Engelliler Haftasında Farklı Ve Özel Bir Etkinlik - Son Dakika
Güncel

Engelliler Haftasında Farklı Ve Özel Bir Etkinlik

Engelliler Haftasında Farklı Ve Özel Bir Etkinlik

Caddebostan Sahili haftasonunda #KaranlıktaZumba ve #SessizlikteZumba konulu farklı ve çok özel bir etkinliğine sahne oldu.

15.05.2017 08:59  Güncelleme: 09:01

Karanlıkta ve Sessizlikte Diyalog sergilerini hazırlayarak engellilerin yaşamlarıyla empati kurmaya aracılık eden Türkiye'nin ilk Diyalog Deneyim Müzesi ve Ata Dans-Atakan Uğurlu işbirliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteği ile 500 kadın gözleri bağlı olarak görme ve işitme engellilerle birlikte Zumba yaptı.

Ankara, İzmir, Bursa, Balıkesir , İzmit, Antalya ve İstanbul'dan gelen Zumba eğitmeni ve sporcusu kadınlar, Zumba Eğitmeni Atakan Uğurlu yönetiminde dans ve fitnesi birleştiren Zumba yaparak 10-18 Mayıs Engelliler Haftasında engelliler ile ilgili farkındalık yaratırken, Engelsiz Diyaloğun Mümkün olabildiği mesajını verdiler. 14 Mayıs'ın aynı zamanda Anneler Günü olması nedeniyle çocuklar da #KaranlıktaZumba ve #SessizlikteZumba yaparak anneleriyle birlikte bu ilginç deneyimi yaşadılar.

Bu buluşmaya davet için günler öncesinde gözleri bağlı olarak Zumba yaptıkları videoları, sosyal medya üzerinden #karanlıktazumba #sessizliktezumba hastagleriyle paylaşan kadınlar, 'Öğrenmenin yolu karşılaşmaktan geçer!' sloganıyla, herkesi Engellilerin yaşamını deneyimlemek üzere İstanbul Gayrettepe Metro İstasyonu'nda ayrılan özel bir bölümde yer alan Karanlıkta & Sessizlikte Diyalog sergilerini gezmeye davet ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engelliler Haftasında Farklı Ve Özel Bir Etkinlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement