Eski ABD Başkanı Donald Trump'a emlak dolandırıcılığından 354,9 milyon dolar para cezası verildi - Son Dakika
Güncel

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a emlak dolandırıcılığından 354,9 milyon dolar para cezası verildi

New York'ta emlak sektöründe dolandırıcılıkla yargılandığı davada eski ABD Başkanı Donald Trump'a 354,9 milyon dolar para cezası kesildi.

16.02.2024 23:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski ABD Başkanı Donald Trump, kendisi, çocukları ve şirketleri hakkında "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdıkları" gerekçesiyle açılan davada 354,9 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

TRUMP VE ÇOCUKLARINA PARA CEZASI

Yargıç Arthur Engoron, uzun süredir kamuoyunu meşgul eden davayla ilgili kararını açıkladı. Engoron, "emlak sektöründe hileli işler yapmaktan" Trump'a 354,9 milyon dolar, çocukları Donald Trump Jr. ve Eric Trump'ın her birine 4'er milyon dolar, şirketin eski mali işler müdürüne de 1 milyon dolar para cezası verdi.

TRUMP'IN 3 YIL ŞİRKETLERİNDE YÖNETİCİLİK YAPMASI YASAKLANDI

Davadaki toplam 364 milyon dolar para cezasının yanı sıra Trump'a 3 yıl, çocuklarına da ikişer yıl New York'taki şirketlerinde üst düzey yetkili olarak görev yapmalarına ve bankalardan kredi almalarına yasak getirildi.

Trump, New York'ta 2 Ekim 2023'ten bu yana devam eden duruşmalara zorunlu olmadığı halde defalarca katılmış, davanın "siyasi saiklerle" açıldığını savunarak hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

Donald Trump, New York'ta emlak sektöründe dolandırıcılıktan yargılandığı davada 354,9 milyon dolar para cezasına çarptırıldı

TRUMP HAKKINDAKİ DOLANDIRICILIK DAVASI

New York Başsavcısı Letitia James, Trump'ın, üç çocuğu ve şirketinin servetini 3,6 milyar dolar fazla gösterdiğini öne sürdüğü iddianamede, yargıçtan Trump ve çocuklarının New York'ta şirket kurmalarını, 5 yıl boyunca ticari gayrimenkul satın almalarını yasaklamasını ve 370 milyon dolar para cezasına çarptırılmalarını talep ediyordu.

Yargıç Arthur Engoron, "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdığı" suçlamasıyla açılan davada eski Başkan Trump ve "Trump Organization" adlı şirketinin anlaşmalar ve finansman sağlama evrakında varlıklarına aşırı değer biçerek ve net servetini abartarak bankaları, sigortacıları ve iş dünyasından kişileri dolandırdığına ilişkin iddiaların mahkemede değerlendirilmesine hükmetmişti.

Engoron, 35 sayfalık kararında Trump ile şirketi ve yöneticilerinin, yıllık finansal durumları hakkında sürekli yalan söyleyerek uygun şartlarda kredi ve düşük sigorta primi elde ettiklerini belirtmişti.

2 Ekim 2023'te başlayan duruşmalar, 11 Ocak'taki kapanış konuşmalarıyla sona ermişti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump\'a emlak dolandırıcılığından 354,9 milyon dolar para cezası verildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski ABD Başkanı Donald Trump'a emlak dolandırıcılığından 354,9 milyon dolar para cezası verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Semih Yetkin: Trump Biden dan iyi Trump gerçek bir Amerikalı Biden ise Yahudi lobisinin adamı 3 1 Yanıtla
  • Ümit Demir : Yargı sistemine bak...yorumsuz 1 0 Yanıtla
  • Semih Yetkin: Trump Biden dan iyi Biden İsrail'e çalışan biri Biden daha çok Amerikaya çalışıyor koltuğunu korumak için İsrail'e e de hizmet ediyor ama Biden dan daha Amerikalı 0 0 Yanıtla
  • İdris Akın: Trump i yedirmeyiz kuresilciler 100 yıl önce koyduğunuz kanunlar bu gün gecerli değil farkında değilsiniz bileceksiniz mavi yakalilar galip gelcek işiniz bitti artık sizde biliyorsunuz uzatmaları oyamanin manası bitmiştir oyun bitti game öper diyim ben 0 0 Yanıtla

Advertisement