Terör örgütü DAEŞ ile mücadelenin önemli merkezileri arasında yer alan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) üssü olan Erbil kenti, 2015 yılında yoğun diploması trafiğine ev sahipliği yaptı.
Türkiye başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesi, ABD, Rusya, Kanada, Japonya ve körfez ülkelerinden bakan, başkan temsilcileri, parlamento heyetleri, askeri komutanlar ve elçilik düzeyindeki diplomatlar IKBY Başkanı Mesut Barzani, Başbakanı Neçirvan Barzani ve diğer hükümet yetkilileri ile görüştü..
IKBY Başbakanlık basın ofisinden alınan bilgilere göre, 2015 yılında bölgeyi en çok Dışişleri ve Savunma Bakanları ziyaret etti.
Misafir heyetlerin, Erbil'deki Kürt yetkililer ile yaptıkları görüşmelerde öne çıkan konu başlıkların daha çok terör örgütü DAEŞ ile mücadele, bölgeye akın eden sığınmacıların durumu, Erbil ve Bağdat arasındaki bütçe sorunu, bölgedeki ekonomik kriz ve uluslararası koalisyon güçlerinin yardımının ele alındığı belirtildi.
Türkiye'den Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz 5 Mart ve dönemin Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ise 3 Kasım tarihinde Erbil'e geldi.
Almanya Savunma Bakanı Ursula Gertrud von der Leyen ve ABD Savunma Bakanı Ashton Carter bölgeyi ikişer kez ziyaret ederken, ABD Başkanı Barack Obama'nın özel temsilci Brett McGurk ise bölgeyi 3 defa ziyaret ettiği kaydedildi.
Son Dakika › Güncel › Erbil'e 2015 Yılında Ziyaret Yoğunluğu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?