Hatay'a düşen Suriye savaş uçağının pilotu tutuklandı
HATAY'ın merkez Antakya İlçesi'ne bağlı Yaylacık Mahallesi kırsalındaki Amanos Dağı eteklerine 4 Mart'ta düşen Suriye'ye ait savaş uçağının paraşütle atlayarak yaralı kurtulan pilotu 56 yaşındaki Albay Mehmet Sufhan, 'casusluk' ve 'sınır ihlali' suçlamasıyla tutuklandı.
Suriye'de muhaliflerin bulunduğu İdlib'i bombalamak için Lazkiye Üssü'nden havalanan Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait tek kişilik MİG 21 tipi savaş uçağı geçen 4 Mart'ta Yaylacık Mahallesi kırsalına düşmüş, pilot Albay Mehmet Sufhan ise paraşütle atlamıştı. Altınözü İlçesi'ne bağlı Fatikli Mahallesi kırsalında yaralı halde bulunan Pilot Albay Sufhan, Hatay Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Belinde kırıklar olan ve omuriliği zedelenen Pilot Albay Sufhan tedavisinin ardından taburcu edildi. 3 Nisan'da Hatay'da nöbetçi mahkemeye çıkartılan Suriyeli pilot, 'casusluk' ve 'Sınır ihlali' iddiasıyla tutuklandı.
Pilot Albay Sufhan ile ilgili Cumhuriyet Savcısı'nın soruşturmasının ardından dava açılacağı bildirildi.
Görüntü Dökümü
--------------------
-Albay Sufhan'ın fotoğrafı
-uçağın düştüğü bölgeden görüntüler
Haber: Ramazan ÇELİK/ HATAY, -
=====================================
Rus çıkarma gemisi sıcak bölgeye iniyor
ÇANAKKALE Boğazı'ndan geçen Rus Donanması'na ait 152 borda numaralı 'Nikolai Filchenkov' isimli çıkarma gemisi, savaşın sürdüğü Suriye'nin de bulunduğu sıcak bölge Akdeniz'e inmek üzere yol aldı.
Çanakkale Boğazı'na Marmara Denizi'nden bugün saat 09.30'da giriş yapan, Rus Donanması'nın Karadeniz filosuna bağlı 152 borda numaralı 'Nikolai Filchenkov' adlı genel çıkarma gemisi, boğazda gemilerin manevra yapması en güç nokta olan Nara Burnunu döndükten sonra, saat 11.15'de, Çanakkale önlerine ulaştı. Sağanak yağmur altında boğazdan geçen geminin güvertesinde, can yelekli askerlerin nöbet tuttuğu görüldü. Rus Savaş gemisi, boğaz geçişini tamamlayarak Ege Denizi'ne açılacak. Geminin, bugün sabaha karşı ABD'nin füzelerle vurmasıyla sıcak gelişmelerin yaşandığı Suriye'nin de bulunduğu Akdeniz'e doğru yol alacağı öğrenildi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Çanakkale boğazından geçen Rus savaş gemisinden görüntü
Haber-Kamera: Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,
==========================
Bakan Ömer Çelik: Geçikmiş müdahale
AVRUPA Birliği Bakanı Ömer Çelik, ABD'nin Suriye'ye düzenlediği hava operasyonunu gecikmiş müdahale olarak değerlendirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açılış programına katılmak için Adana'ya gelen AB Bakanı Ömer Çelik, havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD'nin Suriye'nin Şayrat Hava Üssü'nü vurmasını değerlendiren Bakan Çelik, bu güne kadar Suriye'de yaşanan insanlık dramını dünyanın görmezden geldiğini vurguladı. Esad rejiminin işlediği insanlık suçunun sona ermesini umduğunu belirten Çelik şunları söyledi: "Bu son katliam bardağı taşırmıştır. Esad rejimine verilen bu cevabı, Esad'ın katliamlarına dönük bir kararlılık olarak okumak isteriz. Umarız ki, bu sadece noktasal bir tutum değildir. Bunu sistematik hale gelmesi ve Esad rejiminin halkını katleden yaklaşıma karşılık olmasıdır" dedi.
Görüntü Dökümü
-------------------------
Havalanının VIP çıkışından görüntü
Araçların görüntüsü
AB Bakanı Ömer Çelik'in gelişi
Bakan Ömer Çelik'in konuşması
Kamera ile çekim yapan gazeteciden detay
Resmi araçların görüntüsü
Ömer Çelik'in içinde bulunduğu aracın konvoyla havaalanından çıkışı
Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,
========================================
CHP'li Arık'a bıçakla saldıran esnaf adliye sevk edildi
KAYSERİ'nin merkez Talas İlçesi'nde referandum çalışması sırasında dükkanına gelen CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ile bir grup partiliye hareket ederek, komando bıçağı çeken 43 yaşındaki Abdullah Ateş, polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Suç aleti 35 santim uzunluğundaki komando bıçak ise adli emanete alındı.
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, dün öğlen saatlerinde, bir grup partiliyle merkez Talas İlçesi'nde referandum kampanyası kapsamında esnaf ziyaretine çıktı. Kiçiköy Semti'nde cadde üzerindeki işyerlerinden bir petshopa giren Arık ve partililerin 'Hayırlı işler' dediği esnaftan Abdullah Ateş, CHP'lilere tepki gösterdi. Milletvekili Arık ile tartışan Ateş, iddiaya göre göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekiline hakaret ve küfür etmeye başladı. CHP'liler yaptığının doğru olmadığını söyleyip buradan çıkarken, eline aldığı büyük bir bıçakla "Hepinizi öldüreceğim" diyerek saldırı girişiminde bulunan Abdullah Ateş, müdahale eden CHP'lile tarafından etkisiz hale getirildi ve polise ihbarda bulundu. Gelen polisler Ateş'i gözaltına aldı ve olayda kullandığı bıçağa el koydu. Milletvekili Çetin Arık ve partililer şikayetçi olarak Talas İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdi. CHP heyetine saldırmaktan hakkında işlemler süren şüpheli Abdullah Ateş'in alkollü olduğu ileri sürüldü.
Adli Tabiplik raporunda 'düşük promil alkollü' olduğu belirlenen Abdullah Ateş'in, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nce yürütülen soruşturmada verdiği ifadede, "CHP'liler dükkanıma izinsiz olarak geldi. Çıkmalarını isteyince, bana karşılık verdiler. Korkutmak ve dükkanımdan çıkmalarını sağlamak içtin tezgahtaki bıçağı gösterdim. Kimseye saldırmadım" ifadesini verdiği öğrenildi. Ateş, adliyeye sevk edilmeden önce tekrar, güvenlik önlemleri altında Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'ne götürüldü. Ateş, bu sırada gazetecilere, "Ben kimseye saldırmadım. Onlar dükkanıma girdi ve bana saldırdı. Gerekli açıklamayı daha sonra yapacağım. Olaya ilişkin görüntüleri CHP'liler cep telefonuyla kaydetti. Alkollü değildim. Sanırım CHP milletvekili alkollüydü" dedi.
Abdullah Ateş, sağlık kontrolünden geçirdikten sonra, adliyeye götürüldü.
'CHP'LİYİZ' DEYİNCE, 'KESECEM SİZİ' DİYE BIÇAK ÇEKTİ
CHP Kayseri milletvekili Çetin Arık, dün kendisi ve CHP Talas ilçe teşkilatındaki bir grup partiliye bıçakla saldırma girişiminde bulunan Abdullah Ateş ile karşılaştıkları anı DHA'ya anlattı. CHP'nin doktor milletvekili Arık, "Olay günü Talas İlçesi Kiçiköy Semti'nde esnaf ziyaretine çıktık. Ayrım gözetmeksizin tüm dükkanlara girdik. Sırada akvaryumcu vardı. İçeri girdiğimizde dükkan boştu. 'Kimse yok mu?' diye seslendiğimizde, arka tarafından dükkan sahibi olduğunu söyleyen kişi çıktı. Akvaryumdaki balıkları göstererek 'Ne güzel bir meslek' dedim ve daha sonra çok nazik bir şekilde CHP milletvekili olduğumu söyledim. Referandum konusunu daha açmadan, genel başkranımız Kemal Kılıçdaroğlu ve partimize yönelik ağır hakaret ve küfürler ederek 'Sizi kesmek lazım' diye bağırdı. Partililerimiz kendisine 'Terbiyesizlik yapma. Dükkanında, mekanında misafiriz' yanıtını verince, ben de sakin olmasını istedim. Ama, tezgahın üzerinden aldığı bıçakla üstümüze yürümeye kalkıştı. O sıra da yine 'CHP'lileri kesmek lazım' diye bağırıyordu" dedi.
KORUMA POLİSİNİ BEN İSTEMEDİM
Seçim çalışmasını bugün de ilçelerde CHP Genel Başkanı Yardımcısı Bülent Tezcan'la birlikte, koruma polisi olmaksızın sürdüreceklerini belirten CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Emniyet Müdürlüğü'nün referandum döneminde diğer vekillere olduğu gibi kendisine de yakın koruma polis memuru vermek için yazı gönderdiğini ancak bu yazıya "Beni Kayseri'de herkes tanır. Vatandaşlarla hekim olduğum için güzel bir ilişkim var. Sakin de bir kişiliğe sahibim. Düşman sahibi değilim. Sizi bir memurunuzu alıkoyarak rahatsız etmeyeyim" yanıütını verdiğini söyledi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Zanlının sağlık raporu için Adli Tabipliğe getirilişi
-Zanlının Adli Tabiplikten çıkarılışı
-Zanlının gazetecilerin sorularına verdiği yanıtlar
Genel detaylar
Haber: Oktay ENSARİ-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ DHA)
===================================
Anzak Koyu'nda güvenlik önlemleri arttırıldı
ÇANAKKALE'de, Gelibolu Yarımadası'nda 25 Nisan sabahı Anzak Koyu'nda düzenlenecek törenler öncesi Avustralya'dan gelen terör uyarısı bölgede güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkarılmasına neden oldu. Jandarma, tören hazırlıklarının yapıldığı Anzak Koyu'nda 24 saat devriye görevi yapmaya başladı.
Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop ve Gazi İşlerİ Bakanı Dan Tehan'ın 25 Nisan günü Anzak törenleri için yaptığı terör uyarısının ardından gözler Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Anzak Koyu'na çevrildi. Çanakkale'de turizmcilerin, Avustralya'lı bakanların yaptığı açıklamanın teröre hizmet ettiği yönündeki değerlendirmesinin ardından güvenlik güçleri, 25 Nisan'da saat 05.30'da Anzak çıkarmasının 102'inci yıldönümü törenlerinin yapılacağı Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Anzak Koyu'nda güvenlik önlemlerini arttırdı.
Avustralyalı bakanların törenlere katılacak olan vatandaşları için yaptığı endişe verici terör uyarısına rağmen Avustralya Hükümetinin, Anzak Koyunu'nda yapılacak Şafak Ayini için hazırlık yapması dikkat çekti. Tören alanında bugün kuvvetli sağanak yağmura rağmen hummalı bir çalışma sürdüğü görüldü.
Anzak çıkarmasının 102'inci yıl törenlerine katılımın az olacağı beklentisiyle tören alanına 500 kişilik portatif tribün hazırlandı. Arıburnu yarlarının hemen altına ise küçük çadırlar kurulmaya devam ediyor. Tüm bu çalışmalar devam ederken bölgenin güvenliğinden sorumlu olan jandarma ise tören alanında 24 saat devriye görevi başlatarak, adeta kuş uçurtmuyor. Hem silahlı jandarmalar, hem de motosikletli asayiş timleri bölgede sürekli devriye gezerek bölgenin güvenliğini sağlıyor. Tören gününe kadar bölgedeki güvenlik önemleri 24 saat süreyle devam edecek. Tören günü ise çok sayıda jandarma timi bölgede güvenliği sağlayacak.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Anzak Koyu'ndaki hazırlıklardan görüntü
-Silahlı ve motorize jandarma ekiplerinin tören alanında nöbet tutması ve devriye görevie yapmasından görüntü
-Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Burak GEZEN - Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,
===============================
FETÖ'den gözaltına alınan 5 kişi adliyeye gönderildi
ERCİYES Üniversitesi'nde, FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiası ile gözaltına alınan 5 kişi Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından nöbetçi savcılığa gönderildi
Kayseri'de polisin yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Erciyes Üniversitesi'nde çalışan Halil İbrahim K., Mehmet A., Demet T., Serdar K. ve Arif K, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından sağlık kontrolü için Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliğine getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adliyeye götürüldü.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
--------------------------
-Zanlıların Adli Tabiplikten çıkışı
-Genel detaylar
Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ DHA)
======================================
Salatalık serasına Hint keneviri ekmişler
MERSİN'de salatalık serasına düzenlenen operasyonda 3 bin 753 kök Hint keneviri ile 310 kilo esrar ele geçirilirken olayla ilgili 2 kardeş tutuklandı.
Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 kilo 145 gram esrar ile yakalanan N.D.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda merkez Akdeniz İlçesi Kazanlı Mahallesi'nde salatalık serasına baskın yaptı. Narkotik köpeği ile seralarda yapılan aramada, salatalık fideleri arasına ekili halde 3 bin 753 kök Hint keneviri ile 310 kilo esrar bulundu.
N.D. ile birlikte gözaltına alınan kardeşi A.D. çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.
Görüntü Dökümü
-------------------------
Narkotik polisleri sera bahçesine girerken
Polisler sera bahçesinde hint kenevirlerini sökerken
Narkotik köpeği sera içerisinde gezerken
Polisler söktükleri uyuşturucuyu yakarken
Kurultulmuş uyuşturucu çuvallara koyarken
Genel ve detaylar
Haber - Kamera. Mustafa İNSAN/ MERSİN
============================================
Fethiye'de sokak hayvanları ilaçlandı
MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ndeki sokak hayvanlarına, parazit ilaçlaması ve kuduz aşısı yapıldı.
Fethiye Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi'nde görevlileri, ilçe merkezindeki sokak hayvanlarını aşılamak ve ilaçlamak için harekete geçti. Görevliler, küpelerini kontrol ettiği köpeklerden aşı süresi gelenlere, kuduz aşısı yaptı. Ayrıca kedi ve köpekler, insanlara bulaşıcı hastalıklar taşıyan bit, pire, kene gibi parazitlere karşı ilaçlandı. İlçedeki yaklaşık 2 bin sokak hayvanın çalışma kapsamında kontrollerinin yapılarak ilaçlanacağı kaydedildi.
KUDUZ AŞISI SÜRESİ 1 YIL
Köpeklerin kuduz aşı sürelerinin 1 yıl olduğunu anlatan Fethiye Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi Veterineri Hüseyin Canğara, süreleri dolan hayvanlara aşılarının yapıldığını söyledi. Ayrıca hayvanların iç ve dış parazitlere karşı ilaçlandığını aktaran Canğara, "Küpesi düşmüş hayvanların bölgelerini tespit ediyoruz. Kısırlaştırılması gerekenleri barınağımıza götürüyoruz. Kulak ve gözlerinde hastalık olan hayvanlara ayrıca tedaviler uyguluyoruz" dedi.
Hava sıcaklıklarının artmasıyla hayvanlarda kene, pire ve bit gibi parazitlerde artış görüldüğünü kaydeden Veteriner Nasuh Meltem ise "Daha önceden kısırlaştırıp sokağa salınan hayvanları takip etmeye devam ediyoruz. Bugün kordon boyunda bu çalışmayı yaptık. İlçede başıboş haldeki tüm sokak hayvanları bu denetimlerden geçirilecek. Sokak hayvanlarının sağlıklı olmaları bizim için çok önemli" diye konuştu.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Sokak hayvanlarını yakalamaya çalışan veterinerlerin görüntü
Köpeklerin aşılanmasından görüntü
Veteriner Hüseyin Canğara ve Nahuh Meltem ile röp.
Haber- Kamera: Ergün TOS/ FETHİYE (Muğla),
===============================
Buğday'ın 'Asrın Lideri' sergisi Metro Sanat Galerisi'nde
SANATSAL çalışmalarını Ankara'da sürdüren Faysal Buğday 'Asrın Lideri' isimli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait portrelerinden oluşan 19 adet yağlı boya resim sergisini Ankara Büyükşehir Belediyesi Metro Sanat Galerisi'nde sanat severlerle buluşturdu.
Ankara'nın Bala ilçesi nüfusuna kayıtlı ressam Faysal Buğday, açtığı ilk kişisel sergisiyle ilgili verdiği bilgide, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı hizmetleri, sevgisini, merhametini ve şefkatini kompozisyonlarla yaptığım resimlerle anlatmaya çalıştım. Bu sergimde siyasal, politik ve propaganda amaç gütmedim" dedi. Sergi, 12 Nisan 2017 tarihine kadar gezilebilecek. 36 yaşında ve bekar olan ressam Buğday, kaynakçı ustası olarak hayatını kazandığını ve hiç resim kursu almadığını, çocukluk yıllarından beri resim yaptığını ve halen evinde portre resimleri yaparak sanatsal çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek şunları söyledi:
"Sayın Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum. Bu 'Asrın Lideri' isimli resim sergimde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bizlere yaptığı hizmetleri, sevgisini, merhametini ve şefkatini tuval üzerine yaptığım yağlı boya resimlerimde duygusal olarak anlatmaya çalıştım. Bunları anlatırken de siyasal, politik ve propaganda amaç gütmedim" dedi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Ressam Faysal Buğday'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait portrelerinden oluşan resim sergisinden detay görüntüler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ait yağlı boya eserlerden detay görüntüler
Ressam Faysal Buğday'ın sergisi hakkında açıklamaları
Ressamın yakınlarının sergi açılışında açıklamaları
Haber-Kamera: Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, -
=============================================
Son Dakika › Güncel › Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?