Elbistan - Ak Partili Doğan; Parti Liderleri Zırvalamamalı - Son Dakika
Güncel

Elbistan - Ak Partili Doğan; Parti Liderleri Zırvalamamalı

Elbistan - Ak Partili Doğan; Parti Liderleri Zırvalamamalı

"40 Yıldır Onlar Bizi Fişliyordu, Şimdi Biz Onları Fişliyoruz" Sözü Nedeniyle Tepkileri Çekip, Partisi Tarafından Geçici Uzaklaştırma Cezası Alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Eleştirerek, Mitinglerdeki Konuşmalarını 'zırva' Diye Değerlendirip, "türkiye'nin Siyasi Parti Liderleri Zırvalamamalı" Dedi.

02.08.2010 20:59

"40 YILDIR onlar bizi fişliyordu, şimdi biz onları fişliyoruz" sözü nedeniyle tepkileri çekip, partisi tarafından geçici uzaklaştırma cezası alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, mitinglerdeki konuşmalarını 'Zırva' diye değerlendirip, " Türkiye'nin siyasi parti liderleri zırvalamamalı" dedi.

AK Parti Elbistan ilçe teşkilatını ziyaret edip, partililerle görüşen Avni Doğan, 30 Temmuz'da Elbistan'da miting yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun meydanlara inmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Doğan, "Şimdi bir şeyi görüyorsunuz. Eğer Sayın Kılıçdaroğlu Ankara'da duruyor olsaydı zannediyorum itibarı daha fazla olacaktı. Alana indikçe seviyesi belli oluyor, alana indikçe kaç kilogram olduğu belli oluyor. Bunu Elbistan'da, Maraş'ta gördünüz. Fikri seviyesi, siyasi seviyesi, entelektüel seviyesi belli oluyor. Onun için ne kadar gezerse biz mutluyuz, ne kadar çok dolaşıra biz mutluyuz. Böyle Türk siyaseti inşallah bir süzgeçten geçiyor, süzgeçten geçmeye devam edecek" dedi. Doğan, "Kılıçdaroğlu'nu ciddi muhalefet lideri olarak görmüyor musunuz?" sorusuna, "Geldiniz, izlediniz. Siz görüyor musunuz? Şu alanda 15-20 dakika konuştu. Herhalde en çok konuştuğu şey 'Recep Bey' kelimesiydi. Kelime dağarcığı belli yani" yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu'nun "Recep Bey giderse terör biter" sözü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç için, "Boyu uzun aklı kısa" sözleri hatırlatılan Doğan, "Zırvanın tevili olmaz. Yani bir cümle zırvaysa bunu yorumlamanın manası yok. Bence, Türkiye'nin siyasi parti liderleri zırvalamamalı. Bunun cevabı budur. Zırva tevil götürmez" diye konuştu.

MUHALEFET SAMİMİ OLMALI

Muhalefet partilerinin referandumu, AK Parti'ye karşı güven oylaması olarak gösterdiğini öne süren Doğan, muhalefet partilerini sayarken, kapatılan DTP'yi ve terör örgütünü de sıralayarak, şunları söyledi:

"Muhalefet, Türkiye'de CHP, MHP, DTP, PKK, bunu AK Parti'ye karşı bir güven oylaması olarak sunmak istiyor. Şimdi ben buradan bir soru sorayım. Bu anayasa değişikliği yüzde 65'le geçerse millet AK Parti'ye yüzde 65 oy mu verdi diyecekler. Bakın muhalefet de samimi olmalı, muhalefet de dürüst olmalı. Ortaya Türkiye Büyük Millet Meclisi bir paket koydu ve bunu milletin vicdanına havale etti. Türk siyasetinin sorunu, milletin vicdanından korkup korkmama sorunudur, milletten korkup korkmama sorunudur. Türk siyasetinin yapısında milletten korku olduğu için darbe yapılmıştır defalarca. Mesele budur. Yüzde 65'le geçti, muhalefet evet, bak AK parti yüzde 65 mi diyecek? Bunu diyecekse tamam, güvenoyu olarak biz kabul edebiliriz. Bu halk oylamasından çıkan evet oyunu iktidarın hanesine yazmaya cesaret edebilecekler mi? Mesele budur."

Avni Doğan daha sonra, TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil ile birlikte esnaf ziyaretlerinde bulunan Avni Doğan, 12 Eylül'deki referandum için 'Evet' oyu istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elbistan - Ak Partili Doğan; Parti Liderleri Zırvalamamalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement