Oran: Kılıçdaroğlu Tarihi Bir Kararla Karşı Karşıya - Son Dakika
Güncel

Oran: Kılıçdaroğlu Tarihi Bir Kararla Karşı Karşıya

Eski CHP Milletvekili Umut Oran, gerçekleştirdiği görüşme sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tarihi bir kararla karşı karşıya olduğunu söyledi.

12.11.2015 18:50  Güncelleme: 08:15

Eski CHP Milletvekili Umut Oran, "CHP'deki olağanüstü kurultay" tartışmalarına ilişkin, "Sayın Genel Başkanımız ya siyaset tarihine, parti içinde iktidar olma hesaplarıyla, kurultay hesapları yapan bir genel başkan olarak geçecek ya da ülkesini ve partisini düşünerek, fedakar ve cesur karar alan bir lider olarak geçecek" dedi.

"7 HAZİRAN VE 1 KASIM SEÇİMLERİNİ DEĞERLENDİRDİK"

Oran, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile parti genel merkezinde yaklaşık 50 dakika görüştü. Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Oran, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerini değerlendirdiklerini söyledi.

OLAĞANÜSTÜ KURULTAYIN GEREKLİLİĞİ İŞARET ETTİ

Başarının kriterinin "iktidar" olduğunu belirten Oran, "Bugün iktidar olamadığımıza göre ortada başarısız bir durum söz konusu" ifadesini kullandı. CHP'nin hatalarıyla, yanlışlarla yüzleşmesi gerektiğinin altını çizen Oran, olağanüstü kurultayın gerekliliğine işaret etti.

"AKP'Yİ ERKEN SEÇİMDE NASIL SİLKELER DERDİMİZ BU"

Delegelerin olağanüstü kurultay için imza toplamasının, "parti içi muhalefet" olarak görülmemesi gerektiğini kaydeden Oran, "CHP bu süreçten nasıl başarılı çıkar, 2019'da nasıl iktidar olabilir, hatta 2017'de, erken seçimde AKP'yi nasıl silkeler bizim derdimiz bu. Asla parti içerisinde bir muhalefet söz konusu değil" dedi.

"ALTI OKU VE ATATÜRK'Ü TARTIŞTIRMAYIZ"

Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğunu ve altı oku tartıştırmayacaklarının altını çizen Oran, olağanüstü kurultay iradesi oluşması durumunda, bunu toplaması gerektiğini Kılıçdaroğlu ile paylaştığını, onun da "Bu süreci dikkatle takip edeceğini" söylediğini aktardı.

"KONGRELERİN DEVAM ETMESİ HUKUKEN SAKAT"

1 Kasım'dan sonra mahalle ve ilçelerde kongrelerin devam ettiğini hatırlatan Oran, "Hukuken bu durum sakat. Çünkü herhangi bir ilçede 1 Kasım sonrasındaki delege sayısı farklı, 7 Haziran'daki delege sayısı farklı. Biz şu anda 7 Haziran'daki delege sayısına göre yapıyoruz" diye konuştu.

1 Kasım'dan önce 12 ilde kongre yapıldığına dikkati çeken Oran, seçime çalışılması gerekirken, kongre yapılan illerdeki 78 delegenin, 71'inin mahalle delegesi bile olamadığını ileri sürdü. Oran, "Olağan kurultayda bunun böyle devam etmeyeceğinin garantisi nedir? İşte kurultay delegelerimizin bir anlamda olağanüstü kurultayı istemelerinin nedeni budur" ifadesini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU TARİHİ KARARLA KARŞI KARŞIYA"

Kılıçdaroğlu'nun çok kritik bir karar alma ile karşı karşıya olduğunu öne süren Oran, şunları kaydetti: "Sayın Genel Başkanımız ya siyaset tarihine, parti içinde iktidar olma hesaplarıyla, kurultay hesapları yapan bir genel başkan olarak geçecek ya da Sayın Genel Başkan ülkesini ve partisini düşünerek, fedakar ve cesur karar alan bir lider olarak geçecek. Bu tarihi bir durumdur. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bu tarihi kararla karşı karşıyadır."

Görüşmenin nedeninin kişisel bir mesele değil, memleket ve parti meselesi olduğunu belirten Oran, "Eğer söz konusu vatansa, gerisi teferruat" dedi.

Oran: Kılıçdaroğlu Tarihi Bir Kararla Karşı Karşıya
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Oran: Kılıçdaroğlu Tarihi Bir Kararla Karşı Karşıya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • Halk: Siz ikdidar olamazsınız sizin iç kavganız nezaman bitecek kendi içiniz kaynıyor Birde akp ye bakın ders alın 17 11 Yanıtla
  • bayro: chp de akıl olsa önce kendi aralarında birlik beraber olur neymiş chp alt tabanı Kılıçdaroğlu diyorumus yazık size kardeşim değişim şart yeni kan sart 11 9 Yanıtla
  • futbolsever: hangi müslüman ülkede sosyal demokrat hükümet olmuş, kim gelirse gelsin takunyacılar chp ye oy vermez en fazla yüzde 30 olur o da tarihi başarı demektir. ülkenin yüzde 70 i nin kafası basmıyor.. 10 10 Yanıtla
  • polis memuru: silvanda son canli ölene kadar.... 14 5 Yanıtla
  • doğru Analiz: AKP nin 4 yıl daha sorunsuz idare etmesi mümkün görünmüyor.. Neden derseniz 13 yılın ilk 11-12 yılı zaten 80 yıllık cumhuriyet tarihinde yapılan tüm tesisler satılarak 50 milyar dolar gibi bir para kazanıldı ve yendi, derken dağı taşı TOKİ ile gökdelen yapıp araba, yabancıya, zengine sattılar paranın bir kısmı yine devlet hazinesine girdi, idare edildi, şimdi yine bina yapıp satma derdindeler.. Cari açık sürekli büyürken ülkede üretim adına yeni hiç bir şey yapılmıyor, bu daha fazla yürümez.. 4 15 Yanıtla
    bilmemek ayip degil ogrendiikten sonra vicdani ile: Kardesim ulkelerin en iyi matematikcilerini bul bir hesap yaptir suanda turkiyede alinan vergiler yapilanlarin hicbirini karsilamiyor.yada soyle diyeyim 10 yilda toplanan vergilerin toplami yapilanlarin 10 birini karsilamiyor.hic bir uzman bu konuyu aciklayamadi aciklayamaz.ulkemizi bolmeye calisanlara boyun egiceginize dimdik ayakta durun.bekleyin gorun buyuyen gelisen turkiyemi. 0 0
  • ×××: yiyin birbirinizi. 8 10 Yanıtla
  • hizipler: Buda kendini bir şey saniyor ümit bey lider ol CHP nin oyu %15 e düşer 11 4 Yanıtla
  • X: Bu adamdan olmaz maalesef. 13 1 Yanıtla
  • futbolsever: başkan seni alıp konuşmuş karşısına diğer parti lideri bunu asla yapmazdı.. 7 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement