Ergenekon'da Alaattin Çakıcı Tanık Olarak Dinlenecek - Son Dakika
Güncel

Ergenekon'da Alaattin Çakıcı Tanık Olarak Dinlenecek

Ergenekon\'da Alaattin Çakıcı Tanık Olarak Dinlenecek

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 68'i tutuklu 273 sanıklı Ergenekon Davası'nın 206.duruşması başladı.

17.07.2012 13:31

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 68'i tutuklu 273 sanıklı Ergenekon Davası'nın 206. duruşması başladı. Davaya bakan mahkeme heyeti, Alaattin Çakıcı, Mehmet Özcan, Adil Timurtaş ve Yakup Kürşat Yılmaz'ın tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 47 tutuklu sanık hazır bulundu. Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Alparslan Arslan, emekli Albay Dursun Çiçek ve Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 21 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı.

"TANER ÜNAL BİR YAPILANMA İÇİNDE OLDUKLARINI BELİRTTİ"

Duruşmada tanık olarak dinlenen gazeteci- yazar Zihni Çakır'a, tanıklık hakları hatırlatıldıktan sonra yemini yaptırıldı. 1996-1998 yıllarında davanın tutuksuz sanıklarından Taner Ünal ile birlikte Türkeli Gazetesi'nde birlikte çalıştığını söyleyen Çakır, farklı gazetelerde de çalıştığını anlattı. Taner Ünal ile birlikte ortak ticaret işine de girdiklerini dile getiren Çakır, daha sonra aralarının ticari ilişkiler nedeniyle bozulduğunu anlattı. Zihni Çakır, "Ancak Taner Ünal ortak bir arkadaşımız vasıtasıyla benimle tekrar görüştü. Görüşmemizde Taner Ünal, Türkiye'nin içinde bulunduğu duruma müdahale etmek için bir oluşum içinde olduklarını sağ ve sol kesimin bir araya getirildiğini belirtti. Bu yapılanma içinde Veli Küçük, Doğu Perinçek, Muzaffer Tekin, ve Hikmek Çiçek'in de bulunduğunu anlattı. Benim de bu yapılanma içinde yer almamı teklif etti. Gazetedeki ilişkilerini göz önünde bulundurarak bu yapının legal olmadığını düşündüğüm için kabul etmedim. Mevcut yapılanmayı değiştirmeye yönelik olduğunu düşündüm. Bugün ortaya çıkan tabloya bakarak teklifini kabul etmeyerek iyi yaptığımı düşünüyorum. İyi ki de katılmamışım isabetli bir karar vermişim" dedi.

"BİR NUMARA ESRARENGİZ BİR TÜRLÜ ÇÖZEMEDİĞİMİZ BİR ADAMDI"

Zihni Çakır'ın ifadesinin tamamlanmasının ardından savcılıkta verdiği ifadelerinin okunmasına geçildi. İfadesinde bir numara diye bahsettiği kişinin kimliğine ilişkin sorular üzerine Çakır, "Taner Ünal'ın çok saygı gösterdiği bir numara diye hitap ettiği bir kişiydi. 60-65 yaşlarında, 1.60-1.65 boylarında göçmen tipli, sarışın yeşil gözlüydü. Çok otoriterdi. Telefon taşımazdı. Dinlenmeyen telefonlar kullanırdı. Televizyonlarda bu kişi hiç görmedim. Telefon numarasını bize vermezdi. Esrarengiz bizim bir türlü çözemediğimiz bir adamdı. Gazeteye her geldiğinde eli öpülen biriydi. 28 Şubat döneminde de gazeteye çok gelirdi. Bize el yazısı ile hazırlanmış bazı notlar getirirdi. Bilgisayarda yazmamızı isterdi. Birçok kere bu notların o dönemki MGK kararları ile aynı olduğunu fark ettik" diye konuştu. Tanık Çakır bir numara diye tanıdığı kişinin fiziken sanıklardan Muzafer Tekin'e benzediğini ancak Tekin olmadığını belirtti.

"BU KİŞİNİN BİR NUMARA OLMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk'un, "Bahsettiğiniz bir numara gerçek bir numara mı?" şeklindeki sorusuna Zihni Çakır, "Benim tanıdığım bir numaranın gerçek bir numara olduğunu düşünmüyorum. Benim tanıdığım bir numara lokal bir numaradır. Gladio yapılanmasının tanımına bakarsak bu kişinin bir numara olması mümkün değil. NATO'nun oluşturduğu o tür bir yapılanmanın bir numarası daima Genelkurmay 2. Başkanı olmak zorundadır" dedi. Mahkeme Başkanı Çalmuk'un, "Bahsettiği dönemde Genelkurmay 2. Başkanı kim?" olduğunu da sorması üzerine Çakır, "O dönem 2. başkan Çevik Bir'di" diye cevap verdi. Duruşmaya öğle arası verildi.

ÇAKICI VE YILMAZ TANIK OLARAK DİNLENECEK

Bu arada Mahkeme başkanı Hüsnü Çalmuk, Alaattin Çakıcı, Mehmet Özcan, Adil Timurtaş ve Yakup Kürşat Yılmaz'ın tanık olarak dinleneceğini belirtti. 26 Temmuz 2012 Perşembe günü Alaattin Çakıcı ve Mehmet Özcan, 27 Temmuz 2012 Cuma günü de Adil Timurtaş ile Yakup Kürşat Yılmaz'ın tanık sıfatıyla ifadesine başvurulacağı açıklandı. - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ergenekon'da Alaattin Çakıcı Tanık Olarak Dinlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement