Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'ye bu yıl gelecek turist sayısına ilişkin, "Türkiye'ye gelen turist sayısı bu yıl da Allah'ın izni ile artacak, rezervasyonlar bunu gösteriyor" dedi.
Çavuşoğlu, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'nde onuruna verilen resepsiyonda Türkiye'nin bu seneki turizm gelirleri ve turist sayısının ne olacağı konularına değindi.
Ocak ayında Türkiye'ye gelen turist sayısının geçen senenin Ocak ayına göre artış gösterdiğini ve bunun iyiye işaret olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Türkiye'de inşallah turist sayısı bu sene de artacak. Hatta Ukrayna ve Rusya'dan da azalma olmayacak, inşallah artacak" diye konuştu.
Almanya'nın başkenti Berlin'de bu yıl 49'uncusu düzenlenen UIuslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı'nın dünyada turizm borsasını belirlediğini ifade eden Çavuşoğlu, "Türkiye'ye gelen turist sayısı bu yıl da Allah'ın izni ile artacak, rezervasyonlar bunu gösteriyor" dedi.
Türkiye'deki ve dünyadaki turizmin geleceği ile ilgili endişeler ortaya çıktığı zaman turizmcilerden bir ricaları olduğunu aktaran Çavuşoğlu, şunları söyledi:
"Kesinlikle fiyatları düşürmeyin dedik. Bu sene turist sayısında azalma olsa bile fiyatları düşürmezsek belki bir sene fiyat gelirimiz düşer. Ama fiyatları bir kere düşürdüğünüz zaman o fiyat seviyesine ancak beş, altı ya da sekiz yılda ancak gelebiliyorsunuz. Dolayısıyla beş ile sekiz yıl arası gelir kaybınız oluyor. O yüzden böyle manipülasyonlara hiçbir şekilde pirim vermeyin (dedik)."
ITB Fuarı'na katılımı esnasında turizm sektöründen kendisine bazı taleplerin geldiğini açıklayan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle bitirdi:
"Bugün sektördeki arkadaşlarımız bazı ülkeler için yapacağımız desteği diğer Avrupa ülkelerine de yapılması gerektiğini gündeme getirdiler. Biz bu çalışmayı titizlikle döndüğümüz zaman sayın Ömer Çelik Bakanımızla değerlendireceğiz ve sayın Başbakanımıza bu konudaki taleplerimizi anlatacağız."
Son Dakika › Güncel › Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya'da - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?