En İyi Kıbrıs Tesisi Ödülü Mercure Otel Girne'nin - Son Dakika
Güncel

En İyi Kıbrıs Tesisi Ödülü Mercure Otel Girne'nin

En İyi Kıbrıs Tesisi Ödülü Mercure Otel Girne\'nin

Konaklama Yapılan Tesislerin Tatilcileri Tarafından Puanlanan ''Otelpuan.Com'' Tarafından Verilen Ödüllerle 2010 Yılının En Beğenilen Turizm Tesisleri Belli Oldu

16.02.2011 17:03  Güncelleme: 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA - 15.02.2011 - KKTC'de yer alan tesislerden beş yıldızlı Mercure Otel Girne, ''En İyi Kıbrıs Tesisi'' ödülünün sahibi oldu.

Türkiye'de 2011 Yılının ''Kuzey Kıbrıs Yılı'' ilan edilmesi ile turizmde yeni bir atağa kalkmaya hazırlanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, doğası ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra göz dolduran turizm tesisleriyle de son yıllarda adından sıkça söz ettiriyor.

Türkiye'deki turizm yatırımcılarının da son dönemde ilgi odağı haline gelen KKTC'de yer alan tesislerden Mercure Otel Girne önemli bir ödülün sahibi oldu.

Konaklama yapılan tesislerin tatilcileri tarafından puanlanan ''otelpuan.com'' tarafından verilen ödüllerle 2010 yılının en beğenilen turizm tesisleri belli oldu.

Bin 954 otel ile ilgili toplam 186 bin 495 görüşün yer aldığı otelpuan.com ödülleri 3. kez sahiplerini buldu.

Dört ayrı kategoride dağıtılan ödüllerden, ''En İyi Kıbrıs Tesisi'' kategorisi ödülüne ''Mercure Hotel Girne'' layık bulundu.

-''Bu Yıl 500 Binden Fazla Misafir Ağırlayacak''-

Kuzey Kıbrıs'ın tek dünya markası olan ve mimarisi ünlü Girne Kalesi'nden esinlenerek projelendirilen Mercure Otel, Girne'de 50 bin metrekare alan üzerine inşa edilmiş ve 299 oda 648 yatak kapasitesiyle hizmet veriyor.

Serenas Group ve Mercure Otel Girne Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fethi Gürbüz, bu ödülün otellerinde konaklama yapan misafirlerin beğenilerini yansıttığı ve özgür görüşleriyle puanladıkları bir platformdan geliyor olması dolayısıyla daha da anlamlı olduğunu söyledi.

KKTC'nin önemli bir turizm potansiyelini olduğunu belirten Gürbüz, şu değerlendirmelerde bulundu:

''2010'da yaklaşık 400 bin turistin ziyaret ettiği Kuzey Kıbrıs, bu yıl 500 binden fazla misafir ağırlayacak. Bu da adaya 30 milyon Euro ek girdi sağlayacak.

Son günlerde Hollanda, Almanya ve İran'dan yoğun talep alıyoruz.''

Gürbüz, 2011 yılının Türkiye'de ''Kuzey Kıbrıs Yılı'' ilan edilmesiyle ilgili olarak da ''Bu, turizmin gelişmesi açısından önemli bir adım olacaktır'' dedi.

-Diğer Kategorilerdeki Ödüller-

Diğer kategorilerde ise Altın Puan Akdeniz Bölgesi'nde Amara Beach Resort Comfort, Amara Wing Resort Comfort, Voyage Belek Golf&SPA, Amara Dolce Vita Luxury ve Cornelia Diamond Golf Resort&SPA otelleri aldı.

Gümüş Puan, Voyage Sorgun, Cornelia De Luxe Resort, Barut Hotels Lara Resort SPA&Suites, Concorde De Luxe Resort ve Alibey Resort Side isimli otellere verildi.

Bronz Puanı ise Limak Limra Hotel&Resort, Rixos Tekirova, Calimera Kaya Side , Rixos Sungate ve Rixos Premium Belek aldı. Ege Bölgesi'nde ise Hilton Sarıgerme Resort&SPA Altın Puan, Voyage Torba Gümüş Puan ve Işıl Club Bodrum Bronz Puan ödülüne layık görüldü.

Üç ayrı kategoride verilen Otelpuan Özel Ödüllerini ''Termal Tesis'' kategorisinde Korel Thermal Resort Hotel; ''Kayak Tesisi'' kategorisinde Ağaoğlu My Resort Uludağ ve ''Kıbrıs Tesisi'' kategorisinde Mercure Hotel Girne kazandı. Bu yıl ilk kez verilen Otelpuan Memnuniyet Artışı Özel Ödülü'nü kazanan tesisler ise Kefaluka Resort, Hapimag Resort Sea Garden ve İberotel Sarıgerme Park oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel En İyi Kıbrıs Tesisi Ödülü Mercure Otel Girne'nin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement