan kar ve yağmur yağışına rağmen sürdüğü belirtildi.

Şirvan'ın Maden köyünde 17 Kasım'da meydana gelen heyelandan sonra oluşan göçük altında kalan 4 işçi için başlatılan aranma kurtarma çalışmalarına, AFAD, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığının ekipleri yanlarındaki uzman köpekler ile katılıyor. Şimdiye kadar 12 maden işçisinin cansız bedeni toprak altından çıkarılırken, toprak altında olan Savaş Yıldız, Halil Beşer, Nusret Beyza Alma ve İbrahim Kılınç'a şimdiye kadar ulaşılamadığı belirtildi. Maden köyünde dün ve bugün etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle arama ve kurtarma çalışmalarına kısa süreli aralık verildiğini söyleyen yetkililer, çalışmaların yeniden başlatıldığını söyledi. Yetkililer, "Çalışmalara zaman zaman yağmurdan ötürü ara verildi. Dün gece saat 24.00 sıralarında arama çalışmalarına ara verildi. Ancak, yağmurun dinmesi ve enkaz alanında çalışan AFAD ekiplerinin güvenliği sağlandıktan sonra sabah 06.00'da çalışmalar yeniden başladı. Yağışlar devam ediyor ancak çalışmalar da güvenli bir şekilde çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------------

Maden köyünde arama kurtarma çalışmaları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Yücel DURAK/SİİRT,-

====================================

Kız öğrenci pansiyonunda yangın paniği

KONYA'da bir lisenin kız pansiyonunda bir öğrenci odasında elektrik kontağından çıkan yangın paniğe neden oldu. Alevler itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, o sırada yemekte olan kız öğrencilerde binayı tahliye etti. Dumandan etkilenen 2 öğrenciye ise olay yerine gelen ambulansta tedavi edildi.

Yangın, saat 18.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi Akabe Mahallesi Alaaddin Kap Caddesi üzerinde bulunan Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi'nin 4 katlı kız pansiyonunun da meydana geldi. 3'üncü kattaki bir öğrenci odasında iddiaya göre elektrik kontağından kaynaklı yangın çıktı. O sırada giriş kattaki yemekhanede yemek yiyen öğrenciler, duman kokusunu aldı. Binayı kontrol edip, yangını fark ettiklerinde itfaiyeye haber verildi. Pansiyonda bulunan bütün öğrenciler, öğretmenleri tarafından binadan tahliye etti. İhbar üzerine okula gelen itfaiye ekipler alevleri kısa sürede söndürdü. Dumandan etkilenen ve gözyaşlarına hakim olamayan 2 öğrenciye ise olay yerine gelen ambulansta müdahale edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Dumandan etkilenen kız öğrencilerin ambulansa alınması

-okul bahçesinde panik

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ/KONYA,

============================================

Lüleburgaz'da trafik kazası: 2 ölü, 2yaralı

KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz İlçesi'nde iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Kaza, Lüleburgaz İlçesi'ne bağlı Büyükkarıştıran Beldesi kavşağında bu akşam saatlerinde meydana geldi. Çağlayan Çapan yönetimindeki 06 BA 1562 plakalı otomobille, kavşağa dönüş yapmak istediği sırada arkasından gelen Oğuz Kurum'un kullandığı 22 KK 600 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada sürücü Çağlayan Çapan ve Özlem Çapan olay yerinde hayatını kaybederken, diğer sürücü Oğuz Kumru ve araçta bulunan Dilan Şanlıtürk yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla gelen ambulanslarla yaralılar Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada hayatını kaydeden Çağlayan ve Özlem Çapan'ın cesetleri ise yapılan incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------------

-Kaza yeri

-Otomobillerden görüntü

-Ölenlerden görüntü

-Cenazelerin araca konması

-Detay görüntüler

(Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli)-

======================================================================

Besni'de iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

ADIYAMAN'ın Besni İlçesi'nde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Eskiköy yakınlarında meydana geldi. Gaziantep'ten Besni yönüne ilerleyen 54 yaşındaki Ahmet İlik yönetimindeki 63 UD 813 plakalı otomobil ile 46 yaşındaki Seydi Vakkas Tan'ın kullandığı 02 FT 136 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada sürücüler Ahmet İlik ve Seydi Vakkas Tan ile Ramazan Börta yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Besni Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan Seydi Vakkas Tan doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Diğer 2 yaralının tedavilerinin devam ettiği kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Besni Devlet Hastanesi acil servis

Ambulansın hastaneye gelişi

Yaralıların ambulanstan acil servise alınması

-Genel ve detay görüntüler

(KJ: Haber-Kamera: Mustafa ÖNDOĞAN-ADIYAMAN-DHA)

================================================

Marmaris'te fuhuş operasyonu

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, polisin bir otele düzenlediği fuhuş operasyonunda 4'ü yabancı uyruklu olmak üzere 7 şüpheli gözaltına alındı.

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Kemal Elgin Bulvarı'nda bulunan üç yıldızlı otelde fuhuş yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Bugün saat 00.30 sıralarında otele baskın düzenleyen polis, fuhuş yaptıkları iddiasıyla Kırgızistan asıllı Rus vatandaşı Luiza Kalinkina (20), Nursula Mukhtarova (20) ve Olga Kutinova (18) ile kadınlarla birlikte olan M.U. (21), B.C. (19) ve Ö.K.'yi (29), zorla fuhuş yaptırmak, aracılık ve yer temin etmek iddiasıyla da Dağıstan uyruklu P.M.'yi . (Pelin Magomodova) (30), gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından yabancı uyruklu üç kadın sınır dışı edilmek üzere Muğla Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Kadınlarla birlikte olduğu belirtilen diğer 3 kişiye ise Kabahatler Kanunu'na göre 120'şer lira para cezası kesilerek serbest bırakıldı.

KADINLAR İŞ VAADİYLE FUHUŞA SÜRÜKLENMİŞ

Rus vatandaşı üç kadın poliste verdikleri ifadelerinde Dağıstan uyruklu P.M.'den şikayetçi oldu. Kadınlar verdikleri ifadelerinde, "Bizi, iş bulma vaadi ile on gün önce Marmaris'e getirdi. Üçümüz aynı evde kalıyorduk. İş bulmadı ve uçak biletlerimizi aldığını karşılığında erkeklerle birlikte olmaya zorladı. Ülkemize geri dönebilmek için erkeklerle birlikte olmaya başladık" dedi. P.M. ifadesinde üzerine atılan suçlamaları kabul etmedi. P.M.'nin sorgusunun tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Öte yandan Marmaris Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği yetkililerinin yaptığı açıklamada, "İlçemize iş bulma vaadiyle getirilen yabancı uyruklu kadınların zorla fuhuş yaptırıldığını tespit ettik. İki ay içinde yaptığımız dört operasyonda 8 Kırgızistan ve 3 Rus vatandaşı olmak üzere 11 kadın fuhuş batağından kurtarılarak sınır dışı edilmiştir. Fuhuşa yönelik operasyonlarımız devam etmektedir" denildi.

TUTUKLANDI

Fuhuş yaptırmak, aracılık ve yer temin etmek iddiasıyla gözaltına alınan Dağıstan uyruklu P.M., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. Suçlamayı kabul etmeyen P.M.'nin, eğlence merkezlerinde tanıştığı kişilere kendisini 'P. Megalov' ya da 'Barbie" takma ismiyle tanıttığı, kadınlarla 2 saatlik cinsel ilişki karşılığı 500 dolar aldığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------------

Marmaris Adliyesi'nden görüntü

Marmaris Adliyesi'ne çıkartılan P.M.'den görüntü

Fuhuş yaptırıldığı iddia edilen Rus kadınların fotoğrafı

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement