Eskişehir - Çubukçu;"Eğitim Sürecinin Dışında Kalan Her Çocuk Ülkemiz Adına Kayıptır" - Son Dakika
Güncel

Eskişehir - Çubukçu;"Eğitim Sürecinin Dışında Kalan Her Çocuk Ülkemiz Adına Kayıptır"

Eskişehir - Çubukçu;"Eğitim Sürecinin Dışında Kalan Her Çocuk Ülkemiz Adına Kayıptır"

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu Eskişehir'de Yaptığı Konuşmada "eğitim Sürecinin Dışında Kalan Her Çocuk Ülkemiz Adına Kayıptır" Dedi. Dün Devlet Bakanı Aliye Kavaf ve AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel'le Birlikte Aynı Ceketi Giyen Bakan Çubukçu, Eskişehir'e Siyah Ceket ve Etek Giyerek Geldi.

16.06.2010 18:59

MİLLİ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu Eskişehir'de yaptığı konuşmada "Eğitim sürecinin dışında kalan her çocuk ülkemiz adına kayıptır" dedi. Dün Devlet Bakanı Aliye Kavaf ve AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel'le birlikte aynı ceketi giyen bakan Çubukçu, Eskişehir'e siyah ceket ve etek giyerek geldi.

Eskişehir'e çeşitli açılış ve toplantılara katılmak üzere gelen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ilk olarak, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na 2 Ekim 2008 tarihinde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma astsubay çavuş Hasan Önal'ın isminin verildiği Şehit Hasan Önal Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin açılış törenine katıldı. Dün, Devlet Bakanı Aliye Kavaf ve AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel'le aynı ceketi giyen bakan Nimet Çubukçu'nun Eskişehir'e siyah ceket ve içerisine beyaz giysi ile siyah etek ve arkası açık beyaz topuklu ayakkabı giyerek gelmedi dikkat çekti.

Şehit Hasan Önal Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri bakan Çubukçu'ya yoğun ilgi gösterdi. Öğrenciler Çubukçu ile birlikte fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. Vali Mehmet Kılıçlar, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nedim Öztürk ile çok sayıda kişinin katıldığı açılış töreninde konuşan Nimet Çubukçu son 3-4 yılda kız meslek liselerine kayıt yaptıran öğrencilerin sayısında anlamlı bir artış olduğunu söyledi. Başlattıkları eğitim seferberliğine aralıksız devam ettiklerini ifade eden Çubukçu, konuşmasını şunları kaydetti:

"Bu okula adı verilen şehidimiz ile birlikte tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum, ailelerine sabır diliyorum. Avrupa Birliği'ne üye ülkelere baktığımız zaman kadınların istihdama katılımının her geçen gün arttığını görüyoruz. Ülkemizde ise kadının istihdama katılımının önündeki en önemli engellerden bir tanesi de yeteri derecede mesleki bilgiye, eğitime ve beceriye sahip olmamaktır. İşte kız meslek liseleri de bu açıdan son derece önemli. Eğitim almamış kadınlar, sosyal güvencesi olmayan düşük statülü işlerde çalışmak zorunda kalıyorlar. Ne yazık ki anayasal zorunluluk olan ilköğretimi bitiren kız çocuklarımızın orta öğretime devamları arzu ettiğimiz düzeyde değil. Ancak hükümetimiz döneminde yapılan çalışmalarla bu konuya son derece önem verdik. Artık ilköğretim mezunu öğrencilerimiz içerisinde kız öğrencilerimizin yüzde 65'i ortaöğretime devam ediyorlar. Eskişehir ilinde bu oran çok çok yükseklerde. 2009-2010 eğitim yılında kız çocuklarımızın orta öğretime devamları yüzde 83.25 olarak gerçekleşmiş. İnanıyorum ki bir eğitim şehri olarak tanımladığımız Eskişehir'de kız çocukları için okullaşma oranı yüzde 100'e ulaşır. Eğitim sürecinin dışında kalan her çocuk ülkemiz adına için kayıptır. Büyük önder Atatürk'ün 'Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur' sözü dün olduğu gibi bugün de aynen geçerlidir. Bizlerde bu sözden yola çıkarak özürlü çocuklarımızdan, kız çocuklarımızın eğitimine kadar, okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımızın okuma-yazma öğrenmesine kadar her ferdimizi, her şehrimizi kuşatan eğitim seferberliğini sürdürüyoruz. Kendi hayatına sahip çıkan, bir meslek sahibi yapan, toplumsal hayata katılan gençlerimizi en iyi yerlerde görmek istiyoruz. "

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, konuşmasının ardından kendisini dinleyen öğrencilere, tatilde bol bol kitap okumalarını ve spor yapmalarını söyledi. Bakan Çubukçu okulun açılış kurdelesini şehit astsubay çavuş Hasan Önal'ın babası Durmuş Ali Önal ile birlikte kesti. Çubukçu daha sonra TED Koleji Spor Kompleksi'nin açılış törenine katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir - Çubukçu;'Eğitim Sürecinin Dışında Kalan Her Çocuk Ülkemiz Adına Kayıptır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement