Dtk, Kürt Sorunun Çözümü İçin Öcalan'ı İşaret Etti - Son Dakika
Güncel

Dtk, Kürt Sorunun Çözümü İçin Öcalan'ı İşaret Etti

Dtk, Kürt Sorunun Çözümü İçin Öcalan\'ı İşaret Etti

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) adına konuşan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Kürt sorunun çözümü için, denenmiş, iflas etmiş operasyonel politikalardan vazgeçilmesi gerektiğini öne sürerek, "Sayın Öcalan'ın koşullarının uygun hale getirilerek samimi bir diyalog ve müzakereden geçtiğini bir kez daha vurgulamakta yarar görüyoruz" dedi.

29.08.2011 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) adına konuşan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Kürt sorunun çözümü için, denenmiş, iflas etmiş operasyonel politikalardan vazgeçilmesi gerektiğini öne sürerek, "Sayın Öcalan'ın koşullarının uygun hale getirilerek samimi bir diyalog ve müzakereden geçtiğini bir kez daha vurgulamakta yarar görüyoruz" dedi.

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Diyarbakır Milletvekilleri Leyla Zana ve Nursel Aydoğan, Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile birlikte, DTK adına BDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde bir basın açıklaması yaptı.

"BAŞBAKAN KATLİAM EMİRLERİ VERMEKTEDİR"

"ÖLÜMLERE NEDEN SUSKUNSUNUZ?"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi iktidarları döneminde faili meçhul cinayet olmadığından övündüğünü söyleyen Ata, şöyle dedi: "Kendi dönemlerinde faili meçhul cinayet olmadığını övünerek ifade eden Başbakan Erdoğan'a sormak gerekir; AKP iktidar döneminde kaç sivil insan katledildi? Kaç Kürt çocuğu, kaç Kürt genci katledildi? Bundan sonra kaç kişi halkın güvenliğinden sorumlu olan ve AKP'den emir alan kolluk güçleri tarafından katledilecek? Kürtler'e demokrasi dersi vermeye çalışan, kendine akademisyenim, aydınım, yazarım diyenlere sesleniyoruz; ölümlere neden olan operasyonlara karşı neden suskunsunuz? Kürt Halkı'nın barış çığlığını, haklı demokratik taleplerini neden duymazdan ve görmezden geliyorsunuz? Bu ülkenin barış iklimine, kardeşliğe demokrasiye ihtiyacı yok mu?"

Ramazan Bayramı'nın barış, sevgi, saygı ve hoşgörünün doruğa çıktığı mübarek bir gün olmasına rağmen bu bayramı hüzünle karşıladıkarını ifade eden BDP'li Ata, "Barış şehitleri kervanına katılan Yıldırım Ayhan'ı katledenleri kınıyor ve sorumluların zaman geçirmeden yargı önüne çıkarılmasını talep ediyoruz. Bu AKP Hükümeti'nin görev ve sorumluluğudur. Diğer sivil ölümler gibi bu olaya sessiz kalmak yeni cinayetlere, katliamlara davetiye çıkarmak demektir" dedi.

"ÇÖZÜM İÇİN ÖCALAN'IN KOŞULLARI UYGUN HALE GETİRİLSİN"

Ata, Kürt sorunun çözümü konusunda daha önce denenen politikalardan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. Ata, çözüm için İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile yeniden görüşmelere başlanmasını isteyerek, şunları söyledi: "Çözüm getirmeyen, denenmiş, çürümüş, iflas eden operasyonel politikalardan bir an önce vazgeçilmeli demokratik evrensel değerler yaşama geçirilmelidir. Bu ülkenin demokratik, gönüllü birlikteliğine ve özgür yarınlarına giden yolun ; inkâr ve imhadan değil, barıştan, demokrasiden ve Sayın Öcalan'ın koşullarının uygun hale getirilerek samimi bir diyalog ve müzakereden geçtiğini bir kez daha vurgulamakta yarar görüyoruz. AKP iktidarı ve tüm yetkilileri; milliyetçi , militarist politikalardan vazgeçmeye halkın demokratik taleplerine karşı duyarlı ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz. "

Türkiye'nin PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarına yönelik hava operaslonları ve BDP Van İl Genel Meclisi üyesi Yıldırım Aylan'ın öldürülmesini protesto için BDP il binası giriş kapısının sağ tarafına siyah bir bez asıldığı görüldü. Siyah bezin hemen yanında da sınırötesi hava harekatı sırasında öldüğü ileri sürülenlere ait fotoğraflarının yeraldığı afiş asıldığı gözlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dtk, Kürt Sorunun Çözümü İçin Öcalan'ı İşaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement