Endonezya'dan "Katar Krizi"Nin Müzakereyle Çözülmesi Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Endonezya'dan "Katar Krizi"Nin Müzakereyle Çözülmesi Çağrısı

Endonezya\'dan "Katar Krizi"Nin Müzakereyle Çözülmesi Çağrısı

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan krize ilişkin, "Endonezya olarak krizin diplomatik ve müzakere yollarıyla çözülmesi taraftarıyız." dedi.

15.06.2017 22:29

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan krize ilişkin, "Endonezya olarak krizin diplomatik ve müzakere yollarıyla çözülmesi taraftarıyız." dedi.

Dışişleri Bakanı Marsudi, Katar krizini görüşmek üzere başkent Cakarta'ya gelen Birleşik Arap Emirlikleri Sağlık Bakanı Abdul Rahman bin Mohammed Al Owais'in de aralarında bulunduğu özel bir heyetle bir araya geldi.

Toplantı sonrası açıklama yapan Marsudi, "Diplomatik ve müzakere yolu, krizin çözümünde mantıklı olan tek seçenektir. Askeri yolun bu krizde çözüm yolu olduğunu düşünmüyoruz." diye konuştu.

Ülkesinin, Katar krizinin, Körfez İşbirliği Konseyi içinde konuşularak çözüme kavuşması için her zaman katkı sağlamaya hazır olduğunu belirten Marsudi, Endonezya'nın her zaman ülkeler arasındaki meselelerin müzakere ve diplomatik yollarla çözülmesi taraftarı olduğunu ifade etti.

Katar ile Arap ülkeleri arasındaki kriz nasıl başladı?

Katar Resmi Haber Ajansı (QNA), 23 Mayıs gecesi Katar Emiri Şeyh Temim Al Sani'ye atfen "ABD'ye karşı ve İran'ı destekleyici" açıklamalar yayımladı ancak açıklamadan hemen sonra Katar resmi olarak QNA sitesinin siber saldırıya uğradığını duyurarak söz konusu açıklamaların dikkate alınmamasını talep etti.

Fakat, Birleşik Arap Emirliklerinden yayın yapan Al Arabiya ve SKY News Arabia televizyon kanalları, resmi açıklamalara rağmen yayınlarına devam ederken, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır gibi ülkeler de Katar menşeli yayın yapan tüm yayın kuruluşlarına erişimi ülke içinde yasakladı.

3 Haziran'da BAE Washington Büyükelçisi Yusuf el-Uteybe'ye ait olduğu iddia edilen ve bazı hacker gruplar tarafından ele geçirilen e-postalar yayımlandı. E-postalarda Büyükelçi'nin İsrail yanlısı Demokrasiyi Savunma Vakfı (FDD) ile yakın ilişki içinde olduğu ve Türkiye ile Katar'a karşı ortak politikalar geliştirmeye çalıştıkları iddia edildi.

Suudi Arabistan, BAE, Yemen, Mısır ve Bahreyn, yaptıkları açıklamayla Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurdu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istedi. Katar'a karşı yapılan diplomatik ablukaya Maldiv Adaları ve uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Halife Hafter destekçisi Libya Tobruk hükümeti de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Endonezya'dan 'Katar Krizi'Nin Müzakereyle Çözülmesi Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement