Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

Dha Yurt Bülteni-3

1)FIRAT KALKANI'NIN 13'ÜNCÜ ŞEHİDİ MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİSURİYE topraklarında yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ militanlarının saldırısı sonucu 4 asker yaralandı.

20.11.2016 12:03

1)FIRAT KALKANI'NIN 13'ÜNCÜ ŞEHİDİ MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

SURİYE topraklarında yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ militanlarının saldırısı sonucu 4 asker yaralandı. El Bab'ın Numan bölgesinde meydana gelen kazada ise, 1 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı. Kaza sonucu şehit olduğu açıklanan Topçu Er 20 yaşındaki Oğuzhan Demir'in cenazesi, Gaziantep'te düzenlenen törenle memleketi Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne gönderildi.

Kilis'in karşısında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerlerinin, Türk Silahlı Kuvvetleri desteğiyle El Bab yolundaki ilerleşiyi sırasında Al Azrak'ta DEAŞ militanları tarafından düzenlenen intihar saldırısında 2, Al Ghuz'daki şarapnel parçaları ile ise 2 Türk askeri yaralandı. Numan bölgesinde meydana gelen kazada 4 asker yaralandı. Kilis'ten, dün akşam helikopterle Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne getirilen askerlerden, Topçu Er Oğuzhan Demir yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Er Demir için Gaziantep Havalimanı'nda bu sabah uğurlama töreni düzenlendi. Törene; Vali Yardımcısı Turgay Ergin, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor ve askeri erkan katıldı. Askerlerin omzunda Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçağa taşınan Topçu Er Oğuzhan Demir'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne gönderildi.

Saldırı ve kaza sonucu yaralanan 7 askerin ise hastanelerdeki tedavilerin devam ettiği ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

"Terör örgütü DEAŞ mensuplarınca, El Bab batısında yer alan Al Ghuz meskun mahali kuzeyinde, 1 adet Zırhlı Muharebe Aracına (ZMA) güdümlü tanksavar roketi ile yapılan saldırı sonucu personelimizde herhangi bir zayiat meydana gelmemiş, ZMA hafif hasar almış, Al Azrak meskun mahalli güneyinde, bombalı araç ile yapılan intihar saldırısında 42 uzman erbaş hafif şekilde yaralanmış, Al Ghuz kuzeyinde DEAŞ tarafından yapılan saldırı sonucu çıkan şarapnel parçalarından 2 kahraman silah arkadaşımız hafif şekilde yaralanmış, Kabassin'de 1 Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı aracı (GZPT) mayına basmış ancak personel zayiatı meydana gelmemiş, GZPT hafif hasar almıştır. Numan bölgesinde meydana kaza sonucu 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 3 kahraman silah arkadaşımız da hafif şekilde yaralanmışlardır."

HAREKATTAKİ ŞEHİT SAYISI 13 OLDU

Harekat kapsamında 27 Ağustos'ta roket saldırısında 1 asker şehit olurken, 6 Eylül ve 9 Eylül günü Rai kasabasının iç kesimlerinde terör örgütü DEAŞ militanları tarafından düzenlenen roketli saldırılarda ise, hedef alınan tanklarda görevli 6 asker şehit oldu. 6 Eylül günkü saldırıda yaralanan 1 asker de 11 Eylül günü tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. 20 Eylül'de sınır hattında meydana gelen patlamada da 2 askerin şehit düştü. 5 Ekim'de ise sızma girişimi sırasında 1 Uzman Çavuş şehit oldu. Harekat kapsamında 4 Kasım'da da, DEAŞ militanlarının saldırısında Yüzbaşı Alper Kocaman şehit olmuştu. Fırat Kalkanı Harekatı'nın başlamasından itibaren geçen 89 günlük süreçte kaza sonucu şehit olan Topçu Er Oğuzhan Demir ile birlikte şehit asker sayısı 13'e yükselmiş oldu.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Gaziantep Havalimanı

Şehidin cenazesinin uçağa alınması

Uçağın gidişi

Törene katılanlar

Genel ve detay görüntüler

(Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 165 MB

======================================================

2)ADANA' DA VAHŞET; EŞİYLE İKİ ÇOCUĞUNU ÖLDÜRÜP İNTİHAR ETTİ

Adana' nın merkez Sarıçam ilçesi'ne bağlı Yeşiltepe mahallesinde hurdacılık yapan Ali Keklik iki çocuğunun boğazını kestikten sonra eşini öldürüp, kendisini asarak intilar etti

GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR

ADANA/DHA

=======================================================

3)ALKOLLÜ OTOBÜS SÜRÜCÜSÜ ARAÇTA SIZDI

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde park halindeki halk otobüsünde direksiyon başında sızan sürücüyü görenler polise haber verdi. Otobüs sürücüsü hastaneye kaldırıldı.

Gece saatlerinde, Akyazı Ada Caddesi'nde seferlerini tamamlayan halk otobüsünün sürücüsünün direksiyon başında sızdığını gören vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen polis cadde de ulaşıma etkileyen otobüsün sürücüsü B.B.'nin alkollü olduğunu görünce sağlık ekibine haber verdi. Polis, otobüsü yol kenarına çekti. Olay yerine gelen 112 Acil ekibi alkollü sürücüyü Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Alaattin ONUR/AKYAZI(Sakarya),

=========================================================

4)KASA HIRSIZLARI GÜVENLİK KAMERASINDA

KONYA'da bir marketin önünde bulunan meyve ve sebze kasalarını alarak araçlarına yükleyen iki kişi işyerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Olay, geçen Perşembe günü saat 02.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Ali Ulvi Kurucu Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre beyaz renkli bir kamyonetle, bir marketin önüne gelen 2 kişi, işyerinin önünde bulunan meyve ve sebze kasalarını hızlı bir şekilde kamyonete yükledi. Başlarında kapşon bulunan şüpheliler bir dakika içinde bir kısmı boş, bir kısmının içinde meyve ve sebze olan 20'nin üzerinde kasayı araca yükleyerek hızla olay yerinden uzaklaştı. Bu anlar ise işyerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Polis, şüphelilerin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------

2 kişinin kasaları kamyonete yuklemesi

(Haber: Tolga YANIK KONYA DHA))

========================================================

5)ARDAHAN'DA KURA NEHRİ DONDU

ARDAHAN'ın Göle İlçesi'nden doğan Kura Nehri, geceleri sıcaklığın sıfırın altında 20 dereceye kadar düşmesi sonucu buz tuttu.

Ardahan kent merkezinden geçerek Gürcistan ve Azerbaycan üzerinden Hazar Denizi'ne dökülen Kura Nehri'nin yüzeyi, hava sıcaklığının bir anda düşmesiyle yüzeyi dondu. Geçen yıllara göre erken donan Kura Nehrinin, çetin geçecek kışın habercisi olduğunu söyleyen Ardahan'lılar Kura nehri etrafında gezerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Kent merkezinde de etkili olan soğuk hava nedeniyle çeşme ve şadırvanlar buz tuttu. Ardahan'da, ağaçların üzerine düşen kırağı adeta görsel şölen oluşturdu. Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü kentte, araçlarını çalıştırmakta güçlük çeken sürücüler, değişik yöntemlere başvuruyor. Soğuk hava nedeniyle araçları donan vatandaşlar her yıl aynı zorluklarla mücadele ettiklerini Ardahan'da güneş'in bile üşüdüğünü söyleyerek, donan araçlarımızı çalıştırmak için altında ateş yakıyoruz, pürmüzle ısıtıyoruz, aküye takviye uyguluyoruz" dediler.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Donan Kura nehrinden görüntü

-Kura nehri etrafında gezen vatandaşlarla röp

-Donan araçlardan görüntü

-Detay görüntüler

Haber-Kamera -Deniz BAŞLI -/ ARDAHAN (DHA

SÜRE : 2.34/ BOYUT : 82.4 MB

============================================================

6)ZONGULDAK'TA KPSS HEYECANI

ZONGULDAK'ta, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim mezunlarına yönelik oturumuna girecek adaylar, didik didik arandıktan sonra sınıflara alındı.

Sabah saatlerinden itibaren okulların bahçelerinde toplanan adaylar, tek tek aranarak sınıflara alındı. Mithatpaşa Mahallesi'ndeki Gazi Ortaokulu'nda sınava giren kadın ve erkek adaylar ayrı ayrı sıraya girerken, güvenlik görevlileri tarafından baştan aşağıya, pantolon paçalarına kadar arandı. Adayların, kolye, madeni para, saat, cüzdan, cep telefonu, çakmak, bileklik, yüzük, kemer, hızma, toka ve küpe gibi malzemelerle içeriye girmelerine izin verilmedi. Su şişelerindeki ambalajlar da söküldü. Adaylar sınava alınmayan üzerlerindeki malzemeleri okul girişindeki pencere kenarlarına bırakmak zorunda kaldı.

OKULLARI ŞAŞIRDILAR

Adaylar, kimlik ve sınav giriş belgeleri kontrol edildikten sonra içeriye alındı. Gazi Ortaokulu'na gelen 3 kişi, sınavın Terakki Mahallesi'ndeki Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu'nda olduğunu öğrenince yetişememe endişesiyle sınav yerlerine ticari taksiyle gitti. 7.5 aylık hamile 32 yaşındaki Meryem Çataklı'da sınava eşi 34 yaşındaki Recep ve oğluyla birlikte geldi. Meryem Çataklı'nın oldukça heyecanlı olduğu dikkat çekti. Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait misafirhanede görevli Recep Çataklı, hamile eşini sınava getirdiğini belirterek, "İnşallah hayırlısı olur. Bu sene yaklaşık 3.5 milyon kişi giriyor, rekor derecede. Umudumuz fazla yok ama maksat yarışmak. Eşim hamileliğinden dolayı pek hazırlanamadı o yüzden pek umudum yok" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Adayların arandıktan sonra içeriye alınmaları

-Hamile Meryem Çataklı'nın sınava girmesi

-Hamile Çataklı'nın eşi Recep Çataklı ile röp.

-Yanlış okula gelen adayın ticari taksiyle sınava gireceği okula gitmesi

-Pencere kenarındaki malzemeler

-Süre: (04.00) Boyut: (270 MB)

-Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement